Ügyvédem elérhetetlen

Bébipolip # 2009.10.19. 22:23

Tiszetlt Fórumozók!

Úgy gondolom, ha már írtam tárgyalás előtt, úgy etikus ha írok tárgyalás után is. A helyzet az, hogy az ügyvédemről nem változott a véleményem, de a bíró nem volt részrehajó, elfogult!! Mint ahogy egy bírótól elvárható pártatlan volt és mindkét részről az igazság kiderítésére volt kíváncsi.

dart # 2009.10.18. 19:56

Ja, és én is köszönöm a hozzászólásokat.

dart # 2009.10.18. 19:54

Kovács Béla Sándor,
engem is érdekel, mit értesz mese alatt? Bébipolip egész hsz-ét, vagy csak részeg szomszédja állítását?

Kismukk,
Szerintem közvetlenül a tárgyalás előtt az ügyvéd nem mondhatja fel a megbízást. Az más kérdés, hogy megteszik, durván cserbenhagyva az ügyfelet.

dart # 2009.10.18. 19:34

Nagy nehezen vissza tudtam szerezni a papírjaimat az "ügyvédem"-től. Ez is olyan lehetett, mint Bébipolip ügyvédje. Az ördög ügyvédje.

Laikus vagyok és nem akarok butaságot írni, de,
az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. törvény 24. § (1) kimondja:
"Az ügyvéd nem köteles a megbízást elfogadni, és az elfogadott megbízást bármikor, indokolás nélkül, írásban felmondhatja. A felmondási idő a megbízó értesítésétől számított 15 nap. Az ügyvéd a felmondási idő alatt is köteles a megbízó érdekében eljárni."

Nem lehet, hogy Bébipolip jogsértés áldozata, hiszen nem telt el 15 nap?

Bébipolip # 2009.10.18. 14:06

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását. Az ügyvédemtől már én tudom, hogy megvállok, de ő még nem tudja, mert ezt holnap jelentem be a bíróságon. A bírót pedig megkérem halassza el a tárgyalást arra való tekintettel, hogy a hétvége közbejöttével már nem tudtam ügyvédet keresni. Igazából ügyvédet tudtam keresni, de senki nem volt szabad hétfőn délelőtt. Szerintem, ha a bíró nem elfogult, akkor meg fogja engedni a tárgyalás elnapolását.

Kovács Béla Sándornak
Mese? Gondolja nincs jobb időtöltésem mint meséket kitalálni életem első bírósági tárgyalása előtt? Ezekszerint Ön már biztosan járt úgy, hogy a Bíróság pénteken értesítette ki Önt, hogy hétfőn tárgyalása lesz. Egyébként mi az ügyvéd mentsége, hogy nem értesített időben?

rockmachine # 2009.10.18. 12:49

érdekes egybeesések...minden előfordulhat..én lehet megválnék attól az ügyvédtől..

kaméleon # 2009.10.18. 12:18

Ez hasonló mese azokhoz, amelyek a lefizetésre vonatkozó dolgok nélkül, az én környezetemben is nem egy alkalommal előfordultak. Akár úgy is, hogy az ügyvéd arról, hogy nem jön, másik tárgyalásra megy, csak a tárgyalás kezdete előtt 5 perccel értesítette a bíróság előtt rá váró ügyfelet, akit több mint fél órával előbbre rendelt oda, mert ott akarta csak előzetesen átbeszélni a dolgokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.18. 07:10

Mese.

kismukk # 2009.10.18. 06:19

Tehet –e ilyet egy ügyvéd?
Tehet.
Viszont, Te is megteheted, hogy hétfő reggel betelefonálsz a bíróságra, hogy hirtelen rosszul lettél, nem tudsz menni a tárgyalásra, halasztást kérsz.

Bébipolip # 2009.10.17. 15:07

A tárgyalás hétfőn délelőtt van.

Bébipolip # 2009.10.17. 15:04

Tisztelt Fórumozók!
A véleményüket és a tanácsukat szeretném kérni. Birtokvédelmi eljárást kezdeményeztem a szomszédom ellen a bíróságon. Több hónapos várakozás után végre kitűzték a tárgyalást. Felhívtam az ügyvédem szerdán, hogy mikor találkozhatunk. A válasz, hogy már mindent megbeszéltünk (hónapokkal ezelőtt) majd a bíróságon találkozunk. Tegnap reggel közölték velem, hogy mind az én ügyvédem, mind a bíró le van fizetve és esélyem sincs a per megnyerésére.(Szólta el magát a szomszédom unokája hulla részegen, és az ügyvédem nevét és a bíró nevét megmondta.) Tegnap 16 óra után felhív az ügyvédem, hogy sajnos egy fontos tárgyalása lesz egy másik bíróságon és csak azért szól, hogy ne lepődjek meg, hogy nem lesz ott a tárgyaláson. Természetesen nem bosszantana ennyire a dolog, ha délelőtt történt volna mindez és tudok jogi tanácsot kérni egy másik ügyvédtől. Természetesen gyanakvó ember lévén elhiszem, hogy le van fizetve, mert miért nem szólt szerdán? Miért nincs helyettesítő ügyvédje? Mit tanácsolnak, mit tehetek? Tanuk vannak behívatva. Tehet –e ilyet egy ügyvéd? Válaszukat előre is köszönöm.

Legislator # 2009.10.09. 07:20

Ha kutya lennék, szaladnék az ilyenféle prókátor elől:-D.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.09. 06:59

Amennyire én tudom, az egy ügyvédnél kötelező is, anélkül nem fogadja el az irodát a kamara.

