Olvass el ebből a fórumból 15-20 oldalt... és mindent tudni fogsz, amit kell.
Autó adás-vétel szabályai - Mit tehet az ember,ha a rejtett hibákat nem mondja az eladó?
Üdvözletem!Tanácsot szeretnék kérni,egy hete el adtam a 25 éves autóm,minimális árral.Most felhívott a vevő,hogy át vizsgáltatta az autót és a futóművel van gond.Szeretné vissza kérni a pénzt,amit tudtam hibát elmondtam neki,kipróbálta.Vagy azt mondta beperel.Mit lehet ilyenkor tenni?Köszönöm ha válaszolnak.
Sehogy. A MINI autók elárasztották a magyar piacot. Nem véletlen. Gyártói tulajdonos váltás volt és a nyugat-európaiak igyekeztek megszabadulni tőlük. A kereskedők- főleg Németországban- bagóért adták. A magyar kereskedők jó üzletet láttak bennük és behozták őket és eladták a vásárlóknak. A MINI autók alapvetően városi forgalomra készültek, főleg jómódú fiataloknak. Az országúti forgalmat, hosszú távot nem nagyon bírják.
Kerekes Zoltán
„mikor megkérdeztem hogy eszi e a vizet meg az olajat határozott nem volt a válasza”
Úgy őszintén, mit vártál? Ő el akarta adni az autót, ezt pedig szerintem rohadtul nehéz lesz bizonyítani. Nagy valószínűséggel egyébként az általad leírt eseménytörténet egy hengerfej-tömítés meghibásodása lehet. Főleg hogy 270 ezer forintért az ember ne várjon makulátlan autót. De leginkább ne 214 km-re menjen ennyiért autót venni, vagy legalábbis nem szakértő szemek nélkül. Nyilván valamiért ennyi az ára. :-O
Ez szerintem nem feltétlen százezres költség, megsíkolják a hengerfejet, kicserélik a szelepszár szimmeringeket, kicserélik a tömítést és ha szükséges, akkor csavarokat cserélnek, amennyiben a régi már túlságosan megnyúlt. Nekem sok évvel ezelőtt az Astra-n ez pártízezer volt csak. Erre kérhetsz némi hozzájárulást, ahogy nonolet is írta, de többre ne számíts.
Ha most ezt nem te csináltatod meg és fizeted ki, hanem visszaviszed az eladónak, akkor lehet csak megsíkolja gyorsan, kicseréli a tömítést, és utána ugyanúgy enni fogja az olajat meg a vizet egy jó darabig, mert a többit úgy hagyja. Neki ez lesz a vészjavítás, amivel bőségesen letudja a történetet, de neked még mindig nem lesz igazán jó autód. Mondjuk arra lehet kicsit többet kellett volna áldozni.
Kerekes Zoltán
100 km egy öreg autónál....
Akár többször is elég lehet a hengerfejesre hajtáshoz.
Egy 270 eFt-os autónál pedig BÁRMIKOR előjöhet, hogy hengerfejes lesz.
Lehet persze valóban rejtett hiba, bár a hengerfejesség elég jól kiszúrható a kellő gondossággal.
De neked kell bizonyítani, perképesen, hogy az volt.
- -
Ezt a ügyet 99% eséllyel buktad.
Pláne, hogy: bár ez eladó felkínálta a javítást.
Te mégis azon nyavajogsz, hogy: "tőlünk 214 km re"
Nos, számold ki, hogy mi éri meg jobban neked.
Az eladóval javíttatni, de az útiköltségek a te zsebedre mennek
Magad javíttatod és megpróbálsz az eladóból némi pénzt kihúzni erre.
Én javasolnám, hogy: utaljon át az eladó némi pénzt a javításra és akkor cserébe békén hagyom.
Ketlem
„ sőt mikor megkérdeztem hogy eszi e a vizet meg az olajat határozott nem volt a válasza”
Gondolom, ezt beleírattad vele az adásvételi szerődésbe. Ugye?
Ilyen kis erteku autonal perelni nem erdemes. Sokba kerul az ugyved, igy vesztesnek erzem az ugyed. Oreg autonal barmi lehet. Autoszerelo nem volt aki segitsen megnezni a kocsit mielott megveszed? Korultekintes meg volt?
Beperelni.
De jó eséllyel az többször nem kis pénzbe is kerülhet a végén...
Üdvözlet mindenkinek!
Autóvásárlással kapcsolatban írnék.
vettem egy autót 2018.06.10-én a haza vezető úton hengerfejes lett hívtam az eladót még aznap este hogy gond van az autóval és hogy találjunk rá valami megoldást vagy kérem vissza a pénzt amit kifizettem érte mert én egy napi használatra alkalmas autót vettem elméletileg . Az eladó közölte hogy a pénzt nem adja vissza de megcsináltatja de az hetek mert tőlünk 214 km re vettük az autót. kb félúton robbanhattunk le.nekem a munkába járáshoz kell az autó a hengerfejesedésnek meg tudtommal vannak előjelei amit az eladó nem közölt sőt mikor megkérdeztem hogy eszi e a vizet meg az olajat határozott nem volt a válasza és lássuk be kb 100 km után nem lesz egy autó sem hengerfejes.Ezt lehet rejtett hibának venni? mikor beszéltem az eladóval telefonon azt mondta hogy ők egy jól működő autót adtak el nekem nem adják vissza a pénzem, és 270000 ezer nem kis pénz egy autóért.amit még át kell íratni és meg kell csináltatni.Azóta az eladó nem veszi fel nekem a telefont. Mit tudok ilyen esetben csinálni?
