Kedves Fórumozók!
Továbbra is szívesen várom a válaszokat, hogy ügyvédnél bejelentett jogi előadói idő beszámít-e a gyakorlati évekbe?
Köszönöm
Kedves Fórumozók!
Továbbra is szívesen várom a válaszokat, hogy ügyvédnél bejelentett jogi előadói idő beszámít-e a gyakorlati évekbe?
Köszönöm
Egyjogász!
Köszönöm a választ és a segítséget! Felhívtam a Jogi Szakvizsga Bizottság ügyfélszolgálatát, ott azt mondták, hogy a munkáltatótól függ, hogy milyen igazolást állít ki, és nem kötelező eleme, hogy szakvizsgázott jogász megnevezésre kerüljön. Egyjogász! Te cégnél töltötted a gyakorlati időt? És úgy kértek vkit megnevezni?
Doszti!
A jogi előadó, mint fogalom a jogtanácsosi tvr-ben (1983. évi 3. tvr.) szerepel, és aszerint a jogtanácsosra vonatkozó rendelkezések vonatkoznak rá (Jogtanácsos: szakvizsgázott jogász, aki a cég jogi ügyeit intézi, és a cégbíróság nyilvántartásba vette, mint jogtanácsos; jogi előadó: szakvizsga nélküli jogász egy cégnél, nincs nyilvántartásba véve). A Te jogi előadói státuszod nem hiszem, hogy fogalmilag megegyezik ezzel, s sztem ügyvéd mellett ügyvédjelöltként, és kamarai nyilvántartásba vétellel kell rendelkezned, hogy beszámítsák.
Szóval mi a tapasztalatotok, cégnél dolgozó jogászoknak akkor nem kell megnevezni szakvizsgázott jogászt?
Üdv:
Savo
Szerintem meg kell, de ez nem szokott leküzdhetetlen akadály lenni.
Kedves KBS!
"Szerintem meg kell..."Savo
No, a bizottság az aztán nem.
"Egyjogász! Te cégnél töltötted a gyakorlati időt? És úgy kértek vkit megnevezni?"
Igen.
Egyébként a szakvizsga bizottságnak már ügyfélszolgálata is van? Ez új!
Szia!
Itt az új szakvizsga rendelet módosítás. Benne van az 1.§-ban. jogi munkakör. Ennyi. Megfelelsz.
http://net.jogtar.hu/…n/getdoc.cgi?…
Szedit1014
Ha beleírják az igazolásba, hogy jogi munkakörben dolgozol, akkor minden további nélkül mehetsz. És úgysem a felettesed írja alá, hanem a munkáltató. Egyébként valószínűleg senki nem fog utánajárni, hol és mit dolgoztál, csak fizesd a vizsga és pótvizsgadíjakat, a többi nem számít.
Sziasztok!
Jelenleg ügyvéd mellett dolgozom egy irodában. (most végeztem az egyetemen)
A munka mellett szakirányú továbbképzésen veszek részt (több lábon szeretnék állni), amely miatt nem tudom beilleszteni a munka és tanulás mellett az időmbe az ügyvédjelölti oktatást.
Tudomásom szerint, amennyiben ügyvédjelölt maradok, a 3 év gyakorlat elteltével akkor jelentkezhetem jogi szakvizsgára, ha ügyvédjelölt képzésen részt vettem, vizsgáztam.
Mi a helyzet abban az estben, ha mondjuk nem ügyvédjelöltként töltöm el a 3 évemet, hanem a 3. évben átmegyek egy céghez (jogi munkára persze)?
Ebben az esetben számít oktatás nélkül a jelöltként eltöltött idő a szakmai gyakorlatba vagy sem?
Szeretném segítségüket kérni abban, ha én jogi asszisztensként dolgozom az Önkormányzatnál és az Egyetemi évek alatt is dolgozom, jogi asszisztensként a 3 év gyakorlatot igazolhatom-e, ha ügyvéd mellett dolgozom felsőfokú OKJ-és bizonyítvánnyal Jogi asszisztensként, illetve elfogadják ezt a munkakört, illetve gyakorlatot a szakvizsga előtti időszak igazolására???
Köszönettel: Dávid
A jogi szakvizsgához szükséges 3 éves gyakorlati időt csak a jogi diploma megszerzését követően lehet "megkezdeni". Tehát az egyetemi évek alatt végzett munka nem számít bele a szakvizsgához előírt gyakorlati időbe!
Jude: igen, számít. Naná!
Novissima kiadó, dr, Vaskuti büntető jogi szakvizsga I. és II. (ált. és kül. rész) 3000-3000 forint eladó.
1 hétig tanultam belőlük, jegyzetelve nincs bennük. Pótfüzetet ajándékba adom hozzá.
Eladó Jogi szakvizsga könyvek C modulhoz új állapotban, nincs kihúzva, nincs megtörve!
1)Dr. Rixer-Dr. Hoffmann-Dr. Szilvásy: Közigazgatási jog, Novissima Kiadó, 2011.
2)Dr. Dudás-Dr. Horváth: A régi és az új Munka törvénykönyve összehasonlítása – kiegészítve a továbbélő bírói gyakorlattal, Novissima Kiadó, 2012.
Ár: 3000 Ft/db
Személyes átvétel Budapesten a V. VI. és VII. kerületekben a nagyobb csomópontokban lehetséges a késő délutáni órákban.
érdeklődni: napraforgo85@indamail.hu
Sziasztok!
Nemrég találtam rá erre az oldalra. Szerintem nekünk, ügyvédjelölteknek nagyon hasznos lehet. Szakvizsgára készülőknek van fent teszt is. Gondoltam megosztom itt is.
http://www.ugyvedjelolt.info/index.html
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a jogi diploma megszerzése után a 3 éves jogi gyakorlat alatt kapunk fizetést a gyakornoki munkánkért. Kicsit aggódom, mert akkorra el kell kezdenem visszafizetni a diákhitelemet, és ehhez nyilván pénz kell.
Köszönettel:Kitti
Az nem gyakornoki munka.
Naná, csak nem szabad összekeverni azt, hogy mennyi jár, azzal hogy mennyi jut.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sziasztok!
Egy zrt-nél lennék követeléskezelési munkatárs pozícióban, mind a közvetlen vezetőm, mind az osztályvezető jogász, a kérdésem az lenne, hogy az itt töltött idő beszámítható a jogi szakvizsgához szükséges gyakorlat idejébe?
A válaszokat előre is köszönöm. :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |