zászlós autó esete


Pjotr # 2007.11.21. 15:28

Sokat ne várj, de mást nem tehetsz a hülye rendőr ellen...
Max egy figyelmeztetést fog kapni vagy inkább annyit sem...

csak egy állampolgár # 2007.11.21. 10:34

Ezek után az a kérdés, a katonai Ügyészségen mégis mit várhatok? Majd a mundér becsületének védése fog működni vagy esetleg ők talán már képesek kicsit tovább látni is?

csak egy állampolgár # 2007.11.21. 10:33

Ez tetszik Pjotr :D

Pjotr # 2007.11.21. 09:52

Ne hagyd magad ha másodfokon sem hívnak be és nem kérdeznek semmit tőled, akkor következik a bíróság, ott már elmondhatod, hogy pontosan mi is történt.
Vagy a második döntés után még bemehetsz panasznapra a katonai ügyészségre és elmondhatod, hogy hülyék a rendőrök, mondjuk azt ne várd, hogy meglepődjenek a kijelentéseden...

balageboy # 2007.11.20. 19:05

Végigolvastam, és bocs, nem vagyok kárörvendő, de olyan jóízűt nevettem. Szóval ez az egész abszurditás, meg hogy ennyire nincs fogalma a jogszabályok tartalmáról annak, aki azokkal dolgozik, hát én nem tudom, de annyira klassz képet ad a magyar viszonyokról. Csináltál egy jó estét nekem, szerintem hagyd, hogy meghozzák a határozatot, mely szerint a zászlóval elkövetted a megkülönböztető jelzésekre vonatkozó szabálysértést, aztán meg vidd a média elé a témát, kapós lesz.

csak egy állampolgár # 2007.11.20. 15:19

Egyébként megfellebbezem persze, csak nem tudom, én most egyszerűen írjam le, hogy "ne haragudjanak, de a zászló a jogszabály szerint nem megkülönböztető jelzés"? Aztán másodfokon is gondolom legalább ugyanilyen értelmesek, nem tudom mit várhatok.

csak egy állampolgár # 2007.11.20. 15:16

Igen, valami olyan volt a papíron idézőjelben, hogy "megkülönböztető jelzés jogosulatlan használata...." vagy hasonló .... már azt se tudom hol a papír :)
Na de most tényleg, viccen kívül, mégis mire számítsak?

A ..... rendőr jelző egyébként stimmel, merthogy az nem volt 100-as, az egészen biztos, persze melyik az? De szerintem ezt is viccen kívül mondom, az értelmi fogyatékosság elég egyértelmű jeleit lehetett rajta észrevenni még laikusként is. Én nem tudom, mégis az ilyen utcai rendőrök hol a frászban végeznek vagy mit tanulnak egyáltalán, de nekem meg arra erős a gyanúm, hogy leginkább sehol és semmit. Ebben az esetben is minden jel erre utal, de láttam már rendőrt jegyzőkönyvet írni, és hát nekem se túl jó a helyesírásom, de amiket azon a lapon láttam, azoktól úgy kb. keresztbe álltak a szemeim, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy létezik ilyen, hogy valaki ennyire ne tudjon magyarul. Ilyenkor mindig az jut eszembe,hogy azoknak a rendőrös vicceknek mégis komoly alapjuk van. Hát ez van, és marad a kérdés: mire számíthatok?

Pjotr # 2007.11.19. 11:29

Erős a gyanúm, hogy a bolond rendőr megkülönböztető jelzés használatát írta a papirkájára és azzal jelentett fel.
Az előadó meg csak azt látta...
Gondolom megfellebezted a dolgot?

Royal # 2007.11.17. 00:05

Szerintem vidd be a zászlót azzal, hogy a rendőr próbáljon meg vele fény vagy hangjelzést ledni

Nehogy, mert a végén lecsukják "hivatalos személy felbujtása jogtalan zászlóhasználatra" miatt.

Olyan megnyugtató érzés, hogy kis hazánkban mindenre jut idő, mialatt a komoly bűnözők röhögnek a markukban.

Dr.Attika # 2007.11.16. 13:36

Ismert már ilyet a magyar jog. Az 1950-es években- amikor hatályban volt a beszolgáltatási rendelet- az aki nem tudta a beszolgáltatásra előírt mezőgazdasági terményt, állatot, állati terméket beszolgáltatni, annak meg kellett venni és a megvett terményt, terméket kellett beszolgáltatni.

