Tisztelt Fórumozók!
Segítségeteket szeretném kérni egy ügyben. Egy társasház októberi elszámoló áramszámlája 100 ezer körüli pluszra jött ki. Ennek nyilvánvaló oka, hogy valaki lopta az áramot. A probléma, hogy mióta kijött a számla a fogyasztás rendben megy, azaz az illető valószínű számolt arra, hogy kiderül a tevékenysége és abbahagyta azt. Azaz ha jól tudom nincs már látható nyoma a lopásnak, tehát bizonyítani nem lehet egykönnyen, bár talán nem is lehetetlen.
A plusz költséget pedig a lakóknak kellene kifizetni, amihez nekem nem sok kedvem van, hiszen ez tőlem függetlenül történt. A kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehetne elérni hogy
1 kiderüljön ki volt a tolvaj
2 amennyiben rá lehet bizonyítani, viselje is ennek következményeit
3 ha egyik sem lehetséges, kötelesek-e a lakók fizetni, milyen felelőssége van a közös képviselőnek, át lehet-e hárítani az összeget mondjuk kötelesség elmulasztása címen? Megnéztem a társasági törvényt de ott nem találtam erre vonatkozó részeket.
Az is érdekelne, hogy ha ismeretlen tettes ellen indítunk büntető eljárást, annak lesz valamilyen érdemi hozadéka vagy kár erre pazarolni az időt?
Köszönöm előre is segítségeteket!