Autóhitel és behajtási költség

guba # 2010.12.21. 18:44

Van jogotok vitatni. A biztosítási összeget is.

Viktria # 2010.12.22. 14:42

Köszi!
A vicc az,hogy kértük a bankot,hogy engedélyezze a forgalomból való kivonatást,de még nem is reagálnak rá...

Munitedking # 2011.01.06. 20:56

Sziasztok!Érdeklődnék esetleg járt e úgy valaki hogy adminisztrációs hiba miatt idő előtt küldte a bank a törzskönyvet,egy igazolást hogy nem áll fent követelésük felém,és szintén egy igazolást amellyel az okmányirodába kell mennem levetetni a Bank jogait az autóról.
Kérdésem a következő lenne:
Ha én ezt megteszem,és levetetem a Bank jogait az autóról,továbbá az igazolás birtokában nem fizetek,akkor tehet e velem valamit a bank.
Válaszokat megköszönöm.

Viktria # 2011.01.12. 08:01

Ha kezedben van az igazolás,azzal már a bank szerintem nem tud vitatkozni.Vetesd le az opciót a kocsiról.Ez egy ajándék,amit ki kell használni.Ha a törzskönyv is nálad van,még per esetén sem nyerhet a bank veled szemben."A szó elszáll,az írás MEGMARAD!"

guba # 2011.01.12. 16:15

az igazolás birtokában nem fizetek,akkor tehet e velem valamit a bank.

Igen, követeli rajtad a tartozást, és sikeresen bizonyítja, hogy a téves nyilatkozata ellenére fennáll a tartozásod. Aztán be is hajtja rajtad kamatokkal, költségekkel terhelten.

Munitedking # 2011.01.13. 15:49

Szisztok!Köszönöm a segítséget!Ha valaki hasonlóan járna akkor
ne próbálkozzon semmivel!A bank jelentkezni fog és behajtót küld a törzskönyvért és a papírokért.Ha ellenálsz azonnal felmondják a szerződést.Beszéltem ügyvéddel,és azt mondta hogy esélytelen,mivel a havi egyenlegközlőkön láthattam hogy mennyi a tartozásom,így nem hivatkozhatok jóhiszeműségre.Szerencse hogy nem léptem semmit az ügyben,és aki így járt annak azt tanácsolom hogy ő se tegye!

Viktria # 2011.01.21. 12:06

Szóval a bank tévedhet-és nincs következmény.A kisember meg fizet.Mindenért:(

Andor85 # 2011.01.22. 19:32

Sziasztok!

Hitelre vett autómat ellopták. A biztosító elutalta az összeget a banknak, és megkaptam az ügy lezárását.

Felmondással esedékességé vált tőkehalmozás: 2332 326
árfolyamváltozás: 1180 750
havi fix halmozott árfolyam különbözet: 322 239
(meg még pár tízezer az utolsó nem befizetett részlet miatt amit még befizetek)
felmondással fizetendő összeg: 3889 035

ebből levonták a biztosító által befizetett cascós összeget, ami 1821 000

Így fizetendő kb 2 millió

Jogosan járt el a bank? Jól számoltak?

Mert az kicsit felháborító, hogy vettem egy autót 2007-be 2990 000 ft-ért, és ellopták, utánna még 2 milliót fizessek, konkrétan a semmire...

Had jegyezzem meg, van olyan casco, ami az új értékét fizeti vissza, de még akkor ráverik az ügyfélre a nem létező autó hátralévő kamatját árfolyamváltozással...

Fog még venni hitelre autót, aki ezt olvassa?...

Andor

kovacsz # 2011.01.22. 19:38

Kb. jól.

marcika # 2011.01.22. 19:59

milyen devizában volt a hitel.
A deviza értéke mennyi volt akkor? Mennyi most.
Hihetetlennek tűnik, hogy a tőkehalmozás fele az árfolyamváltozás.

havi fix halmozott árfolyam különbözet: 322 239

ez meg mi?

Andor85 # 2011.01.22. 20:15

Devizanem: CHF
Ez 2007.07.31 -kor 155/145
Most az otp oldalán nézem hogy 211/204

Az hogy mi a "havi fix halmozott árfolyam különbözet: 322 239" azt én is szeretném tudni...

marcika # 2011.01.22. 20:44

Deviza alapú Havi Fix konstrukció
Ezzel a konstrukcióval a deviza alapú finanszírozás kedvezőbb kamatozása és a kiszámítható törlesztő részlet egyesíthető. A bank a teljes futamidő alatt nyilvántartja az árfolyam különbözeteket és az utolsó törlesztő részlet esedékességekor megállapított pozitív halmozott árfolyam különbözet esetén a futamidő azonos törlesztő részletekkel meghosszabbodik. Amennyiben a halmozott árfolyam különbözet negatív, az különbözet összegét az ügyfélnek visszafizetik

marcika # 2011.01.22. 20:45

kötöttél ilyet?

marcika # 2011.01.22. 21:00

Árfolyam különbözet számítás 211 forintos svájci frank esetében. (155-el számolva a 2007-ben)

2.332.326((211/155)-1)=2.332.3260,36=842.646 forint

nekem már a felmondással esedékességé vált tőkehalmozással is bajom van.
Menj fel a bank honlapjár.a és nézdd meg milyen képlet szerint számol. Egyúttal kérj írásos tájékoztatást. Ha nem jutsz dülőre akkor irány a PSZÁF.

viktorhmv # 2011.01.24. 15:09

Üdvözlök mindenkit!

