Nem kell lakásnak nyilvánítani...
ÉS
nem csak lakásnak lehet címe!!!
1.
Kéri a cím megállapítását, ez ugye nem tagadható meg a sufni esetén sem.
2.
Aztán beköltözik...
3.
Aztán be is jelentkezik, hisz
- cím van
- otr lakik
Ennyi.
Nem kell lakásnak nyilvánítani...
ÉS
nem csak lakásnak lehet címe!!!
1.
Kéri a cím megállapítását, ez ugye nem tagadható meg a sufni esetén sem.
2.
Aztán beköltözik...
3.
Aztán be is jelentkezik, hisz
Ennyi.
Meg kell keresni a Jegyzőt!
nono:
ez nem álhír, ez a BM hivatalos oldalán olvasható
„A lakcímbejelentések hivatalból történő fiktívvé nyilvánításának akkor van helye, ha a jegyző a bejelentkezés elfogadása után állapítja meg, hogy a bejelentett lakcím valótlan (mert az érintett fizikailag nem létező lakásba jelentkezett be, vagy az épület múzeum, művelődési ház stb.), megállapítja a lakcím érvénytelenségét és a döntés jogerőre emelkedését követően az érvénytelen lakcímadatot a nyilvántartásban fiktív jelzéssel szerepelteti mindaddig, amíg a polgár valós lakcímét be nem jelenti.”
Tehát ha nem "lakó" az a helyiség, akkor oda vagy már bejelentkezéskor megtagadják, vagy utólag fiktiválják.
De szerintem már meséltem, poénból páromat be akartam jelentetni Székesfehérvár Berényi út 72-100-ba, mert szerintem ott többet van, mint otthon. Egy hétig nevettek. Pedig az is cím.
Akár birtokvédelmet is kérhettek a Jegyzőtől!
ő majd lerendezi a ,,csövit,,!
Tisztelt Forumozok!
A kerdesem a következö, ameddig csak epitö közösseg vagyunk (nem vagyunk nyilvantartva mint tarsashazi közösseg, sem mint tulajdoni közösseg, nincs hasznalatbaveteli engedely, nincs elfogadott alapito okirat, csak egy tervezet) addig hogyan hivhatunk össze a tarsashaz törvenyeinek megfelelöen egy közgyülest? Egyaltalan dönthetünk-e MOST mint epitöközösseg pl. afelöl, hogy akarunk-e KK-t? Elöször nem a hasznalatbavetelinek + elfogadott AO-nak kellene meglennie ahhoz, hogy mint epitölözösösseg megszünjünk es eldöntsük (ötlakasos tarsashaz)hogy tulajdoni- vagy tarsashazi közössegkent kerüljünk nyilvantartasba?
Szerintem mas- es mas törvenyek vonatkoznak az epitesi-, tarsashazi- es tulajdonközössegekre.
A honap elejen az epitettö összehivott egy (köz?)gyülest. Gyülesen nem jelent meg. Gyülesröl jegyzökönyvet irtam. Kesöbb a jegyzökönyv tudomasul vetele utan az epitettö a (köz)gyülest ervenytelennek nyilvanitotta, mondvan, a közgyüles összehivasa nem volt szabalyos.
Egy epitö közösseg, hogyan hivhat össze közgyülest? A hasznalatbaveteli hianyaban még bent sem lakhatnank, nemhogy közgyülest hivjunk össze.
A Ptk 578 §-at hogyan kell az esetünkben ertelmezni?
Ha nincs elfogadott, vegleges AO, akkor addig nem vagyunk kötelezhetö a közös tulajdonnal kapcsolatos terhek viselesere???
Azt a jogot, hogy akarkit is kötelezzünk, akarminek a megfizetesere, azt a jogot meg nem szerezte meg a tarsashaz.
Mig nem vagyunk nyilvantartasban, addig minden tulajdonost külön-külön kell megkerdezni es a hozzajarulasa szüksege ahhoz hogy mit fizet a közös költsegekböl s mit nem?
„578/I. §438 (1) A társasház-tulajdon alapján a tulajdonostársaknak az épület fenntartására, felújítására alapító okirattal létrehozott szervezete gyakorolja a közös tulajdonnal kapcsolatos tulajdonosi jogokat, viseli a közös tulajdon terheit.