Zoltanuss # 2009.10.09. 06:56

Írja a dart :

Tudomásom szerint nincs titkárnője; kolléganője van, akivel korábban tudtam beszélni, most ő sem veszi fel a telefonomat, pedig kicsörög.

Egy másik telefonon keresni és ha ott azonnal felveszi - simlis a hivott fél.
Ilyenek általában a kisiparosok. Ezért én megbizást annak eleve nem adok, aki csak mobillal rendelkezik. Ezt meg is mondom nekik !

tisztes vállalkozó : telephely + vezetékes telefon !

SolnesM # 2009.10.08. 08:46

biztosan elhagyta a papírokat és most kellemetlen neki !

dart # 2009.10.08. 02:50

Köszönöm a segítségetek – próbálom rendezni az ügyet.

kismukk # 2009.10.03. 21:57

Biztos látja a mobil számodat és eleve nem veszi fel.
Próbáld városi fülkéből hivni!
Jó, ha fel is tudod venni a beszélgetést.

monalisa1 # 2009.10.02. 15:20

"Maffiós" önkormányzatnak maffiós a jogi képviselője - kellett volna tudnod.

Annak megvan az oka amiért xy ügyvéd(i iroda) egy idő óta elérhetetlen...

Fordulj panasszal a megyei/fővárosi Kamarához.

Külön írva: a kedvezőtlen okiratról mint érintett fél kérhetsz másolatot - aztán a fellebbezési határidő elkésését a bíróságon majd megpróbálhatod kidumálni.

És még annyit: nem biztos hogy az ügyvéd beszélt ama telefonon - aztán egyből ismét nem vette fel senki...

Fordulj másik ügyvédhez, tudni fogja mit és hogyan lehet tenni - ha egyáltalán.

"Lisa"
laikus hozzászóló

dart # 2009.10.02. 14:56

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos semmivel sem tudom bizonyítani, hogy nála jártam. Van irodája, csak ott sem veszik fel senki a telefonokat, de faxot tudnék küldeni (persze azt is letagadhatja)
Tudomásom szerint nincs titkárnője; kolléganője van, akivel korábban tudtam beszélni, most ő sem veszi fel a telefonomat, pedig kicsörög.

Az iratok nagyrésze szerencsére fénymásolat volt, de volt benne egy eredeti dokumentum, amit - ha helyesen tájékoztatott az egyik hivatal - határidőn belül lehet megfellebbezni.
A többi eredeti irat pótolható - csak problémásan.

Nincsen elszámolási vita - eddig semmit sem csinált. Nem is kért pénzt. Jóformán nem is ismerem és semmi olyat nem tettem, amivel egy kicsit is magamra haragíthattam volna.

Ma újra hívtam ezt az ügyvédet, egyik telefonja éppen foglaltat jelzett (tehát beszélt valakivel). Pár perc múlva újrahívtam és a szokásos: kicsörgött csak nem vette fel.

Azt akarnám, hogy vesse papírra, hogy mettől meddig voltak nála az iratok, de nem tudom ennek mekkora az esélye ?!

Arra gondoltam, hogy esetleg a hozzá elvitt alap-üggyel lehet összefüggésben ez a fura elzárkózás: Az egyik város önkormányzata maffia módra működik – ebből származott számomra több milliós anyagi hátrány. Ez az ügyvéd pedig a saját hirdetése szerint elsősorban önkormányzatok jogi ügyeit végzi.

Lenne valami ötletetek?

monalisa1 # 2009.10.02. 13:57

A titkárnő az ügyvéd hozzájárulása nélkül nem fogja kiadni az iratcsomót. Az irataidat akkor is meg kell kapnod ha esetleg közted és az ügyvéd közt elszámolási vita lenne - bár ezt nem írtad.

Az átvételről napi dátummal kérj majd igazolást., lehet hogy kellhet az egyéb iratod fellebbezési határideje miatti kimentéshez - már amennyiben annak jogvesztő a hatálya. (Akkor meg az ügyvéd felel az esetleges károdért, vagyis hogy "ráült" a papírodra.)

"Lisa"
laikus hozzászóló

kismukk # 2009.10.02. 07:13

Nincs neki irodája? Ahol titkárnőtől vissza lehetne kérni?
Szintén a kamaránál panaszt javasolnám (tapasztalatom szerint majd kb. egy hónap múlva fogsz egy semmitmondó választ kapni...) De, lehet rendőrségi feljelentést is.

Ebből is látszik, eredeti iratokat nem szabad kiadni a kezedből! Ügyvéd másolatból is kitűnően dolgozhat (...ha akar).

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.02. 05:06

Panaszt tehetsz a kamaránál. De bizonyítani neked kell.

dart # 2009.10.02. 04:05

Sziasztok!

Másfél hónapja felkerestem egy ügyvédet, akinek röviden ismertettem az ügyemet és átvett tőlem egy iratanyagot – elvállalta, hogy azt átnézi (az ügy elvállalását ettől tette függővé) és kérte, hogy három hét múlva keressem.

Kerestem, de az ügyvéd újabb és újabb haladékokat kért egy hete pedig fel sem veszi a telefonját. Rögzítőjén többször is hagytam üzenetet – eddig hiába. Otthonában is kerestem - hátha történt vele valami - de egyik családtagja azt mondta a telefonban, hogy az ügyvéd úr "dolgozik".

A fő probléma az, hogy olyan írásos anyagot adtam át részére, melynél - az egyik hivatal szerint - 30 napos fellebbezési? lehetőség van. Ha ez igaz, akkor e határidőből miatta kifutottam, az ügyvéd elérhetetlen, ráadásul az iratok átvételéről nem kértem elismervényt- meg sem fordult a fejemben hogy ilyen megtörténhet.

Mit javasoltok, mit tegyek?