Használati jog megszüntetése

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.10.26. 15:49

Hogyan lehet használati jogot megszüntetni?
Az világos, hogy a használati jog a tulajdonjog szelvényjoga, ezért az ingatlan használati jogával felhagyni nem lehet.
Milyen pert lehet indítani, stb.
Beszólások mellőzését kérem.

guba # 2008.10.26. 17:22

Dologi hatályú, bejegyzett használatról van szó? Bővebben írd le!

csipesz # 2008.11.12. 13:55

Sziasztok!!!
Használati jog!!! sajnos én nem tudom, hogy ez mit takar maga alatt, de nagyon érdekelne. Az ügyről annyit tudok, hogy nincs a földhivatalnál bejegyezve. Mire jogosít ez fel??? Ha vki tud segítsen legyen szíves!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.12. 15:02

Ha nincs bejegyezve, akkor az valószínűleg nem is használati jog, csak szívességi használat.
Mi lenne, ha inkább a konkrét tényállást és a problémádat írnád le - a fogalmi érdeklődés helyett?

csipesz # 2008.11.12. 15:53

Az igazság az, hogy az egyik munkatársamról van szó és hát ő lenne az illetékes ebben. A tények amikről én tudok. Van egy ház ami a feleségé volt. A válás után a gyerekre lett iratva és a férj most edig a gyerekével és családjával egy fedél alatt éltek, de nagyon koszos és mocskos (ezt szó szerint értsd) körülmények között ésl az apa az egyik szobában. Egy betegség folytán sikerült elrendezni az önkormányzat segítségével, hogy az apát betették egy szeretet otthonba, de nem akar ott maradni. Na itt van amit aztán nem tudok konkrétan megondani, de a férjnek állítólag van vmi bírósági végzése a használathoz, de bejegyezve ez nincs sehol. Most a férj akarja bíróságra vinni az ügyet és ha nem engedik visszaköltözni akkor kirakatja őket (ezzel fenyegetőzik)Hát én röviden ennyit tudok a dologról. Lehet hogy ez így kevés egy kicsit.