Lenne itt egy elég bonyolult szituáció de megpróbálom, röviden tömören felvázolni és a segítségeteket kér­ni.
Az a helyzet, h szüleim elváltak mivel édesapám elég komoly anyagi vonzattal rendelkező problémát tömkelegét zúdította ránk. Tehát adott egy autó (amin hitel van) ami még (sajnos) édesapám nevén van és behajtás fenyegeti, tehát a az átíratást/eladást a Rendőrség lekorlátozta. De mi erről nem tudván mi a hitelező banktól kértünk egy szerződésmódo­sítást,hogy apám helyett édesanyám legyen az adós, hogy át tudjuk íratni de ez így már sajnos nem igazán lehetséges. Ugyan a házassági vagyonmegosztásról szóló nyilatkozatban az is szerepel, h az autó édesanyám tulajdonát képezi, de ez nem hiszem h elég. Összefoglalva: Az autó apám nevén van, de az adósság már édesanyámén.
Az lenne a kérdésem, hogy egy autó lefoglalásának mi a menete? Kijönnek és elviszik vagy esetleg fel lehet-e ajánlani a lefoglalóknak, hogy mi megvásároljuk tőlük amennyiért amúgy is eladnák? És egyáltalán ilyenkor ki foglalja le?

Röviden ennyi lett volna. Nagyon várom a válaszotokat, ugyanis tanácstalan vok.
Előre is köszönöm!

Andor85 # 2011.01.24. 18:44

marcika köszi!

Bementem az E-vel kezdődő leasing zrt.-hez, és elmondták hogy mi hogy, sajnos jól számoltak.

Viszont megint egy új probléma. 8 nap a befizetési határidő, technikai hitelre kérek ajánlatot, és kísérőlevelet teszek a formanyomtatvány mellé, amit le kell adni, hogy tekintettel a fizetési hajlandóságra ezt a 8 napot legalább tolják ki a saját kamatos(!) hitelajánlatukig. Nem tudom mennyire veszik komolyan, de azért durva lenne még ha késedelmi kamatot raknának rá, úgy hogy ők intéznek mindent....
A technikai hitelt meg nem tudta megmondani helyben hogy mi hogy, mert "azt egy másik osztályunk végzi"
A másik meg hogy lehet egy másik banktól kérek a házamra egy kicsit nagyobb hitelt elég alacsony kamattal, aztán letudom az egészet...De anna az ügyintézése a becslő és pár dolog miatt 2 hét.

Mekkora lehet a késedelmi kamat? Gondolom több százezer..

skandi # 2011.01.27. 11:59

Tisztelt behajtó1 ! 2007-ben vettem 0 forintal egy új autót.Ez idáig fizettem rendesen a törlesztő részleteket,de sajnos a válság engem is elért és nem biztos,hogy még tovább tudom fizetni.Az autón még kamatokkal együtt 2.9millió forint van a tőke rész 2millió. A törlesztő részlet 32e-ről 52e-re nőtt.Ha vissza adom a banknak az autót milyen költségekre számíthatok? Úgy tudom az autó forgalmi értéke és a felvett hitel közti különbözetet kell kifizetnem. Na de én ezt sem fogom tudni kifizetni akko mi van és milyen módon hajtják be rajtam a tartozást? A havi keresetem minimálbér és a nevemen is csak ez az autó van, v.mint még egy évig gyes-en vagyok?

skandi # 2011.01.27. 12:05

Az előző kérdésemet a végrehajtó1-hez intéztem. Elnézést az elírásért.

gyonkusz23 # 2011.01.27. 12:55

sziasztok.nekem olyan kérdésem lenne. Válok a feleségemtől van egy autó persze lízinges 1.700000ft van még rajta töke tartozás én el adnám a kocsit kB 1000000ft a fen maradó részletet meg ki fizetné a volt feleségem szerintetek lehetséges?

végrehajtó1 # 2011.01.27. 13:05

Lizinges autót hogy adod el?

Nem a tied..

gyonkusz23 # 2011.01.27. 14:41

bocs igaz!akkor a feleség nevére is csak úgy lehet átíratni hogy ha a bank megnézi hogy hitelképes e az ex feleség?

skandi # 2011.01.29. 13:56

Az előző kérdésemre bárki válaszolhat aki tudja a választ. Köszi!

guba # 2011.01.29. 14:16

Ha nem fizetsz a bank felmondja a szerződést, azonnal esedékessé teszi az egész tartozásodat. Az autóból megpróbálja magát kielégíteni, ha nem lesz elég a egész tartozásra, akkor a többivel addig tartozol, míg ki nem fizeted, vagy be nem hajtja rajtad végrehajtás keretében. Hogy ez mennyibe fog végül kerülni neked , az attól függ mikor fizetsz, pereskedni kell, vagy sem, és persze, hogy mennyi tartozásod marad.

Gabicsek # 2011.01.29. 20:07

Hallottam én már hasonlót, a végén eladta a bank az autót igen olcsón, és annyi költséget vert az adósra, hogy ugyanannyira jött ki a végén a bank felé a tartozása, mintha a kocsija megmaradt volna. Szóval nagyon meg kell gondolni. Meg kell próbálni hitelátvállalással eladni.

skandi # 2011.01.30. 15:04

A hitelátvállalással az a gond,hogy ki venné meg ekkora törlesztővel. A Svájci frank olyan magas,hogy drágább autót fele ennyi törlesztővel ellehet hozni újonnan.Szóval kilátástalan a helyzet. Az autó chevrolet aveo 2007-es.