Nem arról van szó, hogy bárki megvenné ekkora törlesztővel, hanem keresel valakit, akivel esetleg köt a bank egy új szerződést, és így valószínűleg jobban jársz, mintha elvinnék a kocsidat, és a bank értékesíti. Mindenképpen nagyon rosszul fogsz ebből kijönni, az nem is kérdés, de akinek nincs pénze új kocsira, az vegyen olyat, amilyet megengedhet magának.
Autóhitel és behajtási költség
2007-ben vettem hitelre egy autót. Rendesen fizettem, nem késetem a befizetésekkel,DE..
2008-ban egy telefonos tartozás miatt "keze alá" vette agy végrehajtó iroda és ezért a bank felmondta a szerződést. Azóta a bank nem jelentkezik sem telefonon, sem levélben.Azt mondták,hogy nem állítják vissza a szerződést,de a számlájukra nyugodtan fizetgessem a részleteket. Azóta fizetem a végrehajtó törlesztőit, de a bank felé semmit, mert a végrehajtó azt mondta, amég nincs élő szerződésem a bankkal,addig nehogy fizessek,mert azt nem könyvelik el törlesztőnek.
A probléma az, hogy 3 éve a bank nem csinált semmit, viszont a végrehajtó néhány hónap múlva lejár.
Hogyan tovább?
Mit tehet a bank?
Hogyan tudnám megtartani az autót?
Titti82!
Jól átverte a végrehajtó. Nyilván azért mondott hülyeséget, hogy Ön neki fizessen és ne a banknak. A végrehajtó ellen közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítése miatt pert kell indítani. A bankkal szemben pedig megállapítási pert, melyben kérni kell a bíróságtól, hogy állapítsa meg, hogy a szerződés hatályos.
DR.Attika!
A bank nem volt hajlandó a szerződést visszaállítani. Egy összegben akarta a hitelt.
A banki behajtónak mondtuk,hogy akkor vigye el az autót, de nem vitte.
Még azt hozzá kell tegyem,hogy a mikor a banki behajtónak oda akartam adni az autót, Ő azt mondta, hogy "nem viheti el, mert akkor bűncselekményt követ el a végrehajtó irodával szemben".
De most már tényleg nem értek semmit.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy hányszor számol a bank tőkeárfolyam változást?Ugyanis ha jól sejtem a havidíjban benne foglaltatik az árfolyam változás,erre tegnap lekértem az egyenlegemet,és a tőke 1.354.663ft,tőkére eső árfolyam változás 440.908ft.Hogy lehetséges hogy itt is feltünteti külön tartozásként?-holott a havidíjban már eleve benne van az árfolyam változás!Válaszotokat előre is köszönöm.
Tisztelt fórumozók!
Segítsen nekem valaki legyen szíves. Van egy leasingelt 5 éves autóm,használtan vettük.a hitelem 6 hónp múlva járna le.A szerződésemet felmondták: A múlt évben minden hónapban fizettem a kocsi törlesztőrészletének egy részér.Ami nem fedezte a megemelkedett svájci frank alapú részleteket.
409 ezer forintos tatozás lett,összeszedtem 200.ezer forintot és kérelmet íram nekik, hogy vegyék ezt figyelembe és a fennmaradó összegre adjamak részletfizetést.
Elutasították a kérelmemet.
van egy 4,5 éves kisfiam,aki gyógyíthatatlan beteg és nem ajánlott tömegközlekedéssel szállítani,mert autoimmun beteg.
Ez azt jelenti, hogy egy komolyabb vírus megölheti őt.
Ezt is leírtam a banknak orvosi igazolással együtt.
Kérlek ,aki segíteni tud írjon.Köszönettel
türkiz: A havi törlesztőrészlet az éppen akkor megfizetett részletre vonatkozóan tartalmazza az árfolyamváltozást, az azon felül még megmaradó tőketartozásra vonatkozóan nem. Ha most kifizetné az egészet mostani árfolyamon, akkor még ennyit kellene ráfizetni, ha pedig havonként törleszti, akkor részletekre szétosztva ehhez képest annyival többet vagy kevesebbet, ahogyan éppen az árfolyam abban a hónapban alakul.