”
Ha volt előzetes alapítás, akkor kell legyen AO, így ha nincs változás az építkezés során (amely módosítja a hányadokat), akkor NEM kell újabb AO. Az előzetes alapítás feljegyzésének ténye kihat arra a személyre, aki az ingatlanra nézve az alapítást követően jogot szerzett, így nem kérdés hogy társasházzá kell válni, senki sem hivatkozhat arra, hogy nem akar társasházat. Az más kérdés, hogy nem kötelező az szmsz, döntés lehet a tht. kógnes rendelkezéseinek alkalmazása, vagy a Ptk. Alakuló közgyűlés dönthet már kötelezettségekről, akkor is ha még nincs bejegyezve a ház. Építtető szokta összehívni. Amit dönt a gyűlés, azt már attól kezdve fizetni KELL. Részemről ennyi, többet ezzel kapcsolatban tőlem ne várj.
Még annyi ha az általad hivatkozott földhivatalos ügyintézőnek hiszel, akkor rosszul teszed......
Mult heten voltam ügyvednel. Ö is azt mondta, hogy el kell fogadnunk az alapito okiratot 100%-ban, különben nem kerülünk nyilvantartasba.
Földhivatalban is csak azt mondtak, hogy az ami most van, nem vegleges alapito okirat, hanem egy tervezet.
Itt a forumon resztvevö ügyvedek is azt irtak, hogy el kell fogadni az alapito okiratot.
Valahogy csak legalizalni kell azt a tervezetet.
A törveny azt irja, hogy miutan nyilvantartasba kerültünk, attol szamitva 60 napon meg kell tartani az alapulo közgyülest. Azt akar az epittetö is behivhatja.
Jelenleg csak egy epitöközösseg vagyunk, akkor hogyan/miert hivjunk össze közgyülest? Pl. azok a törvenyek, melyek egy tarsashazra vonatkoznak (perelhetö es perelhet is) egy epitöközössegre nem vonatkoznak.
wers
"ez nem álhír, ez a BM hivatalos oldalán olvasható
„A lakcímbejelentések hivatalból történő fiktívvé nyilvánításának akkor van helye, ha a jegyző a bejelentkezés elfogadása után állapítja meg, hogy a bejelentett lakcím valótlan (mert az érintett fizikailag nem létező lakásba jelentkezett be,"
- -
Ez nem jött be, rosszul értelmezed a lakás fogalmát!
Ebben a témában!!!
Mivel a lakcím bejelentése során azt is lakásnak kell tekinteni a rendelet szerint ahol:
"valaki szükségből lakik" !!!!
Márpedig, ha szükségből ott lakik valahol a bejelentő,
akkor az nem lehet valótlan cím, mivel TÉNY ugyebár.
wers
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…
5. § E törvény alkalmazása során:
(2)
az az egy vagy több lakóhelyiségből álló épület
vagy épületrész, amelyet a polgár életvitelszerűen otthonául használ,
továbbá
vagy
- -
Szóval ezt megint benézted...
Tisztelt Forumozok!
A Tarsashazi Törvenyek 13 § (3)-vel kapcsolatban lenne egy s mas kerdesem.
Alakuals elött allunk, ahhoz, hogy a szervezetünkre es müködeseünkre a tarsashazi törvenyeket alkalmazuk MINDEN tulajdonostars beleegyezese szükseges?
A tarsashazi törvenyek 13 § (3) bekezdeseben ezt irja:
„(3) A legfeljebb hatlakásos társasház közössége dönthet arról, hogy szervezetére és működésére az e törvényben meghatározott rendelkezéseket alkalmazza. Ha a közösség ilyen határozatot nem hoz, e törvénynek a szervezeti-működési szabályzatra, a közgyűlésre, a közös képviselőre, illetőleg az intézőbizottságra és a számvizsgáló bizottságra vonatkozó rendelkezései helyett a Ptk. közös tulajdonra vonatkozó szabályait kell alkalmazni.”"
... a legfeljebb hatlakasos tarsashaz KÖZÖSSÉGE, .... a hangsuly a "közössegen" van. Itt a jogalkoto a hatlakasos tarsashaz tulajdonodtarsanak közösseget erti?
A kerdesem annyibol tartom fontosnak, hogy az elözetes Alapito Okirat (ez meg nem a végleges AO, mert meg nem alakultunk meg) a következöket irja:
„"Az alapitok akent rendelkeznek, hogy - a Tarsashazi Törveny 13§ (3) bekezdese alapjan - a tarsashaz szervezetere alkalmazni kivanja a Tarsashazi törveny rendelkezeseit”"
#1. Rendelkezhet igy az AO?
#2. A Törveny " közösseget" ir elö, tehat a tuljdontarsak közösseget ruhazza fel azon döntesi joggal, hogy szervezetere es müködesere a tarsashazi törvenyeket alkalmazza-e vagy sem es NEM az alapitokat. Amikor az alapitas törtent, akkor a lakasok ertekesitese folyamatban volt. A jelenlegi helyzet, hogy mind az öt lakas el van adva. Az alapitok (Kft) nem egyeznek a tulajdonosokkal. Tarsashaz feljegyzesre került, de a BEjegyzese még nem törtent meg az ingatlannyilvantartasba. A kerdesem az, hogy itt nem az all fenn, hogy az AO felülirja a törvenyt azzal, hogy mar 'ab ovo' megfosztja a tulajdonostarsakat a valasztas/döntes lehetösegetöl?
#3 Alkalmazni lehetne erre az esetre a Tarsashazi Törvenyek 63§-at mivel az AO ellentetben all a hatalyban levö törvennyel?
@Majordomus
Meghivo erkezett az alakulo közgyülesre. Helyszin megadva, varos, utca, hazszam.
Voltam helyszinelesen, s azt allapitottam meg, hogy egy hatalmas tömbhazrol van szo, melyben különbözö intezmenyek, irodak kaptak helyet.
Azt szeretnem megkerdezni Töled, hogy ervenyes igy a meghivo, hogy sem emeletet, ajtoszamot, sem az epületben elhelyezkedö iroda/intezmeny/lakas megnevezeset nem adja meg?
Honnan tudjam/tudjuk, hogy hol tartjak az alakulo közgyülest?
Ebböl kifolyolag, nem tudunk resztvenni az alakulo gyülesen.
Tulajdonképpen mi a problémád?
Tisztelt KBS Ügyved Ur!
Alakuals elött allunk, ötlakasos tarsashazrol van szo.
Az elözetes alapito Okiratban az van irva, hogy az ALAPITOK rendelkeznek ugy, hogy tarsashazza alakulunk a tarsashazi törvenyek ertelmeben. A meglatasom szerint, az Alapitok ezzel a bejegyzessel megfosztjak a kesöbbi tulajdonosokat a döntesi joguktol, amelyet a 13§ ir elö nekik
A törveny 13§ (3) KÖZÖSSEG-röl ir, hogy a közösseg dönthet arrol, hogy tarsashazza alakuljunk-e vagy sem.
Esetünkben az alapito/-k nem tulajdonosok, igy nem kepezik a tarsashaz tulajdonostarsainak közösseget. Alapitasi idöben a tulajdonosközösseg nem alakult ki teljesen, mert a lakasak ertekesitese volt folyamatban. Az AO csak a FELjegyzeshez keszült tervezet.
Kerdesem/kerdeseim:
#1 Az AO-ban foglaltak igy ervenyesek-e?
#2. Ha, igen, akkor a kesöbb tulajdonjogot szerzett tulajdonostarsaknak is ala kellene irniuk ezt a tervezetet, vagy a vegsö-, a bejegyzesre szant Alapito Okiratot kellene alairniuk?
Esetleg, nem kell semmit alairniuk?
#3 Ha, alakulo közgyülesen kell dönteni erröl (13§ (3) akkor MINDEN tulajdonostars belegyezese szükseges?
#4 Tisztelt Ügyved Ur, a forumot olvasva, talalkoztam olyan hozzaszolasaval, amiben azt irja, hogy tarsashaz alakulas elött az AO-t ala kell irni, minden tulajdonostarsnak. Ervenyes ez 2019-ben is?
PS. Alant szoszerint ideztem az AO-nkban foglaltakat.
De mi a probléma? Nem akarod, hogy társasház legyen az ingatlan?
Haus.stb
ha a helyszinen ki van függesztve hogy közgyűlés a VI.em.23-ban akkor nem kifogásolhatod!
.
