Sikertelen pályamatrica kiváltás

drbjozsef # 2025.11.27. 13:33

Szerintem nincs.
Feltételezem, még bizonyítani sem tudod a telefonbeszélgetést.

Tartok tőle sajnos, hogy ez a hajó elment.

Persze, egy próbát megér, méltányosság, vagy valamilyen alapon megkeresheted őket, hátha. De már csak azért sincs esélyed, mert ezek szerint a tartozást már engedményezték is, úgyhogy a NÚSZ már el is hajtana. A követelésbehajtóval meg már a jogalapon nem tudsz egyezkedni.

mazsi # 2025.11.27. 11:55

Kedves József,

Sajnos ez nem történt meg, csak telefonon beszéltem velük.
Így már nem sok esélyem van utólag?

Köszönöm

drbjozsef # 2025.11.27. 11:19

mazsi,

Ez megtörtént a részedről, vagy csak telefonon beszélgettél velük?

Hogyan történhet az ügyintézés és mire van szükség hozzá?
A kérelmet be lehet nyújtani társaságunknak írásban: e-mailban és postai úton, továbbá személyesen is bármely ügydélszolgálati irodánkban.

https://nemzetiutdij.hu/…s-matricaval

mazsi # 2025.11.27. 08:17

Tisztelt hozzáértők!

2024 nyár elején sikerült 2-3 hétig érvényes matrica nélkül járnom az M0 autópályán. Erről nyár végére kaptam is értesítőt és pótdíj fizetési felszólítást. Ekkor megvettem az éves országos matricát és az ügyfélszolgálattal is beszéltem, ahol közölték, hogy a matricával való kiváltás rendben lesz és még fogok kapni értesítőket (ahogy sorra dolgozzák fel az adatokat), de azokat is figyelmen kívül hagyhatom.

Most, 1 évre rá érkezett egy "Utolsó fizetési felszólítás" című levél egy megbízott behajtó cégtől, amin már 7 számjegyű az összeg és az összes - elvileg matricával már kiváltott - szabálytalan esemény szerepel rajta.

Van-e bármilyen lehetőségem ezt visszamenőleg tisztázni, ha megvan a matrica vásárlását igazoló számla és e-mail?

Előre is köszönöm!
Máté