parkolás


ZSÉMBOR # 2017.03.12. 10:35

Tisztelt Fórimozók!

Pár hete kisfiammal az orvostól mentünk hazafelé, és útközben megálltam egy gyógszertár előtt, kiváltani a gyógyszerét. A gyermekem a hátsó ülésen bent ült az autóban, amíg én berohantam a patikába (5-7 perc).
Ez idő alatt begbüntetett a parkolóőr. Értetlenül álltam, hiszen a fiam bent ült, ezért megkérdeztem a parkolóőrt, hogy kell-e fizetni, ha bent ül valaki, azt a választ kaptam, hogy nem. Rákérdeztem, hogy akkor miért kaptam bűntetést, azt a választ adta, hogy ő nem köteles körbe járni az autót, az ablak pedig visszatükröződőtt, így nem vette észre a gyereket. Mondtam, hogy értem én, de ilyenkor mi van? Azt felelte ő nem tud mit tenni, hívjam az ügyfélszolgálatot. Így tettem, ők persze kérték, írjam le a történteket, megtettem mindent, még aznap!. Arra -természetesen 15 napot követően - válaszoltak, hogy a parkolóőr mindent szabályosan csinált, körbe kell járnia az autót, mielőtt bírságol, amit megtett, a fényképeken nincs gyerek, így fizessek. Többször írtam már (visszatükröződőtt az ablak, a parkolóőr a helyszínen is elismerte a tévedést, stb.), hívtam őket telefonon, van tanúm is, de komolyan nem érek vele semmit?!
Így az lenne a kérdésem, hogy van tapasztalata valakinek jó példára, azaz sikeresen lehet-e küzdeni ellenük,az igazamért, vagy nem érdemes, adjam fel, és fizessek annak ellenére, hogy teljesen jogtalan?
Köszönöm a válaszokat.

Ike52 # 2018.01.26. 08:10

Tisztelettel kérem, mielőbb válaszoljanak a számomra nagyon sürgős ügy elintézésének módjára.
Mozgássérült vagyok, tagja a Budapesti Mozgássérült Egyesületnek. Zuglóban élek ahol nagyon problémás a parkolás és a házunk környékén, ahol 66 lakás van és sajnos, sok mozgássérült közülünk, egyetlen mozgássérült parkoló sincs kitáblázva, felfestve. Hova kell fordulnom annak érdekében, hogy legyen ilyen parkolóhely. Több helyről (XIV.ker Polgármesteri Hivatal, Mozgássérült Egyesület) többféle információt kaptam!
Válaszukat nagyon várom! Tisztelettel Ike

Cebeus55 # 2021.04.27. 16:43

Kedves Fórumozók!
Mozgáskorlátozottak parkolásával, illetve megállásával kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Konkrétan:
Mozgáskorlátozott kártyával a mozgáskorlátozott parkolhat-e a járdán, ha közel-távol nincs egyéb más megállási lehetőség? Ha igen, milyen módon?
Van-e erre vonatkozó jogszabály és ha igen, melyik az? (KRESZ-ben nem találtam, persze lehet, h. elkerülte a figyelmemet!
A választ előre is köszönöm szépen!