bérlet rendezetlen tulajdoni viszonyok esetén


marcsi1974 # 2005.04.02. 11:05

Következő a problémám:
Szeretnék kibérelni egy új építésű lakást, amely a - tulaj? által - megbízott ingatlaniroda szerint JC ír állampolgár kizárólagos tulajdonában van (a bérleti szerződés tervezetben ez szerepel), azonban a tulajdoni lapon nincs ilyen széljegy (albetétesítés még nem történt meg). Egy széljegyen szerepel JC tulajdonjog fenntartással történő eladás iránti kérelme, CM - szintén ír állampolgárral - együttesen. Próbáltam a széljegy alapjául szolgáló adás-vételi szerződés másolatát megszerezni, de nem biztos, hogy megkapom.

A szerződés 1 évig határozott idejű lenne, amely után határozatlan idejűvé válik. Az iroda ragaszkodik ahhoz, hogy közjegyzői nyilatkozat aláírásával vállaljam, hogy a szerződés felbontása esetén lemondok az ingatlan birtoklásáról.

Kérdéseim:
Milyen következményei lehetnek a leírtaknak? Kell-e egyáltalán foglalkoznom a lakás tulajdoni viszonyaival, vagy mindenben az ingatlanirodát terheli a felelősség (ezt kell írásban rögzíteni)? Esetleg kérjem feltűntetni CM-et a bérleti szerződésben? Beköltözés után kerülhetek-e birtokon kívül?

Válaszokat előre is köszönöm.