Egyjogász # 2007.11.16. 11:29

Ez a szabs. olyan készülék felszerelésével követhető el, ami fény, vagy hangjelzést ad.
Szerintem vidd be a zászlót azzal, hogy a rendőr próbáljon meg vele fény vagy hangjelzést ledni, és ha sikerül, kifizeted a büntetést.
Vagy netán az volt a baj, hogy a zászló túl hangosan csattogott:)))
(Aztán majd nehogy kitalálják, hogy csendháborítást követtél el a zászlóval, mert ezek után az sem kizárt.)
Persze mit csodálkozol azok után, amikor a rendőrök vezetés közbeni mobilhasználatért feljelentették azt a gépjárművezetőt, aki éppen tőlük próbált segítséget kérni mobilon, mert vagy négyen támadtak rá az autójára és kezdték el üldözni.

Szerintem a mundér becsülete védelmének tipikus esete forog fenn.

balageboy # 2007.11.16. 11:07

Ehhez sztem nem is lehet hozzászólni, de azért jellemző az a fantasztikus túlképzettségük.

csak egy állampolgár # 2007.11.16. 10:05

Ezt figyeljétek !!!!

Kaptam egy papírt, mely szerint elkövettem a 64 § szabsértést, és a pénzbüntetés mellett köteleznek a megkülönböztető jelzés leadására, azaz elkobozzák. Na ez aztán vicces. Hát a zászló mióta egyenlő a kék villogóval? Mert előszedtem, megnéztem, mi a frász az a 64 §, és az a megkülönböztető jelzés jogosulatlan felszerelése és használata, na okés, de a megkülönböztető jelzés a 12/2007 IRM r. szerint a villogó kék vagy kék-vörös szín keveréke és a sziréna .... na de zászlóról nincs szó.

Akkor ha jól értem, én a zászló miatt most le kellene adnom egy kék villogót, amit mivel nincs nekem olyan, meg kell vennem valahol azért, hogy el tudják kobozni.
Ez megint az év vicce........ :D

csak egy állampolgár # 2007.11.07. 10:11

ÁTTESZI AZ ÜGYET HÁGÁBA ..... :D:D:D KIRÁLY

Pjotr # 2007.11.07. 07:34

Már meg ne sértődjenek a ezek a rendőrségi szab. sértési előadók, de gyakran már az is nagy csoda ha a magyar jogot ismerik, nemhogy a nemzetközit...
Mégis mit fog csinálni?
Átteszi az ügyet Hágába?
Szerintem annyi lesz, hogy majd jól lecseszi Kovács 2 tizedest, hogy milyen baromságokkal húzza az idejét...

csak egy állampolgár # 2007.11.07. 00:54

Na hát ahogy látom, még jogásztól is vannak itt kételyek rendesen .....
Most már tényleg baromi kíváncsi vagyok, mégis mi a frászt fog megjelölni a szabsértési előadó? :D de félek, majd röhögni fogok rajta.
Mindenesetre természetesen megírom mi lett belőle, na persze elsődlegesen remélem semmi nem lesz belőle és az egészet megszűntetik úgy ahogy van. Én is azon az állásponton vagyok, hogy ez valami szokásjog sokkal inkább.
Ez az amcsi nagykövetes-pólós példa nagyon találó, de tényleg ilyen alapon akkor rengeteg minden jogszabályba ütköző a hétköznapi életben.
Anno nemzetközi jogból én is úgy hallottam előadáson (nem jogász szakon!!), hogy zászló csak a nagykövet autóján lehet, de jogszabályt ők sem tudtak erről mondani. Na most ha viszont belemegyünk a nemzetközi jogba, akkor az megint egy lavinát indít el, hogy területi hatály ... egy mezei magyar polgárral szemben akkor ez hogy is lenne ...stb.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2007.11.06. 14:50

rengetegen rakják ki pl a maygar lobogót a kocsiba de tényleg sokan
de mi van az ünneplő szurkolókkal akik kilógatják a zászlót örömükben az ablakon
erre tényleg kellene valami jogszabály
hozzáteszem nem ismerem a diplomácia világát

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.11.06. 13:50

ja jó lenne vmi konkrét jogszabályhely, mert ez így mondtunk egy nagyot a súlyos jogsértéssel és ennyi
Szabálysértések közt nem találni, bűncselekménynek kicsit erős lenne, de ott se emlékszem ilyenre..

Pjotr # 2007.11.06. 13:32

Attika, ezt nem csak szokásjog?
Kétleném, hogy ezt így szabályozza valami, akkor most ha valaki amerikai zászlós pólóban van az az amcsi nagykövet?

