Forgalommal szemben várakozás ?!?!?


Mertz Otto # 2003.12.10. 18:08

Kedves Hozzáértők/Tippadók!

Ma reggel a következő cetli várt az ablaktörlőlapát alatt:
Tiltott helyen + "forgalommal szemben" (kézzel írott szöveg) várakozik ... ezért feljelentem ... rendszám alapján és a Megyei Rendőr-Főkap., Forgalom-ellenőrző Alosztály pecséttel kiegészítve.
Először is csodálkozom, hogy ennyi idejük van manapság a rendőröknek, hogy ilyennel szórakoznak, hiszen teljesen szokványos kis mellékutcában lakok, mindkét menetirány szerinti oldalon csak lakók parkolnak, hely bőven, semmilyen tiltó tábla, se parkoló tábla, csak hát forgalommal szemben parkoltam le.
Tiszta pipa vagyok, még nem is hallottam, hogy ilyenért büntetnek, arról nem is beszélve, hogy csak én kaptam ilyet az utcában (habár ez több mint fúrcsa), holott 3-ból 1 mindig elköveti ezt a hibát errefelé, és már 8 éve itt lakok.

Más (esetleg) hasonló témával kapcsolatban olvastam, hogy 30e is lehet a büntetés, ha tényleg nem csak vicc ez az egész.
Csekk nem volt mellékelve, mit tehetek, ha nem szeretnék fizetni?

???? van valami jogi megoldás/szöveg amit modhatnék/írhatnék a rendőrségnek, ha valamilyen hivatalos formában felkeresnek.

Köszönöm a segítséget.


Otto

the big cat # 2003.12.10. 18:14

Először is örülök, hogy már ezzel is van idejük foglakozni, a közlekedési szabálysértések területén abszolút a zéró tolerancia híve vagyok.

Másodszor, ez valóban szabálysértés, csak a menetirány szerinti job oldalon lehet szabályosan várakozni, kivéve az egyirányú utcát, és néhány speciális esetet.

Másrészről viszont a büntetés ugyan lehet 30000 Ft. de a cselekmény tárgyi súlya véleméynem szerint csak egy figyelmeztetést indokol maximum, de ha mégis kiszabnak valamit az bizonyára 500 ft alatt lesz, ah nem akkor lebbez föl a csökkentésért

Mertz Otto # 2003.12.13. 17:13

Köszönöm a hozzászólást, annyival én is kiegyeznék.


Otto