"szabálytalanul várakozott"


Segiun # 2007.10.03. 10:54

Ezt a választ kaptam:

Az ügyintéző nem adhatja meg az ön adatait, hiszen az adatkérésben a vezetőt kérdezik. Ha mégis megadná, hamis tanuzás bűncselekményét követi el (ami sokkal súlyosabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmáény, mint a tilos parkolás szabálysértése). Erre nyomatékosan figyelmeztesse, a rendőrség nem a meghatalmazottat, hema az aktuális szabálysétőt keresi. Természetesen annak a nevét kell megadniuk, aki valójában akkor az autót vezette, és majd ha tudja ő bizonyítja , hogy nem vezette akkor az autót, és ha sikeres, akkor az ügyet lezátják, mert nem lesz mega szabálysértő. Egy meghatalmazás nem bizonyíték.

ah.lorinc # 2007.10.02. 13:12

Mi volt a válasz?

Mi a helyzet ha van menetlevél, az abban megjelölt személy mentesswégre hivatkozik. Bizonyíték bizonyítékkal szemben rkap hozhat a megjelölt személyre terhelő határozatot?

Segiun # 2007.09.30. 19:34

Köszönöm, már kaptam választ!

Segiun # 2007.09.28. 12:54

Sziasztok!

Egy állami cégnél dolgozom, ahol az Osztályunknak van két autója. Van egy papirunk róla, hogy mindkét autót vezetheti az Osztály összes dolgozója. Az egyik autó az osztályvezető, a másik az én nevemre van kiadva. Kapott a cég egy levelet a rendőrségtől, hogy az én nevemre kiadott autó "szabálytalanul várakozott" 07.04.06-án 10.45-kor a Krisztina körúton, és a cég adja ki a gk. vezető nevét, hogy a feljelentést megtehessék ellene.

Mivel aznap én nem voltam bent, így biztos, hogy nem én voltam, viszont arról a napról nem készült menetlevél sem.

Kérdésem, hogy ki kell e adnia a cégnek az én adataimat, mint "használóét", vagy adjuk meg annak a nevét, aki szerintünk akkor ott járt(ezt kell-e bizonyítanunk?)

Az ügyintéző az én adataimat akarja kiadni, én viszont nem szivesen vállalnám magamra ennek a következményeit.

Segítségeteket előre is köszönöm,
Segiun