Egyjogász # 2007.11.06. 06:19

A magyar zászló használatát szabályozza több jogszabály is, illetőleg van egy jogszabály az EU zászló használatára is.

Véleményem szerint a görög zászló használatával esetleg valamilyen görög jogszabályt vagy nemzetközi szerződést sérthetsz, de hogy van-e ilyen, azt nem tudom.

Szerintem ha lesz a szabs. tárgyalásod, kérd meg a rendőrt, mondja meg legyen szíves, hogy konkrétan, jogszabályhely megjelölésével jelölje meg, hogy melyik magyar jogszabályt sértetted meg. (Aztán majd írd is meg, mert érdekelne.)

csak egy állampolgár # 2007.11.05. 07:54

Átnéztem az összes közlekedési szabsértést, de ilyenre még csak utalást se találok . Vagy ntán ez már bcs? Persze arra se találok semmit, d enemtom mégis mire számítsak, mit fognak kihozni ellenem. Mindenesetre megnéztem a jogszabályt, és megkülönböztető jelzésnek nem minősül, mert az csak a kék vagy kék-vörös keveréke villogó fény a megfogalmazás szerint, tehát ez kiesett, na most fogalmam nincs, tényleg egyesével végigmentem minden szabsértésen, de egyiket se találtam olyannak amit ellenem lehetne fordítani.
De ha már itt tartunk, megjegyezném, hogy van egy ismerősöm aki egyáltalán nem nagykövet csak tolmácsként dolgozik az egyik nagykövetségen, és bizony nagyon sokszor a saját magánautóján ott van az idegen zászló amikor több autóval mennek úgymond csapatban valahova, és ő is megy velük mint tolmács. Ez így oké akkor? Az se DT-s rendszámú.
De ezek szerint marad két megoldás:
1, szerzek egy DT-s rendszámot :D
2, na gondolom az semminek nem minősül, ha az ember egy akármilyen rongydarabot tesz ki az autóra, azaz ebből következően, ha én olyan zászlót teszek ki ennek helyére, amely egyszerűen nem létezik, mert nincs olyan ország, akkor nem valósítok meg semmilyen tényállást?
Hát rejtélyes egy ügy marad ez számomra az biztos, nem mintha annyira vonzanának a zászlók, de most már így jogi szempontból kíváncsi vagyok, mi a frászt tudnak vele kezdeni ellenem.
És még hozzátenném, felteszem, senki szemét nem szúrná, hogy ha magyar zászlót tennék ki, vagy valamilyen reklámzászlót, hiszen taxikon nem egyszer láttam már ilyet. Na meglátjuk ...

csak egy állampolgár # 2007.11.03. 09:08

OK, megértettem, tehát nem lehet. de ezen túlmenően pontos szabsértrési tvhelyet tudsz nekem mondani? köszi

Royal # 2007.11.03. 08:37

Hogy lehetne má'!?! Noooooooormális? :)
Welcome to Hungary.

...ez lehetne akár az ország mottója is.

Dr.Attika # 2007.11.02. 16:56

Igen. A DT rendszám önmagában diplomáciai testület által használt autót jelenti, ami a területen kívüléseghez fűződő jogkövetkezményeket megalapozza. Amennyiben a DT-s rendszámú gépjárművön egy másik nemzet zászlaja rajta van, az azt jelenti, hogy abban a nagykövet utazik. Amennyiben egy nem DT-s rendszámú gépjárművön egy idegen ország nemzeti lobogója található, és az nem a küldő állam képviselőja, akkor a zászlót kitevő , a gépjármű üzemeltető súlyos jogsértést követ el.

csak egy állampolgár # 2007.11.02. 12:42

szeretném megkérdezni, valóban csakis kizárólag a nagykövet autóján lehet nemzeti lobogó ? ugyanis csak úgy suvenirként kaptunk még nyaralásból görög zászlót, amelyet nyilván csak kis reklám- ill. turisztikai népszerűsítési okokból árultak, autóra motorháztetejére tehető, mágnestalpas kivitelű, és láttuk is kint sok autón, kint nem is szóltak érte. de budapesten megállított egy rendőr, nekünk azóta is kint van az autón ez a görög zászló, és közölte, hogy ő sem tudja pontosan ez minek minősül, de lényeg, hogy feljelent, mert szerinte ilyen csakis nagyköveti autón lehetne kint, és holmi magyar rendszámos átlagautón nem ...
szerintetek? esetleg konkrét jogszabályi hivatkozást tud valaki erre vonatkozóan adni?