Bemégy a bankba,és kapsz egy csomó nyomtatványt, amivel
igényelheted. Ott mindenről felvilágositanak.
CSOK használt lakásra 90 nap
Jó napot kivánok van két gyermekem és most terveztük a harmadik gyermeket ameikkel most kis mama vagyok érdeklödni szeretnék megszeretnénk igenyelni a csokot három gyermekre kinéztünk egy szep kis családi házat amit megszeretnénk venniés segitséget szeretnek kérni hogy tudok inzézkedni a csok igénylésekor mivel ez hoszadalmasabb idö szoval az egeszel anyit szeretnék meg tudni mivel soha nem használtam ki a csokot semmien hitttelt vagy ilyeneket sajnos nekem öneröm nincs se segitségem hogy bele kezdjek a csok igénylésbe vagy pediglen hagyam az egeszet de nagyon jol tudom hogy ez a csok mindenkinek jár feltétel nélkül csak munka viszonyhoz van kötve mivel en csak családi potlékban részesülök a két gyermekemmmel a párom most szeretne el álni dolgozni céges gyárba végül is reméljük sikerülni fog az önök segitségével nem szeretném toább senki ideét pazarolni a kerdesem végül is ennyi lennne elöre iss köszönöm..
Üdv, azt szeretném kérdezni, van kettő saját gyermekünk, és még szeretnénk kettő gyermeket. én lennék az igénylő, de a páromnak volt krb. 3 éve egy ház eladósa, amit 900eft ért vett és eladott 800eft-ért. Bele kell e foglalni az adás vételi szerződésbe ezt az eladást?
Leginkább az ingatlan kiürítése iránti per, ha ez elhúzódik. Addig meg a kötbér.
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulok hozzátok.
Vettünk egy használt családi házat, CSOK-ot is igényeltünk hozzá 2 gyermek után. Szeptemberben folyósították a CSOk-ot. A folyósítástól számított 90 napon belül, december közepéig be kellene költöznünk a házba.
Az eladók azonban nem hajlandóak kiköltözni, mert csúszik az építkezésük, albérletbe pedig nem hajlandóak menni. Október 12-én meg kellett volna történni a birtokba adásnak. Jelenleg napi kötbért fizetnek. Kompromisszumra nem hajlandóak.
Mi lehet ennek a helyzetnek a megoldása?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Ági
Sziasztok!
CSOK igénylése használt lakásra kapcsán van egy ilyen megkötés:
17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet 14. § k)
"vállalja, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény folyósítását, bővítés esetén az utolsó részfolyósítását követő 90 napon belül bemutatja a hitelintézet számára a lakcímet igazoló hatósági igazolványt"
Feltételezem állandó lakcímként kell bejelenteni az új címet?
Probléma lehet a következő:
A vásárolt lakás a felújítás miatt mondjuk nem lesz beköltözhető 90 napon belül.
Papíron természetesen bejelentkeznek, mert ennyit kér a jog, eddig ok.
Azt szeretném megtudni, mit mond a jog az ellenőrzésről? Hogy kell eljárnia az ellenőrzést végző személynek, mi számít szabálytalanságnak, stb
A járási hivatal mi alapján ellenőriz? Várható-e?
Ez a nem ott lakás szabálytalanság?
(Bár nem tudom ki mivel bizonyítja ezt)
Ha szabálytalanságnak ítélik, legrosszabb esetnek akkor a CSOK kamatostul visszafizetés ténye várható?
Tegyük fel, ha van a CSOK mellett hitel is, s valami okból a CSOK rész visszafizetésre kötelezett, ilyen esetre a hitelintézeteknél mi a szokás a HITEL résszel? (szerződés függő lehet?)
Gondolom sokan kerülhetnek ilyen dilemmába CSOK felvétele előtt/után, főleg aki családi házat vesz.
Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02