piroslámpán áthaladás

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.10.28. 07:48

Hadd kerdezzem meg, mennyire gyakoriak a kamerak, mert akar urban legend akar nem, en teljesen johiszemuen is eleg sokszor bent ragadok a pirosban. Na meg ejjel a fene fog ott 2 percet varni a semmire egy mellekutcaban amikor a korneyken nincs egyetlen mozgo auto se. Nyilvan atmegyek rajta, ahogy gondolom mindenki, csak ezt nem illik kimondani. Koszi. Bence

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.10.28. 08:33

Kedves Drusza, bizony van egy pár, meg főleg az ilyen civilnek kinéző kocsikat kell nagyon sasolni.

De olyat olvatsam, hogy "törvényen kívüliek" vagy hasonló volt, na remélem nem itt tartunk. Ha nincs rajta kék fény ill. azt nem használja a hanggal együtt, akkor ő is ugyanúgy elköveti a szabálysértést. De emlékeztek, pár éve volt ebből nagy botrány, amikor nagyon rámentek arra, hogy a rendőrök szabálytalan helyekről méregettek, azaz pl. járdáról, forgalom elöl elzárt területről stb. De nem tudom mi lett a vége.

Pedig mégiscsak törvényen kívüliek, mert mindössze 10 perc leforgása alatt a nagy zéró tolerancia jegyében én magam voltam szemtanúja annak, hogy

• rendőrnéni szolgálati kocsival, kékfény nélkül persze, csak úgy felmászik a járdára, hiszen neki is be kellett fizetnie a postán a csekkeket és nem akart messze parkolni ..., ja persze szolgálati időben gondolom, ha egyszer rendőrautóval volt és egyenruhában
  • ezek után fogta magát, szépen a négysávoson mindenféle jelzés nélkül megfodult a záróvonalon
  • majd megint valami dolga lehetett, mert akkor meg a buszmegállóban parkolt le

Na ennek kellene egyszer és mindenkorra véget vetni, hogy ezek amolyan kiskirályok. Hozzá teszem, nem sokkal később, egy civilnek kinéző rendőrautó is felmászott a járdára de úgy, hogy el se fértek a gyalogosok tőle, és még dudálgatott is, hogy menjenek arrébb. Felháborító! Ezeknek mindent szabad? Nem igaz, hogy valaki nem jelenti őket már fel, úgyhogy nagyon tudom pártolni azt a tanácsot amit valaki itt adott, hogy menjen csak be megnézni a vidofelvételt és ha ellenük is szól, akkor meg finoman érzékeltetni velük, hogy a játék igyencsak kétoldalú!

És a gond az, hogy ez nem csak egyedi eset, ez megy nap mint nap, folyamatosan ilyeneket látok meg bizonyára nemcsak én. Buszsáv, piroson átmenés, biztonsági öv hiánya, telefonálgatás halál nyugalommal, hiszen ki fogja őket megbüntetni?

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.10.28. 08:37

Ne aggódj Drusza, éjjel 2-kor én se fogok ott állni a pirosnál, de azt hiszem ez egyértelmű.

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.10.28. 15:41

Ne haragudj, engem nagyon felduhit az amikor ott tipegek orakig a dugoban, es a kulonbozo KKE-, KBT- meg sorolhatnam milyen rendszamos Chevik, Fordok, Skoda Octaviak mellettem huznak el 100-al a buszsavban. Nekik tenyleg mindent szabad, csak azt tudnam, hogy oket nem rogziti a kamera ami figyeli a buszsavot?
Nem szidlak mert nem tudom Te melyik kekfenyes vagy de ahogy irsz, feltetelezem, nem a KKE-csoportban. Mentot, tozoltot pedig kekfeny nelkul is elengedek termeszetesen, mindegy, hogy neki van-e elsobbsege vagy sem. Elvegre eletet mentenek. Bence

monalisa1 # 2008.10.28. 17:27

Villogó kék lámpa + sziréna + tompított fény = megkülönböztetett jelzésű gépjármű. Ha a három közül valamelyik használata alkalmasint hiányzik akkor csak egy "normálisan" közlekedő autó., nincs kizárólagos elsőbbsége és akár meg is előzhető.