@Andrea25:
Ha a leírtak pontosak, és tényleg csak 6 hónap van hátra, és a lejárt tartozás felét befizetné, akkor nem értem, miért nem ment bele a finanszírozó. Milyen stádiumban van a dolog, felmondták a szerződést és kérik az egész megmaradt tartozást? Milyen finanszírozó ez?
A lányom nem tudta fizetni az autó törlesztéseit, felmondták a szerződést, le kellett az autót adnia a banknak. Több a fennmaradó hitel, mint az autó értéke,mivel svájci frank hitele volt. Annyit mondtak neki hogy kiadják egy adósságkezelőnek a hitel behajtását, de arra számítson hogy több lesz a törlesztőrészlet mint amennyit már a banknak sem tudott fizetni, havonta.
Ha ezután sem tudja , merthát miből tudná a megemelkedett összeget fizetni, mit tehet a végrehajtó cég az összeggel? rá lehet ezt tenni pl. egy jelzáloggal terhelt lakásra? vagy mennek hozzájuk és összeszedik a kis kevéske vagyonukat, ami van? pl. bútorok, kerékpár, stb.?
Kérem ha valaki tudja rá a választ , írjon. köszönöm
Tisztelt Szakértők!
Az alábbi ügyben szeretném a segítségüket kérni.
2009. szeptemberében lefoglalták a párom autóját. Aztán 2010. januárjában küldött egy levelet a bank, hogy az autó értékesítéséből befolyt összegen felül még tartozunk 1700000 Ft-tal. Ezt három részletben befizettük, az utolsót 2010 júliusában, amikor meg is kérdeztük a behajtóktól telefonálgató hölgytől, hogy ezzel lezártuk-e a hitelt és azt mondta, hogy ebben az ő díjuk is benne van, tehát mindent kifizettünk.
Ezután egy fél évvel kijött egy levél a banktól, hogy fizessünk be 100000 Ft intervenciós költséget, amivel nem foglalkoztunk, hiszen mi már mindent rendeztünk. Aztán három hónap múlva már 158000 Ft-ról jött a levél.
Felhívtuk a bankot és azt mondta az ügyintéző, hogy ez a behajtók díja. Ami azért is furcsa, mert a bank által küldött elszámoláson is van ilyen, hogy intervenciós költség és behajtással kapcsolatosan felmerült egyéb összeg, amit kifizettünk.
Kérdésem az lenne, hogy törvényszerű-e az, hogy a hitel lezárása után fél évvel "eszükbe jut", hogy még tartozunk a behajtók díjával? Úgy, hogy közben már le is vették a páromat a BAR listáról, csak most került vissza a 3 hónap késés miatt.Tehát, ha lekerült a listáról, akkor a bank szerint is megszünt a tartozás.
És normális-e a 3 hónap után a 100000 Ft-os összegre 58000 Ft késedelmi kamat?
Szíve segítségüket előre is köszönöm!
gerilege!
Köszönöm a választ,és kérnék szépen még egy segítséget ha szabad.Sokat,sokfelé olvastam,de arról nem találtam információt hogy jogilag mennyi idő után adható át behajtásra egy fizetési csúszás,és mennyi idő után számolhatnak ismételt felszólítási költséget?A felszólításból csak az ,ismételt"elnevezésű jött,utána a felmondás!Mindez úgy,hogy amit feltüntettek tartozásnak,és átadták behajtásra,már részben be volt fizetve!A szerződésben erről nincs konkrétan szó,és hitel nem lízing!Viszont a szerződésben benne van,hogy nem fizetés esetén elvihetik az autót.
Másik problémám:2005-ben hozta ki egy rokon,de mivel nem engedték taxinak vissza vitte,így én kihoztam átvállalva a hitelt.Mivel nehezen indult vissza vittem,de várni kellett a diagnosztikai műszerre 1órát(ezalatt járt a motor)így persze utána nekik könnyen indult,és bevitték megnézni,alámentek és azt mondták semmi baja,állítottak a klímán 12.000ft-ért!Ezután nem mentem többet,de továbbra is nehezen indult hidegben,de mivel diesel,betudtam ennek.Most viszont 2010.12 hóban hengerfejes lett,és mint sejtem ez abból adódik hogy már eleve csörgött a motor kicsit mikor kihoztam.Vittem szerelőhöz,de ő csak az indítást orvosolta,azt mondta a csörgéssel ne foglalkozzak,azzal elmegy még.Sajna számla nincs,mivel így olcsóbb volt-60.000ft egy jeladó!Szeretném kérdezni hogy felelősségre vonható-e még a kereskedés,hisz már akkor fenn állt ez a probléma,és szerintem ezt ők jól tudták,emiatt lett hengerfejes,és hogyan tudnám bizonyítani?Köszönöm a válaszokat,és bocsánat ha hosszú voltam!
Tisztelt fórumozok!
Olyan problémám lenne röviden megpróbálom leírni a történetem:
2010 augusztus 15.-től átvállaltunk egy autót ami xy tulajdonában van és a hitel is az ő nevén van közel 8 hónapot fizettünk ki az autóból és egy hónapot nem tudtunk kifizetni mert nem érkezett pénz időbe és elmaradtunk mire xy jött és elvitte az autót nem beszélve arról hogy mindent mi fizettünk rá ki javítás súlyadó biztosítás egyszóval mindent. törlesztő részlet és a javítás közel 1,5 millió ft amit kifizettünk.A gondom az az lenne hogy mikor átvettük az autót xy azt mondta hogy az autó a miénk lesz ha kifizettük a hitelt vagy át tudjuk vállalni a banktól. Többször megkerestük a bankot is csak nem fogadták el a hitelkérelmet mert a cég nincs egy éves mi ezt elmondtuk xynak és azt is hogy májusba lesz egy éves a cég mire ő azt mondta hogy megvárja erre elvitte az autott.A kérdésem az az lenne hogy ez xyrészéről minek minősül ez?Van e értelme rendőrségre járni?Mivel véleményem szerint ő csalást követ el mert hiteles autóját mindig továbbadja valakinek és így tévedésbe ejt mindenkit tehát ő jól jár mert így 8-9 hónapig mindig fizeti valaki és aztán elveszi.Tudomásom van arról hogy már más használja az autót és más fizeti.Sajnos egy gond van hogy két kisgyerektől vette el az autót aminek 7 honapig semmi gond nem volt a fizetésével és ajavitásával.Nagyon szépen kérek mindenkit ha tud esetleg pontos törvényeket vagy helyet ahol utána tudok olvasni hogy esetleg hogyan tudom őt feljelenteni mire tudnék hivatkozni az legyen kedves megírni Megtisztelő válaszukat köszönöm
A havi törlesztőt, a biztosítást, a javítást (?), azaz a másfél milliós összköltséget perben követeleheted tőle, aztán majd a bíróság eldönti ki volt a balek és ki a félvezető.
Azzal ne foglalkozz, hogy másoknak hogyan- miként adja át az autót., az az ő dolga, esetleges problémája.
Amúgy egy cégautó a munkához kell és nem a gyermekek napi szintű fuvarozásához...
Ha így, akkor te meg az áfát csaltad: vélem költségként elszámoltad a havi törlesztő egy bizonyos részét.
monaLuis
laikus hozzászóló
Nem beszélve arról, hogy az autót te használtad, miközben fizettél utána, tehát szerintem egálban vagytok. Mivel a banktól semmilyen hitelt nem kaptál, sosem került a nevedre, a tulajdonos az maradt, aki elvitte a kocsit. Ha már ilyen sumákos ügyletbe az ember belemegy, ne csodálkozz, ha nem fizettétek, elvitte az autóját, ellenkező esetben a bank vitte volna el. Mellesleg ő meg elkövethette a hitelsértést, mert bankos autót nem adhat senkinek tovább. Úgyhogy jobb kerülni a rendőrséget, mert mindketten bajba kerülhettek. Ő is, és Te is.
Kedves monalisa1!
Én sehol nem írtam azt hogy a gyerekem fuvarozásáras kell a kocsi és azt sem írtam hogy munkaeszközként használtam.A cégem nevére akkor került volta ha lenne éves mérlege.Tehát nem is tudok számlát elszámolni mert ahoz a cég nevén kellett volna lennie tehát sem az üzemanyagot sem a havi törlesztő részletett nem tudtam elszámolni.Ja és a hitelkérelmet nem azért utasította el a bank mert nem fizetőképes a cég hanem azért mert még nincs egy éves.
Tisztelt Gabicsek!
Én úgy gondolom hogy az ega akkor lenne ha ő kifizette volna a javítási költséget mert ha úgy vesszük a törlesztő volt mondjuk a használati díj ha ő elvitte akkor és leszedhettem volta azokat az alkatrészeket amit én vetem.Szerintem ebben semmi sumákolás nem volt az hogy egy hónapot megcsúszol az szerintem a legnagyobb vállalkozásokkal is előfordul és mivel én jeleztem a banknak ők azt mondták hogy jó egy hónap még nem annyira számi.4 hónap után bontják fel a szerződést. Mindegy én úgy gondolom hogy azért hogy több embert ne tudjon így kihasználni ezért rendőrséghez fordultam.Majd ott igazságot tesznek és eldöntik hogy ki csalt és kit ejtett tévedésbe.Mai világban egy jó ügyvéd jó pénzért mindenre képes.És inkább az ügyvédnek adom azt a pénzt mint hogy még több embert átverjen és a végén ő járjon jó.
perfectgreen! A szerződést írásba foglaltátok?
guba!Nem sajnos nem kötöttünk írásban szerződést csak amikor elvitte az autót akkor mi irtunk átadási jegyzőkönyvet két tanúval aláírva amiben leírtuk hogy mettől meddig fizettük és a javítási költség szóval mindent és ő ezen a papíron el is ismeri hogy hiteles autóját nekünk átadta azzal a céllal hogy amint lehet átírjuk.Ezt a jegyzőkönyvet a tulajdonos aláírta
Kezdő fórumozó vagyok, remélem, nem hibázok túl nagyot, ha itt keresek választ a problémámra.
Fiam lizingelt egy gépkocsit, ahol én vállaltam a kezességeg. A lizingdíjat egy idő után nem fizette, a szerződést felmondták és kőrözik őt is, akocsit is. Én sem tudom, hogy merre lehet, de a bank engem megkeresett, hogy mint kezes fizessem ki a teljes tartozást egy összegben. Ez eddig érthető, viszontazt nem írja meg a bank, hogy ha összekuporgatom és kifizetem a több millió forintot, akkor mi lesz a kocsi tulajdonjogával. Én kapom meg és kereshetem a fiamon, vagy fizetek, és ha előkerül a kocsi, az is a bankhoz vándorol?
Ha valaki tudja a választ, azt nagyon megköszönném, mert elég sürgős lenne.
Ha a lízing szerződést felmondta a bank, akkor a tulajdonjogot nem szerzi meg a lízingbe vevő. ha ön kifizeti a lízingdíjat, mint kezes, akkor csak a lízingből adódó kezesi kötelezettségnek tesz eleget.
Tisztelt Fórumozók,Tanácsadók!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.A történetem nem egyedi,ahogyan azt visszaolvasva látom.:(
Van egy autó,amit immár 4 éve fizetek becsületesen,elmaradás nélkül.Tavaly volt egy balesetem,amiben összetörtem az autót.Nem volt Casco-m,így önerőből megjavíttattam.Erről és az esetről a bankot nem tájékoztattam,mert azt mondták,hogy akkor egy összegben követelhetik a tartozást.Ezt nem tudtam volna kifizetni.
Tehát most sajnos én is eljutottam oda,hogy kértem fizetési halasztást,amit meg is kaptam(2 hónap).Félő,hogy a 2 hónap elteltével sem tudom tovább fizetni a törlesztő részleteket.
A kérdésem az lenne,hogy mi ennek a menete,mire számíthatok?Visszaolvastam,de konkrétumot nem találtam.
Szóval: - Mire számíthatok,hogy nem jelentettem a balesetet?
- Mi a behajtás módja és kb. mennyi idő múlva jelentkeznek?
- Én adjam le a kocsit vagy várjam meg őket?