én gyakran tartok iskolákban közgyűlést,az igy működik;
jöjjenek nyugodtan, nem tudom melyik földszinti terem lesz szabad 10 nap múlva. majd a portás elirányitja önöket.
2
az alapitás lehet egyszemélyi alapitás is,ahhoz a leendő tulajdonosoknak nincs beleszólásuk, mert még nem tulajdonosok.
.
Kbs kérdése jogos
mit akartok tulajdonképpen?.
ha nem akartok társasházként működni,akkor módositjátok -5-en egyhanguan - az Alapitó Okiratot, s ezt nyujtjátok be a Földhivatalnak bejegyzésre!
az már a ház adottságaitól függ hogy jártok jobban .
ha nincs közös lépcsőházvilégitás, szemétszállitás stb.
akkor - most - megvagytok társasház nélkül is.
.
majd 20 év múlva ha kezd szétrohadni az épület,és nincs felujitási alap, átgondoljátok.
@MajorDomus
Az alakulo lakogyülesre ugy, jött a meghivo, hogy a helyszinnek, pl.
Almáspite, Almafa utca 66 (varos, utca, hazszam) lett csak feltüntetve.
Voltam ott, egy nagy tömbhazrol van szo, hogy portaszolgalat van- vagy nincs, az nem az en gondom. Ezt nem kellett volna beleirni, hogy hol, kinel tartjak meg? Ettöl meg ervenyes a meghivo, vagy kifogasolhatom es egy ujabb alakulo közgyülest kell összehivni?
Az alakulo közgyülesnel a törveny ertelmeben csak megalakulhatunk, KK-t vagy Közös megbizottat valaszthatunk, szamlabizottsagot/könyveleöt es nyithatunk egy folyoszamlat. Slussz-passz. Nalunk mar a rezsit akarjak szetosztani, kukat atirtani miegyeb, ... minden olyat, amit egy tarsashaz közgyülesen hataroznak meg. Mi azonban meg nem vagyunk BEjegyzve tarsahazkent, igy nem gyakorolhatjuk azokat a jogokat amik egy tarsashazat megilletnek. Hasznalatbaveteli engedely sincs, sem vegleges AO. Akkor is, ha BE leszünk jegyezve, az is 60 napba telik mig a bejegyzes jogeröre emelkedik. Szoval? Az alapitason kivüli napirendi pontokrol hozott hatarozatok nem is lesznek ervenyesek. Tht. 12 § (3)
A vegleges AO sincs alairva (nincs meg megirva, mert ahhoz is csak ez az alakulo közgyüles es a hasznalatbaveteli kell. Az AO-ban van leirva a tulajdonhanyadok felosztasa. Rezsit meg csak ezutan lehet kiszamolni. Hogyan, amig a vegleges AO nem született meg es nem ismertük el mi az alairasunkkal, vagy a hatosagok BEjegyzesevel?)
KK fog kelleni, mert mar most nagy a kaosz.
Az egeszben a legjobb, hogy leendö KK (akit az egyik lako a tulajdonhanyadaval egyedül fog megvalasztani) irta a meghivot, amit a lako küldött el emailben, nekem pl. ajanlva is levelben.
Az 5 tulajdonosbol az egyik ki is maradt. Nem hivtak meg, helyette az epitö kapta a meghivast aki nem tulajdonos. :-)))
Te mar sok AO-val talalkoztal. Azokat minden egyes tulajdonosnak ala kellett irnia? Tarsashazi Törvenyek 7§
Az AO-ban a lakastulajdonokat nevre szoloan irtak be?
@KBS
Igy van. S a törveny ertelmeben, ha nem alakulunk tarsashazza, akkor maradunk Tulajdonközösseg amire nem a Tht, hanem a ptk törvenyei ervenyesek.
Tht. 13§ (3)
A meghivot mar kiküldtek az alakulo közgyülesre. A napirendi pontok köze mar nem lehet felvenni. Igy a törveny ertelmeben, maradunk Tulajdonközösseg.
Vege jo, minden jo, HA ... a feljegyzesre irodott AO-ban az alapitok (akik nem tulajdonosok) mar eleve bele nem rögzitettek volna, hogy mi a jövöben tarsashaz leszünk. Tehat, az Alapitok hataroztak ugy, hogy a jövöben a közösseg tarsashazza alakul.