A járdán stb. tiltott területen álló civil rendőrkocsi az "mérőeszköz"., egyszer olvastam, hogy valami nagyon magas beosztású r.tábornok nevezte ezt annak, és mint ilyen adott esetben a KRESZ nem vonatkozik rá. Szerintük...

A térfigyelő kamera természetesen mindent filmre vesz - akár a busz sávban is, de épp a rendszám ismeretében saját magukat nem büntetik meg...

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.10.29. 22:07

Monalisa ez nagyon aranyos, szoval kvazi elismered, hogy nekik azt szabad ... hiszen ki a jo isten buntetne meg oket? Tudod mennyire duhit aza dolog, hogy itt vacakolunk a biztonsagi ovvel es elsosegely ladaval amit soha az eletben nem hasznal senki, ekozben meg a t. szerv civilnek kinezo kocsijai 100-al huznak el mellettem. Szerinted ez rendben vam igy.
Es ne haragudj, de mi az, hogy ra nem vonatkozik, mert meroeszkoz? Jo, akkor legkozelebbi buszemagalloban valo parkolsanal majd hivatkozok arra, hogy a KRESZ ram ebben az esetben nem vonatkozik am ha nem tudnak, mert en eppen a buszokat szamolom es mint ilyen, meroeszkoz, nem pedig gepjarmu. Neha az eszem megall komolyan.

Na a piroslampan athaladassalk kapcsolatban azert vannak eros, megdonthetetlen ketelyek, gondolj bele a jobbra kis ivbe zold nyilas lampaba, na most itt nincs sarga jelzes, azaz egyszer csak elalszik, es piros, ha te meg pont belemesz akkor annyi neked. Tehat maris egy racionalis erv arra, hogy mekkora egy baromsag ez a piroslampas hatalmas szigor es mar csak emiatt is azonnal meg kellene szuntetni ...
Mondja valaki, hogy rosszul latom, es hogy vele meg ilyen soha nem fordult elo!

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.10.29. 22:10

Az meg a masik, hogy ne vicceljunk mar, a rendort persze en is ahogy tudom igyekszem nem elengedni, na de egy rohammentonek ha nem ég a lampaja, elhiszed, hogy ugyanugy elengedem? Nem hiszem, hogy ezen mulna. Bence

justizmord # 2008.10.30. 02:19

De jó, hogy csak ennyi bajotok van, hogy egy rendőr nem kapcsolta be a kék villogóját.

És de jó, hogy nem az a bajotok, hogy egy rendőr által már két külön alkalommal egy-egy ember meghalt, és még sem emelnek vádat egyik miatt sem ellene, és továbbra is rendőr, dolgozik, és szabad lábon van...

Good for you...

Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2008.10.30. 02:24

a második, amikor ittas volt...

Iniuria non excusat iniuriam

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.10.30. 11:45

Justizmord, egyaltalan nem errol beszeltunk szerintem. Csak sajnos latod a mai magyarorszagon ez is megtortenhet, nekem is van hasonlo tapasztalatom. Az ugy csak ugy el tud am tunni ha megfelelo helyen van az ember.

Oszinten? Tudtal valamire is jutni? Nem hiszem.

En arra ertettem mindezt, hogy aki viszont valoban komolyan veszi a megkulonbozteto jelzest, annak igenis nagyon nagy balesetforrast jelent, ha ezt nem vagy nem megfeleloen hasznaljak, es tessek betartani az arra vonatkozo eloirasokat! Persze ezt csak az erti aki rutinos autos. Bence

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.04. 20:15

Bence ne reménykedj, A kiváltságosok kékfény ide - kékfény oda úgyis megteszik amit akarnak, ők valamiért tudod mentesülnek a KRESZ alól. Emlékszel Feri bácsi kékfényes balesetére? Azt hiszem ahol ilyet meg lehet tenni, ott semmi sem lehetetlen, ha megfelelő helyen vagy.
K

Royal # 2008.11.06. 08:38

A járdán stb. tiltott területen álló civil rendőrkocsi az „mérőeszköz

Tök jó, ha véletlenül lekoccolja az ember egy rakott kamazzal, legalább nem kell tölteni kéksárgát, hisz csak egy mérőeszköz.

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.11.07. 11:36

Te Royal, én az agyam eldobom a hülyeségeik hallatán. Méghogy mérőeszköz ... ja persze, akkor majd a saját maguk fegyverét fordítom ellenük, és ha legközelebb két napig áll a megállni tilosban az autóm, akkor hivatkozni fogok arra, hogy hőléhtani megfigyeléseket végeztem azaz az is egy az egyben mérőeszköz, és nem lehet gépkocsiként minősíteni, folyamodvány, nem is büntethető meg emiatt. Az ún. egzakt jogtudomány és egzakt jogszabályok arra baromi jók, hogy lehessen őket 20 féle képpen értelmezni és magyarázni.
BKF

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.11.07. 11:40

És miért kell civil? Nem arról volt szó, hogy igenis kötelező legyen előtte pl 300 m-rel kitenni a "radar control" vagy hasonló figyelmeztetést és nem pedig lesből mérni? Álljanak csak ki szépen normál rendőrautóval és szabályosan mérni, ahogy a KRESZ megengedi vagy ha nem, akkor álljanak fel a járdára, de akkor 2 órán keresztül járassák a kékfényt, ennyi.
BKF

Royal # 2008.11.10. 08:55

...Hát Bence, sajnos profitorientált világunkban már semmi sem szent. Egyébként én sem értem a civil autós méricskélést, meg bokorból mérést. Olyan országban, ahol lassan már bemondásra megy a csekk (lásd parkolóügyek), nincs ilyesmire szükség. Úgysincs se isten se bíróság, aki ne a szervnek adna igazat.

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.11.10. 17:24

Hát Royal én se lepődök már meg semmin ebben az országban, de azért ez nagyon idegesít. Érted ezek forognak a záróvonalon, nyomják a buszsávban 90-nel, mobiltelefonálnak és sorolhatnám, de ezt nem csak én írtam, aztán itt játsszák a lesből méregetést meg szórakoznak a stop táblákkal éjjel 2-kor ....
És arról meg ne is beszéljünk mert csak ideges leszek, amit írtál is, hogy mindig nekik van persze igazuk ... volt már, hogy olyanért jelentettek fel, amit nem is csináltam, de lényeg, hogy 4-en tanúsították, hogy márpedig igen. Undorító. Annyiszor gondolkodtam már el azon, hogy mit lehetne az ellen tenni, hogy netán 6 rendőrrel szemben is lehessen igazad, de nem jutok semmire sajnos. Vagyis ha betartanánk azt, hogy mindent felvétellel kell bizonyítaniuk és nem pedig csak mert ők látták, akkor talán működne jobban ez a rendszer, de addig nem.
Miért van bennem olyan érzés, hogy ha meglátok kocsival egy rendőrautót, akkor legjobb, ha azonnal fordulok a másik irányba, amíg ki nem találnak valamit.
BKF

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.11.10. 17:26

Jahhhhh, a civil autós méricskélésen én is teljesen ki vagyok akadva, nem is mondok semmit erre....
BKF

Royal # 2008.11.11. 08:39

Miért van bennem olyan érzés, hogy ha meglátok kocsival egy rendőrautót, akkor legjobb, ha azonnal fordulok a másik irányba, amíg ki nem találnak valamit.

Nekem sincs vaj a fülem mögött, de mégis torkomban dobog a szívem, ha meglátok egy rendőrt. Múltkor volt egy érdekes esetem: 100-a úton megállítottak. Megkérdezték, "ugye tudja miért állítottuk meg?" Mondom nem. "nem égett a lámpája!" Mondom, az nem létezik! Kiszálltam megnézni, gondoltam kiégett vagy valami műszaki gond lehet. Hát világított rendesen. Értetelenkedve mutattam a rendőrnek, dehát világit, csak biztos nem látszott, a verőfényes napsütésben. Odajött másik két rendőr, és egyből kontráztak, hogy ők sem látták, biztos most kapcsoltam be, és fejezzem be az akadékoskodást. (rögtön volt több hatósági tanú is, egy nyilvánvaló hazugságra) Az autóm eredetileg skandináviába exportált modell, a gyár ennek megfelelően kiiktatta a világítás kapcsolóját. A világítás direktre van kötve, a gyújtással együtt automatikusan kapcsol ki és be, ergo ha megy a kocsi, világít a lámpa is. Ahogy ezt elmondtam nekik gondolkodóba estek, és jobbhíján jött a szívózás, égőkészlet, és a többi ilyenkor szokásos kör lefutása, hosszú cébézés a központtal, majd végül elengedtek.

Nekem az a bajom ezzel az egésszel, hogy vannak sokkalta nagyobb problémák ebben az országban, mint izzók figyelése fényes nappal. (milliárdos sikkasztások, autótolvajok, rablók, gyilkosok) de valahogy rendörségünk, mintha kizárólag csak azért létezne, hogy a becsületes átlagprosztó élete mégnehezebb legyen...

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.11.11. 13:38

Detto ugyanez Royal!
Nekem még a szemembe is vágta teljesen nyíltan, amikor be voltam kötve és mégis azért büntett meg, mert állítólag nem voltam bekötve, hogy "na és mit gondol, négy rendőrrel szemben ezt hogyan fogja bizonyítani?"
Tehát ennyire nyíltan szemétkednek ...... Lehet erre mit mondani? Komolyan, már elgondolkodtam, egy diktafonnal fogok járkálni ha egyedül vagyok, aztán abba mondja bele az ilyen szövegeit.
Azért említettem, egyetlen megoldás: csakis akkor lehessen felelősségre vonni bárkit is most éppen a közlekedési szabálysértések kapcsán, ha nem csak tanú van rá, magyarul a szerv hazudik, hanem kötelezővé kellene tenni azt, hogy minden esetben kötelesek legyenek tárgyi bizonyítékkal alátámasztani a feljelentésüket, azaz pl. videofelvétellel. Ha az nincs, akkor szabálysértés sincs. És akkor nem lesznek olyan esetek, hogy egyedül autózom, és a négy rendőrrel szemben meg esélyem sincs. Nincs igazam?
BKF

Royal # 2008.11.14. 09:06

És akkor nem lesznek olyan esetek, hogy egyedül autózom, és a négy rendőrrel szemben meg esélyem sincs. Nincs igazam?

Hát igen.
A másik probléma az állandó (be)szabályozás, mindenre van szabály, a törvényalkotók gondoskodnak arról, hogy a szabályszegések mindenhol tettenérhetőek legyenek. (mégtöbb rendőr, közterületfelügyelő, az utakon, egyre modernebb technikákkal), szabályszegésekért egyre vaskosabb büntetést kell fizetni. ....csak azt nem vizsgálja senki, hogy vajon betarthatóak-e a szabályok, vagy a jelenlegi helyzet direkt módon sarkallja az autóvezetőket a szabálytalankodásra. Pl; nálunk a IX kerben gyakorlatilag 150 autó jut 100 parkolóhelyre. 1 óra vadászat, és háztömb körüli pörgés után megunom, azt lecsapom a kocsit oda ahová jólesik, alkalmasint egy megállni tilos alá. Tudom hogy tilos. Tudom hogy szabálytalan. De tudok mást tenni? Senkit nem érdekel, 10 percen belül rajta a bilincs.

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.11.14. 09:56

Én már írásban nyújtottam be kérelmet az utcánkban egy megállni tilos tábla eltávolítására, mivel abszolút indokolatlan, de persze arra jó, hogy mivel egy középület van itt, rengetegen állnak meg naponta a tábla hatálya alatt, merthogy se közel se távol nem lehet megállni sehol! Na szerintem ezt kifejezetten azért tették ki, mert tudták, hogy egy baromi jó bírságolási lehetőség naponta 20x is. Semmi nem indokolja amúgy, se az átmenő forgalom nem túl nagy, tényleg, forgalomnbiztonsági szempontból semmi nem indokolja, ezt ki is fejtettem az indoklásban, de nem hajlandók elvinni. Na majd ez is úgy fog járni szerintem, ahogyan egy közeli utca elején levő behajtani tilos tábla is, mivel nevetséges volt, hiszen amúgy is mindenki bement rajta, ha az X középületben volt dolga, de bírságolásra az is tökéletes volt. Mi történt? Egyik reggel látom hoppá eltűnt a tábla :-) Szerintem egy derék állampolgár megelégelte az idiotizmust, aztán az éj leple alatt elvitte, másra nem tudok gondolni, de mindenesetre sokan örülnek neki, és azóta se tették vissza, pedig ez volt kb egy éve már biztos. Hiába, van akiben még nagyon rövid úton működik a racionalitás és nem írogat meg kérelmez, hanem elviszi :-) Tudom, hogy bcs, de istenem, mindenki örül neki ..., érdekes módon látszik mennyire ésszerű volt a kintléte, mert az eltelt egy év alatt, hogy akkor így már kétirányú lett az utca, egyetlen baleset sem történt, ellenben sokak idejét és energiáját megspórolta ez a húzás. Én hülye meg írogatok kérelmeket, javaslatokat :-)))
BKF

Royal # 2008.11.17. 08:26

Hiába, van akiben még nagyon rövid úton működik a racionalitás és nem írogat meg kérelmez, hanem elviszi :-) Tudom, hogy bcs, de istenem, mindenki örül neki

Erre eszembe jutott a púrhabman. :) Néhány éve volt egy ?manus? (azóta se derült ki ki volt hálisten) aki megelégelte a parkolótársaságok dolgait, azt telefújkált egy csomó parkolóautomatát purhabbal :) Mondjuk átmeneti kellemetlenséget okozott csak, de népi kezdeményezésnek nem volt rossz :)

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.11.17. 12:52

Igen, ez olyan határozott népi kezdeményezés mint Farkas Péter fellebbezése. Azon is olyan jót röhögtem. Azt hiszem ő is elég egyértelműen a bíróság tudtára adta, hogy nem ért egyet az ítélettel :DDDDDDDDDDD
Hát én meg írom az ötödik levelet, de mindig megindokolják, hogy ez a tábla márpedig nagyon kell ide. Én nem adok neki sok időt, el fogják ezt is vinni.
BKF

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.11.17. 12:55

Logikáról amnyit, hogy nem messze van egy rendes kiépített quad meg motorpálya, na szerintetek milyen tábla van kint? Természetesen a motorkerékpárral behajtani tilos :) Hát tudjátok, ez több mint nevetséges. Persze mindenki megy be, mint ha ott se lenne.
BKF

BenceKékFényes (törölt felhasználó) # 2008.12.01. 05:50

Kis segítséget, infót szeretnék kérni.

Rohamot vezetek a nap 12 órájában és kicsit másképp nézek a pirosra emiatt, azaz sokkal inkább a forgalmat figyelem mint a lámpákat. Ez egy rossz berögződés tudom, de ez van, és megesett velem tegnap, hogy ráadásul idegen magánautóval sikerült fékezés nélkül áthaladnom egy forgalmas kereszteződésen a piroson. Tudom, hogy nincs ez így jól, de kicsit megfeledkeztem magamról egy pillanatra és csak azt láttam nem jön sehonnan semmi, késő este volt, én meg ösztönösen áthúztam és utána esett csak le, hogy nem kéklámpással vagyok azaz gáz van.

Kérdésem:
Vannak külön kamerák felszerelve ill. a térfigyelő kamerák ha ezt felvették akkro az alapján is megbüntethetnek?
Vagy ha hirtelen ott nem állt rendőr és nem vettem észre akkor megúsztam?

Köszi a választ, nagyon kínos, mert nem az enyém volt a kocsi, nehogy nekem 60 nap múlva pl. majd az illető ismerős kapjon egy papírt.

Mi igaz abból az urban legendből, hogy számos pontot kifejezetten emiatt felszereltek a lámpákhoz kamerákat? csak mert én elég soknál nézegettem de ha csak nem sikerült a lámpa belsejébe rejteniük, akkor sehova nem szereltek fel, ahova a pletyka szerint mégis.

Köszönöm a választ, jó lenne minél hamarabb tudni, hogy akkor ezt megúsztam-e vagy sem, most tiszta para van. És ha nem úsztam meg, akkor ez manapság a nagy zero-toleranciában mivel jár?
BKF