elvett forgalmi engedély

tibor_szakallas@freemail. # 2011.12.23. 11:01

Tisztelt Fórum !

A következő történt velem, gépjárművem forgalmi engedélye lejárt ez év dec. 4-ém, elötte egy héttel elvittem egy szervízbe mely levizsgáztatta dec. 8-án.
A forgalmi engedélybe nem vezették fel az érvényes forgalmi vizsgát, mert valamilyen hatósági elírás történt benne, s kaptam egy műszaki adatlapot, s mellette egy felhívással (Közlekedési Hatóságnál vizsgázott az autó) hogy 15 napon belül fáradjak be az okmányirodába.Erre fel. dec. 18-án megállítottak a rendőrök s mivel lejárt a műszaki vizsgám az ő nyilvántartásuk szerint elvették a forgalmimat, s megbüntettek 30.000 Ft-ra. Hiába mutattam a műszaki adatlapot s mindent mást, hogy van rajta vizsga, azt mondták nem érdekli őket. A műszaki adatlap alján pedig az áll. ez a jármű alkalmas közúti közlekedésre, stb, az okmányiroda is úgy tudja így lehet közlekedni 15 napon belül. Most jogszerű e a büntetés, mert a KPM egy hivatalos szerv ami nem ír valótlanságot a kiadott iratokra

Kérem a segítségeteket.

Véleményem # 2011.11.18. 21:08

276367

Szerintem függ a szélvédő repedésétől. Ha kicsi a repedés akkor csak feljelent, ha olyan mértékben van a repedés amin egyáltalán nem lehet kilátni akkor a jármű alkalmatlan arra hogy részt vegyen közúti forgalomban. Azt az autót szerintem csak tréleren lehet tovább szállítani úgy szabályos.
Attól hogy bérelt az autó, attól még azt büntetik aki éppen használja. Aki használja annak is tisztában kell lennie a kresz-el és egyéb szabályokkal, hogy egy autó hogyan vehet részt a forgalomban.

Érdemes olyan autót bérelni, ami olyan műszaki állapotban van, ami alkalmassá teszi a közúti forgalomban való részvételét.

Az eltérő lakcímekre annyit tudok mondani, hogy minél előbb meg kell változtatni az aktuálisra, ez az állampolgár kötelessége, hogy ezt meg tegye. A büntetés mértékét nem tudom.

276367 # 2011.08.21. 15:10

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy jogos-e, ha a rendőr elveszi a forgalmit repedt szélvédő esetén? A kocsit ráadásul nem a tulajdonos vezette, hanem aki aznap bérelte.
Másik kérdésem az lenne ( ez másik ügy), ha a forgalmiban és a lakcímkártyán nem ugyanaz a címe szerepel a tulajdonosnak, azért mennyi a büntetés? Ha tudna valaki segíteni, megköszönném!

guba # 2011.07.19. 16:42

Ő van bajban.

guba # 2011.07.19. 16:41

Kié az autó?

Róbert1000 # 2011.07.19. 12:56

üdv!

Hátha valaki tud segíteni,némi infóval.
Nagyjából 4. hete lesz,hogy megállított a rendőr és ekkor derült ki, lejárt a műszaki vizsgám.A forgalmit elvette, haza jöttem a kocsival és azóta várom,hogy küldjenek papírt.Mivel az autó nem az enyém,csak én használom,a forgalmiban szereplő cím és a lakcímkártyámban szereplő cím nem azonos.Azt sem tudom,hová fogják kiküldeni a végzést,(és mikor),az interneten csak annyit tudtam meg,hogy a "területileg illetékes" okmányirodától érkezik,de melyik az?
Mindez nem elég,a közlekedési felügyelet éber emberei kerékbilincset raktak a kocsira,hiszen lejárt műszakival nem állhatok közterületen.Az is elég nagy baj,hogy most ki kell fizetnem egy szép összeget a levételért,de mi lesz utána?
üdv..