- Ha értékesítik és rám terhelnek minden költséget,amit nem tudok utána nekik kifizetni,akkor azt hogyan hajthatják be?(nincs semmi vagyonom és előre láthatóan egy ideig nem is lesz.Minimálbére vagyok bejelentve,mint alkalmazott).
- A szüleimen követelhetik-e az összeget,rajtuk be hajthatják-e vagy nekik ehhez semmi közük?
Köszönettel: retrobudai
Volt elettarsam kocsija a nevemen volt,amikor szetkoltoztunk, o hasznalta.Kertem fizesse a reszleteket rendesen, vagy ha nem tudja valamiert, nekem szoljon, mert EN fogok bajba kerulni, mivel a kocsi a nevemen szerepel. Fizette is 2011 majusig, aztan nem volt penze, en kerdeztem fizeted? Persze, nem lesz gond.
Allitolag 2011 szeptembereben elvittek tole a kocsit, mert mar 2 honap elmaradasa volt. Nekem tovabbra sem szolt. 2012 januarban kaptam egy levelet, hogy adjak meg 1235000 Ft ot, mint ados. Eddig rendben is lenne, hogy ados vagyok es fizetek, de... A kocsin az ossztartozas mielott abbamaradt a fizetes 860 000 Ft volt, 600 000 ert adtak el. Hogy a bubanatba lett a fennmarado 260 ezer ft tartozasbol az otszorose??? En azota kulfoldon vagyok, igy csak telefonon es emailben tudok kerdezni. Azt irtam nekik tegnap, hogy hajlando vagyok fizetni a semmiert, na de nem ennyit!!!! Segitsenek kerem,jogos lehet egy ekkora osszeg kovetelese? Ez a megszokott? Mi kerul ennyibe, meg ha a dijakat hozza is adom? Mit csinaljak? Nekem nincs erre penzem.
Tiszteletem.Loránt vagyok,és egy nagyon fontos kérdésem lenne a hozzáértökhöz volt egy autóm az apeh elvitte hitellel terhelten a bank ugyebár felmondta a szerzödést és követeli a pénzt.A kérdésem a következö én közben hollandiában költöztem,az itteni fizetésemböl ami az itteni minimál kereset levonhat belöle vagy nem nagyon várom a válaszukat.
Levonhatják.
Sziasztok!
Óriási segítségre lenne szükségem, még 2007-ben vásároltam hitelre az unokaöcsémnek egy kocsit.
Sajnos üzembentartóit nem írtunk. Megbeszéltük,hamár rokon,hogy Ő mivel nem volt hitelképes, rendszeresen fizetni majd az autó részleteit és egyéb velejáró költségeket.Jól is ment a dolog, nagyjából 2009-ig amikor is a banktól kaptam felszólítást a hiteltartózás megfizetésére,mivel sorozatos elmaradások voltak,sőt jöttek a különböző gyorshajtás,parkolási büntetés és egyebek, sajnos a nevemre, hiszen az Én nevemen van a kocsi.Mikor ez az ügy kiderült kértem,hogy adja vissza a kocsit, hogy a banknak visszaadhassam(akik rendesek voltak hiszen azt is felajánlották,hogy segítenek eladni) a kocsit nem adja vissza, a büntetéseket nem fizette be, tehát mint jogilag is minden engem terhel. Ugyanakkor írt egy nyilatkozatot, hogy a kocsival kapcsolatosan mivel Ő az üzembentartó így minden őt terheli, igen ám, de a bankot ez a nyilatkozat nem érdekli, illetve a rendőrségen sem nagyon foglalkoztak vele, pedig szerintem ez egyértelmű beismerő nyilatkozat. A rendőrségen már egyszer tettem feljelentést melyet lezártak, most tettem ismét egyet lopás bűntette miatt, hiszen elismeri a nyilatkozatban,hogy ő az üzembentartó, tehát a kocsi nála van és többszöri kérésemre nem hajlandó azt visszaadni. Hatalmas galibát okozott szerintetek ebből viszonylag jól, hogy mászhatnék ki? Nagyon csúnyán átvágott, már tudom üzletben nincs barátság, már nagyon bánom is a dolog.Szóval szerintetek mint tehetek még az ügy érdekében??
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02