Ráépítés/elbontás


Zoltán György # 2005.05.12. 22:12

Semmiképpen nem tartós fennmaradásra szánt építményről van szó!

Területhasználati díjat nem fizetett a társasháznak.

Bontási Engedély alapján lett elbontva, mivel az állapota életveszélyes, illetve helyrehozatala indokolatlanúl nagy költséget jelentett volna, és azt senki nem vállalta!

A kiürítésről jegyzőkönyv készült, hatósági tanúkkal hitelesítve, azaz ezt is tisztán és jogszerűen csináltátok!

A területhasználatát a felépítmény gondozatlansága és bérleti díj nemfizetésére hivatkozva szüntettétek meg, a bontással és a kiürítéssel kapcsolatos költségek számlával igazolt részét természetesen kérítek, akár a per keretében, mint ellenkeresetet kell benyújtani!

Persze a társasház területéről "tiltsátok ki"!

Bubó # 2005.05.12. 20:35

Kedves nagrol!
Valószínűleg senki nem érzi magát szakértőnek az általad felvetett témában (én sem), de az ítélet jóslására komolyan senki nem vállalkozhat, még több információ birtokában sem.
Egyébként ismerős a szituáció, a régi bérházaknál az ingatlankezelő enge-délyével épültek fel a régi bérlők részére az "ideiglenes" garázsok, azonban a telekkönyvi nyilvántartásba vételük elmaradt. Emiatt a bérlakások privati-zációjakor a garázs-felépítmény tulajdonosok hoppon maradtak, jobb eset-ben területbérleti díj fizetése ellenében tovább használhatták építményeiket, vagy lebontották, esetleg valamelyik lakástulajdonosnak bagóért átadták a felépítményt.
Olyanról is van tudomásom, hogy perre került sor, melyet a garázstulajdo-nos veszített el, ugyanis eredetileg is ideiglenes építési engedélyt kapott, a felépítmény végleges fennmaradása viszont a tulajdonosok hozzájárulásá-nak hiányában nem lehetséges.

nagrol # 2005.05.11. 13:15

Tisztelt Szakértők!
Társasházunk területén még a régi időkből maradtak fa építésű garázsok. Használóik a társasház jelenlegi tulajdonosai számára ismeretlenek.
Összehívtunk egy lakossági fórumot (a garázsajtókra rögzítve a meghívót) amelyen jól elvitatkoztunk. A lényeg hogy volt egy garázs, melynek képviseletében nem jelent meg senki (és tényleg nem is láttunk már régóta senkit a környékén). Már a meghívón is jeleztük, hogy amennyiben nem jelenik meg senki az adott garázs képviseletében akkor azt gazdátlan építményként kezeljük. Több hónap után elbontottuk a garázst (előtte ismét kitettünk egy figyelmeztető kiírást). A benne lévő ingóságokat szeméttelepre vittük. ez kb 1 hónapja volt. Most jelentkezett egy személy aki perrel fenyeget, mivel elbontottuk a fészerét és kidobtuk a dolgait. Kérdésem hogy a bíróságon mire számíthatunk.
Üdvözlet
nagrol