Egy jó hír Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ellen


klimas # 2007.11.14. 18:26

Gratulációóóóó!
Egy kis adalék ! Nekem is bírósági fizetési meghagyást küldtek mindenféle bizonyítékkal fényképpel!Nos itt estek valszeg pofira mert az egyik esetnél JÓL LÁTHATÓAN AZONOS a két egymást követő fénykép sorszáma! Hogy is van ez ? Ráadásul a két kép készítési ideje között 10 mp telt el az adataik alapján! Nos mutassanak egyetlenegy olyan p.őrt aki egy kisbusz elejétől a végéig ennyi idő alatt 2 db fényképet készít ! Na majd meglátjuk a végét!

kea4 # 2007.11.13. 18:32

HURRÁ!!!

Sosem szabad feladni!

Várjuk az ollózást, de szerintem jobb lenne, ha beszkennelnéd, és kifestenéd azt a pár szót (lakcím stb.), amit semmiképp nem akarsz szellőztetni.

Üdvrivalgással:
KEA.

Komiki (törölt felhasználó) # 2007.11.11. 17:45

Most volt a másodfokú tárgyalásom.
NYERTEM!
Nem hittem a fülemnek, a bírónő mindenben nekem adott igazat, így a 229ezerből 59ezer lett.
A statisztika szerint 98%-ban a Parkolótársaság nyer, ezek szerint én a 2%-ba estem.
Ha megkapom az ítéletet írásban is, beollózom a lényegét.

Komiki (törölt felhasználó) # 2007.02.05. 12:34

Perem története:
Pár évig a Nagykörúton volt üzletem. Előfordult kb 20-25 alkalommal, hogy megbírságoltak, mert nem volt látható helyen a jegyem. Megkérdeztem a jegyellenőrt, mi tegyek, azt mondta faxoljam le a felszólítást, és a jegyet. Ezt minden ilyen alkalommal megtettem.
Soha semmilyen reakció nem volt. Egy éve kaptam felszólítást 188 ezer forintról.
Megírtam, hogy mi a helyzet. Nem fizettem. Perre került a sor. Benyújtottam a jegyeket, és a fax-igazolószelvényeket. Nem fogadták el, mert a fényképeken nem látható a jegy. Lekértem a képeket, volt köztük jó pár, ahol nem volt egyértelmű, hogy kint volt a jegy vagy sem.
A bírónő közölte, hogy sem ideje, sem energiája végignézegetni a fotókat, ha jól látható helyen volt a jegy, akkor látszana. Rám verték az egészet, ami azóta 229ezer lett.
Kérdeztem, hogyha benyújtottam az egyetlen bizonylatot, amivel bizonyíthatom hogy fizettem, miért pótdíjat rónak ki rám, hiszen a díjat megfizettem, maximum nem volt látható helyen a jegy. Azt mondták, hogy a bizonylat nem bizonyítja, hogy én fizettem, bárkitől kaphattam. Kérdeztem, hogy mi a fene a bizonyíték, a valódi, nem hamís bizonylat, vagy a könnyen hamisítható digitális fénykép? A válasz, a BÖP zárt rendszere, lehetetlenné teszi a hamisítást, egyébként is, miért tennének ilyet? Mondtam, hogy a 5-6000 Ft-ért alkalmanként. Ha mindenki rendesen fizetne, az egész rendszer összedőlne, mert még a fizetések sem jönnének össze. Egyértelműen az az érdeke a BÖP-nek, hogy pótdíjazhasson. Arra a kérdésre, hogy miért nem értesítettek, hogy a faxokat nem fogadták el, csak ennyi a válasz: mert nem kell nekik ezt tenni. A jelenlegi szabályok szerint, akkor is az autós fizet, ha valaki viccből leveszi a felszólítást a kocsiról, mert a BÖP-nek nem kötelessége az autóst, más módon értesítenie. Fellebezek, majd megírom mi történt.

péterapó # 2007.01.12. 10:30

Felszámolási eljárást indított a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ellen az Emberibb Parkolásért Mozgalom Egyesület. Az egyesület közleménye szerint a parkolási kft. csaknem egy éve nem fizeti meg egy autósnak a számára a bíróság által jogerősen megítélt 10 ezer forintos perköltséget.

Üdv P.


Polgár légy, ne alattvaló!