Szomszédban életveszélyes épület - Eltakaríttatni?

nanemaaa # 2014.01.29. 12:45

Netwe
Ja a lényeg kimaradt. Illetéket? Persze hogy kell! De ha jogos a kérésed, és valóban köteleznek majd valakit, akkor majd visszatérítik.

nanemaaa # 2014.01.29. 12:43

Netwe
Az elsőfokú építésfelügyeleti hatósági jogkörrel rendelkező járási építési hivatalhoz. :)
(nem minden járási hivatalnál lévő építési hivatalnak van építésfelügyeleti jogköre)

Netwe # 2014.01.24. 18:48

Köszönöm a válaszokat!

Már mondhatni "életveszélyes" - 7 méter hosszú, és az elején 2 méter már ledőlt, amellett szélben potyognak a deszkák.
Gondoltam már rá hogy felgyújtom, de húzós lenne és gyanús...

"Hatóság kötelezi a tulajdonost bontásra" - ez tetszik, kinek kell szólni (földhivatal, építésügy, jegyző), és hogyan? Levében, vagy személyesen panaszt tenni, esetleg kell illetéket fizetnem?

MajorDomus # 2014.01.23. 22:12

locsold egy slaggal éjszakánként,egy hét alatt megoldódik a gondod!
a vizdij kevesebb lesz mint a vételár !

MajorDomus # 2014.01.23. 22:11

locsold egy slaggal éjszakánként,egy hét alatt megoldódik a gondod!

nanemaaa # 2014.01.23. 18:39

Vársz még úgy 50-60 évet, mire életveszélyes lesz, s összedől magától, vagy a hatóság kötelezi a tulajdonost állagmegóvásra, vagy bontásra. Addig sehogy.

Netwe # 2014.01.18. 19:37

Sziasztok!

• Külterületen, szomszédomban van egy zártkerti épület, ami valamikor engedéllyel épült...

Hatalmas épület... beton pince, rajta 3 szintes faház, rossz állapotban (tető lyukas, bent ázott szemétdomb jelleg, patkányokkal).
Kerítés nincs, a telek elhanyagolt, tele szeméttel, amit a betörők a házból hordanak ki a mai napig!

• A tulajdonos egy idős orvosnő, felajánlottam neki, hogy megvenném az ingatlant...

Kiderült, hogy 1991-ben voltak kint utoljára, és esze ágában sincs eladni "Majd az unokái felújítják."
Velük is beszéltem, de "Nem szeretnének ezzel foglalkozni."

• Rendőrségen már szóltam, hogy betörők járnak oda, de nem érdekelte őket "Az külterület, oda nem tudunk kimenni."
  • Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne ezt az épületet eltakaríttatni?

Köszönettel:
Anett