Ezt nem akkor es azoknak ekllene eldönteniük, akik a lakasokat megvettek es most tulajdonközössegge formalodtak? En ugy erzem, hogy igen.
Hogy lehet az olyan AO ervenyes, amelyik felüllirja a törvenyt? (Tht. 13§ (3)
Nem gondoltad te ezt végig. Mondjuk, az építtető a hülye, miért nem alapította meg azt a társasházat a lakások eladása előtt.
Ez egy nagy igazság..
Haus stb
,,KK fog kelleni, mert mar most nagy a kaosz,,
na látod!
válasszuk ketté a dolgokat!
egy dolog a társasház megalakulása,,a bejegyzés,a jogi formaságok,s más dolog a mindennapi működés,az üzemeltetés.
a kettőnek -bár összetartozik- nem sok közé van egymáshoz.
Példa;
beköltözött a jónép,kicsomagoltak,a tároló dugig szeméttel.
el kéne vinni,de a szolgáltató még nem tud rólatok, nagyobb baj,hogy edényzet(kukaj sincs a háznál.
valakinek kukákat kellene rendelnie,megrendelni a szolgáltatást, stb.
.
.
a mindennapi dolgok hamarabb a körmötökre égnek mintsem a jogi dolgok rendeződnek.
az Alapitó Okiratot minden tulajdonosnak alá kell irnia.
.
csak jelzem,hogy ha nem társasházként működtök, a szemetet akkoris el kell vinni! még egy tulajdonosközösségben is!
Csak,hogy megnyugodj!
Alakuló közgyűlés
12. § (1) * Az alakuló közgyűlés határoz a társasház közös képviselőjének vagy - a közös képviselő helyett - intézőbizottsága elnökének és tagjainak, valamint szükség esetén a számvizsgáló bizottság tagjainak megválasztásáról, valamint a fizetési számla megnyitásáról.
(2) Az alakuló közgyűlést bármely tulajdonostárs vagy az építtető hívhatja össze.
(3) Az alakuló közgyűlést az alapító okirat aláírását követő hatvan napon belül meg kell tartani. Ezt követően a tulajdonostársak - a társasháztulajdon ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésétől függően - gyakorolhatják azokat a jogokat és viselhetik azokat a terheket, amelyek a közösséget megilletik és terhelik.
Alapitóban mindkét változat szokásos:
névszerinti felsorolás tulajdonosonként,vagy csak az albetét leirása. uj házaknál az utóbbi gyakoribb.
@MajorDomus
Elöször is köszönöm a valaszaid.
A 12§-val kapcsolatban lennenek kerdeseim.
Egy tovabbi kerdesem lenne a tarsashazi törvenyek 13 § (3) - hoz
„(3) A legfeljebb hatlakásos társasház közössége dönthet arról, hogy szervezetére és működésére az e törvényben meghatározott rendelkezéseket alkalmazza. Ha a közösség ilyen határozatot nem hoz, e törvénynek a szervezeti-működési szabályzatra, a közgyűlésre, a közös képviselőre, illetőleg az intézőbizottságra és a számvizsgáló bizottságra vonatkozó rendelkezései helyett a Ptk. közös tulajdonra vonatkozó szabályait kell alkalmazni.”"
@KBS
Jobb helyeken ugy szoktak.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogyan tudnék az örökségemhez jutni 6 év eltelte után?
A történet a következő: Édesapám most idén lesz 6 éve, hogy meghalt.Szüleim elváltak, de nem költöztek külön. Elég nagy házban éltünk szüleinkkel, Én már 24 éve elköltöztem, de 3 testvérem még mindig ott él a szülői házban családostul.Sem eladni nem akarják a házat, mert ha jön egy vevő mindjárt kitalálnak valamit, sem pedig kifizetni nem akarnak. A válasz mindig ugyanaz, Neked van hol lakni, persze ez így is van, de nem az Ő érdemük, mindenki élhetné a saját életét ahogy Én is,de valószínű, hogy Ők nem tudnának mit kezdeni az örökségükkel ami kb.5 millió forint lenne, de Nekem sokat számítana, mert Én is szeretnék elköltözni és nagyobb lakást venni a gyerekekkel.Elég türelmes voltam szerintem.Nem tudom mi a megoldás!!!??? Előre is köszönöm!!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |