Nem együttműködő közös képviselő

drbjozsef # 2024.08.25. 13:32

Azért nézz utána az SZMSZ-ben, meg kérdezz utána, mert el tudom azt is képzelni, hogy az éves költségvetés elfogadásakor, abban benne volt az is, hogy idéntől spóroltok a banki költségekkel is, ezért ilyen és ilyen módokon fizethető a közös költség. Szóval az "apró betűkben" is lehet akár.

Én mondjuk azt tenném a helyedben, hogy elmennék a közös képviselőhöz, és kérnék tőle sárga csekket, személyesen. Ha nem ad, akkor mondd meg neki, hogy két választása van : vagy megmutatja most a határozatok könyvében azt a közgyűlési döntést, ami szerint ebben a társasházban úgy döntöttetek, hogy sárga csekken nem lehet fizetni a közös költséget, vagy ha ilyet nem mutat, akkor mostantól nem fizeted be a közös költséget mindaddig, amíg meg nem érkezik számodra a sárga csekk.

(Mondjuk a személyes véleményem az, hogy nem értem minek ragaszkodsz ehhez a hülyeséghez, sok minden nem működik itt a 21. században, aminek kellene (mondjuk oktatás, egészségügy, MÁV, etc), de speciel a csekk nélküli életnek és a magyar posta beszántásának és sóval behintésének már meg kellett volna történnie. De te tudod, közöm nincs hozzá.)

Szotyis # 2024.08.25. 12:44

Osztap,
Tehát, eszerint semmi joga nem volt megfosztani ettől a befizetési lehetőségtől, nem döntött erről a közgyűlés. Az, hogy mekkora teherrel jár a csekkes befizetés, az lényegtelen, hiszen átvállaltam volna, mégsem foglalkozik vele. Egyébként évtizedekig senkit sem érdekelt, hogy a plusz költségeket a társasház fizeti.

osztap # 2024.08.25. 11:03

tehetek-e bármilyen lépést

Természetesen, a közgyűlés dönthet erről. Megkéred a kk-t, hogy a következő közgyűlés napirendjére vegye fel, hogy tájékoztassa a tulajdonosokat a csekkes befizetés költségéről, és döntsön a közgyűlés, hogy a társasház biztosítsa-e a csekkes befizetés lehetőségét a tulajdonosok részére. Ha nem teszi, akkor az összes tulajdoni hányad 1/10-ének kérésére köteles összehívni a közgyűlést.

Egyetlen csekk a társasháznak kb. 500 forintba kerül, olvasgasd a posta meg az OTP díjszabását. Ha a közgyűlés megszavazza, akkor a tulajdonosok fogják viselni ezt a díjat, és ennyivel emelik a havi közös költséget. Ha meg nem, akkor át kell állnod más befizetési módra.

Szotyis # 2024.08.25. 10:51

Zoltanuss,
Kérdeztem a kk-t, de ezt cáfolta. Minden ugyanannyi, mint év elején. Azt is mondtam neki, hogy átvállalom a csekkes fizetés költségét. Nem érdekelte. Úgy gondolom, hogy bármi van a háttérben, a kk-nek nincs joga megfosztani a befizetési lehetőségeimtől.

Zoltanuss # 2024.08.25. 10:25

Szotyis

Drágább szerintem. Felénk is hasonló a helyzet,de nálunk megkért erre mindenkit a kk.

Szotyis # 2024.08.25. 08:43

Üdvözletem!
Idén az első negyedév eltelte után valami megszállta a társasházunk közös képviselőjét, mert a továbbiakban nem hajlandó készpénzátutalási megbízást (sárga csekket) rendelni az OTP-től. Állítása szerint megszűnt az OTP-ben a sárga csekkes fizetés és ez az oka a hozzáállásának. Na most, a sárga csekkes befizetés valóban megszűnt már évekkel ezelőtt a bankfiókokban. A képviselő viszont ezt úgy értelmezi, vagy azt akarja bemagyarázni, hogy nem is bocsátanak a rendelkezésünkre sárga csekket. Ez egyébként abszolút nem igaz, a mai napig meg lehet tőlük rendelni. Az iránt érdeklődnék, hogy tehetek-e bármilyen lépést, akár jogi lépést annak érdekében, hogy a közös képviselő újra együttműködő legyen a témában? Szeretnék továbbra is sárga csekkel fizetni úgy, ahogy azt évtizedek óta teszem. Köszönöm!
Tisztelettel...