Ház áron aluli eladása - papíron

Mufurc_nagyon # 2013.02.24. 10:40

Hogyne hallottunk volna ilyet!!!???

Ez az oka az illeték hivatal helyszini bejárásának is.

Az ingatlan "maffia" egyik fogása a spórolásra, kihasználva az eladó szorult helyzetét.

Még hogy nincs készpénzük.

Az illegális jövedelmet, nem csak mosodákban lehet tisztára mosni;-)))))

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Egyjogász # 2013.02.24. 06:51

"Szerinted ki olyan hülye, hogy van egy szerződése 12 millióról, ő pedig 16-ot fizet - önként?"

Most komolyan, tényleg nem hallottál még olyanról, hogy a szerződésbe 12 milliót írnak, zsebbe meg 16-ot fizetnek? Meg hogy a munkaszerződésbe beírják a minimálbért és azon felül zsebbe fizetnek feketén?

Egyébként nekünk a lakás eladása majdnem ilyen miatt hiúsult meg, mert a vevő minden áron kevesebbet akart íratni szerződésbe, mint a kialkudott vételár (és az ügyvédje még adta alá a lovat), mi meg ebbe nem voltunk hajlandók belemenni. (De azt hiszem Okosba' Ügyvéd Úrról már írtam korábban...:) )

Az egyik kollégám meg úgy járt, hogy a testvérével eladták a közös lakást papíron 10 millióért, az idióta vevő meg amikor adta oda nekik az 5-5 millát, mondta a testvérnek, hogy "akkor amit még megbeszéltünk, azt majd holnap hozom".
Mint kiderült a testvér úgy egyezett meg a vevővel, hogy 13 milla a vételár, de a kollégámnak csak 10-et mondanak, a 3 millát meg neki zsebbe fizeti....

kaméleon # 2013.02.23. 21:52

Szerinted ki olyan hülye, hogy van egy szerződése 12 millióról, ő pedig 16-ot fizet - önként?
Az ember azt hiszi, nem normális dolog. Aztán, egyszerre csak, lát ilyet is, mint én is nemrég. (Persze, nem azért, hogy Bubut tovább ijesztgessem.)

lajcsó # 2013.02.23. 21:17

Arról nem is beszélve, hogy a tulajdoni hányad vásárlására a bankok nem szoktak hitelt adni. Legfeljebb akkor, ha az adásvétel a közös tulajdon megszűntetését eredményezi.

gerbera317 # 2013.02.23. 20:32

Bubu,

Szerinted ki olyan hülye, hogy van egy szerződése 12 millióról, ő pedig 16-ot fizet - önként?

És gondolod, hogy van a vevőnek 16 millió készpénze? Nem, egész' biztos, hogy nincs. Banki kölcsönből fog fizetni. De szerinted hogyan kap 16 milliót, ha a szerződés csak 12-ről szól???

Tényleg hihetetlen...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.23. 16:08

Hihetetlen...

Bubuka6 # 2013.02.23. 15:46

Köszönöm szépen, dr. Attika!
Eszerint azt is megtehetik ezek ketten,hogy pl. keresnek egy vevőt, megbeszélik vele,hogy eladási árnak nekem kevesebbet mondanak,mint a valós, pl. 12 millió szerepelne a szerződésen, valójában meg pl. 16.Emiatt én nem írnám alá az adásvételit-ugye 12 millióra,hogy kevés-erre ők azt mondanák,hogy ők pedig ennyiért is eladják a részük, elég nekik a 4 millió fejenként.Aztán a különbözetet megkapnák az illetőtől,aki 2/3-ad tulajdonos lenne velem szemben és akár beköltözne.Elképzelhető ez?Ha ilyen aggályaim vannak mit tehetek?
köszönöm

Dr.Attika # 2013.02.23. 14:50

A magyar polgári jog szabályai szerint (Polgári Törvénykönyv) a tulajdonost megilleti a használati jog az egész ingatlanra.Bármennyi is a tulajdoni hányada. Ebből következően akár 2/3 tulajdoni hányadot is megéri megvásárolni. A pereskedés abból áll, hogy a közös tulajdon megszüntetését lehet kérni, de ettől még a per jogerős befejezéséig a használati jogosultság fennmarad.

Bubuka6 # 2013.02.23. 14:15

Én nagyon szívesen megvenném,de nincs rá pénzem,még egyik részére sem..viszont ha nélkülem eladják valakinek a saját részüket,akkor is pórul járhatok.Mert pl.ha egy idegen 2/3-os tulajdonos lesz és mondjuk beköltözik, pereskedhetek vele..Nem?
Megéri valakinek egy házban 2/3-os tulajdont venni??

lajcsó # 2013.02.20. 20:44

Segítek. Nélküled az egész lakást biztosan nem tudják eladni, legfeljebb a saját (2/3) részüket. Arra meg neked elővásárlási jogod van, tehát te vagy rá az első (ha van pénzed).

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.20. 19:24

Most ismételjem meg? Egyszerűbb, ha te olvasod el mégegyszer. Vagy kétszer. Míg meg nem érted.

Bubuka6 # 2013.02.20. 18:42

Nem,vagyok.
Azt mondták minél előbb vigyélk el a házat,akár 10 millióért,kb. dupláját éri,3 szobás családi ház nagy telekkel.Ezért kérdem,hogy ha nem értek egyet az eladási árral akkor nem lehet eladni,ugye?
köszi

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.20. 18:06

A te tulajdoni hányadodat nem adhatják el, a többire meg elővásárlási jogod van. Ha annyira áron alul van, megéri megvenned.
Nem vagy kicsit paranoiás?

Bubuka6 # 2013.02.20. 18:04

Ha 3-an vagyunk tulajdonosok és szerintem a testvéreim nagyon áron alul akarják eladni a házat, nélkülem,a beleegyezésrem nélkül is megtehetik?
Sajnos felmerült,hogy kijátszanak ketten és a vevővel nagyobb összegben állapodnak meg majd,mint ami a papíron szerepel majd.
Ha nem írom alá az adásvételit akkor is eladhatják?