Üdvözlök minden fórumozót!
Az autóm jogi státuszáról szeretnék felvilágosítást kapni, remélem okosabb leszek.
Vettem még tavaly nyáron egy személygépkocsit. Adásvételi biztosítás átírás minden rendben. Időközben megszűnt a lakcímem(kijelentettek, tartózkodási lakcímem volt) de a súlyadót még érkeztem befizetni.Most jelenleg külföldi lakcímem van!!! A kérdés a következő: Mennyire legálisan futom a kilométereket így hogy jelenleg nincs magyar bejelentett lakcímem. jelenleg most nem tudok bejelentkezni sehová sajnos. Van arra valamilyen jogi megoldás hogy külföldi lakcímet beregisztráljak (Kárpátalján élek) és úgy használjam az autómat. Válaszokat előre is köszönöm.
Ügyes vagy. A vevő neve meg a tulajdonos neve különbözhet-e? Ugye csak viccelsz.
Nem probléma ez, csak kétszer kell majd mindent kifizetnetek. A nevedre kell íratni az autót, kifizetni az illetéket, meg biztosítást is, aztán majd eladhatod a párodnak. Újra eredetiségvizsgálattal, illetékkel.
Egy lehetőség van ezt áthidalni, ha az eladód még nem jelentette be az eladást, és hajlandó veletek egy új szerződést kötni. Ha bejelentette már, akkor bukó, mert azt a szerződést mutatta be, amiben Te vagy a vevő. Ha még nem jelentette be, és hajlandó újat csinálni, akkor a meglvő adásvételiket széttépitek, és csináltok újat, ahol a párod a vevő.
Üdvözlet!
Névre írással kapcsolatban írok.
A történet a következő, vettem egy autót, az adásvételit én töltöttem ki és én írtam alá mint vevő. Viszont az autót a páromnak vettem, rgo az ő nevére kellene majd íratni. A kötelező az ő nevén van már. Kérdés csak annyi hogy lesz-e ebből valami retorzió? Vagy az adásvételi szereplő név és a leendő tulajdonos személye különbözhet-e? Ha igen van-e valami speciális eljárás. Még nem irattam a nevemre. Az eredeti tulaj néven van.
Köszönöm
OFF
Cowboy,
hosszú történet, de ez az igazság, ennyi.
Sziasztok. Nem került eladasra az autó, mivel a vevő nem tudta hol a határ az alkudozasban, és olyan ajanlatot tett amivel nem szerettem volna élni... Szóval nem csapott meg a pénz szaga, nem is az anyagi vonzata miatt akarom eladni az autót, hanem mas jellegü probléma/helyzet miatt..De azért aki leirta hogy mire figyeljek, mik a bultatok, stb.... annak nagyon szépen köszönöm a válaszát....
Jozsef, miert irod ki magadra laikus paraszt....? Mire jo?
Akkor ne is foglalkozz velük. Majd ha lépnek - HA lépnek -, akkor kell esetleg tenni valamit, de mondom : bizonyítaniuk nekik kell.
tisztelettem Mihály.nos az autonak amit én eladtam semmi rejtett hibája nem volt átnézték alaposan meg halgaták ahangját ki probálták hogy ök haza felé mit csinálhatak az autoval azt én sajnos nem tudhatom le adtam az adásvételi szerzödést is az autoval gond nem volt a motorjának sem mikor müszaki vizsgázot is alapossan terhelték kopogásos hangaj sem volt és füstölni sem füstölt tanukkal tudom bizonyitan hogy az autoval ijen probléma nem volt és a benzin kutasok is ismerték mivel napi használatban volt mivel dolgozni kellet járnom vele.köszönettel mihály
Gabben 30
"A vevő aláírta az adásvételit, személy igazolvány számával, mindennel, de ő nem jön, hanem szülei..."
Honnan tudod, hogy ez így igaz?
HA nem azonosítottad...
- se őt, se a tanukat
- se az igazolványokat nem láttad
HA a tanú nincs jelen az eleve hamis tanuzás és okírat hamisítás.
Ha a vevő helyett más viszi el az autót meghatalmazás nélkül... hogyan bizonyítod, hogy "de én átadtam" ?
HA útközben lezúzza az a más aztán tagadja.
Hogyan bizonyítod, hogy a vevő érdekkörében történt?
Felelőtlen vagy a pénz szag miatt!
Könnyen szívás lehet belőle.
Főleg "kitanult" nepper és cigó vevők esetén.
Akik pont az ilyen balgákra vadásznak...
Mihály,
olvass vissza pár oldalt.
Röviden : ha magánszemélynek adtad el, és neki kifogása van, akkor neki kell bizonyítania, hogy a hiba már a vásárláskor is fennállt. Ha megkeresnek, hogy vedd vissza, vagy fizess bele a szervízbe, akkor utasítsd el. Vagy fizetési meghagyást küldenek, vagy pert indíthatnak, de neked nincs semmi további teendőd. Ha nem tudják bizonyítani, hogy hibásan teljesítettél, akkor nem is lesz semmi.
tiszteletem mihály vagyok május28 án eladtam egy opel b vectrát az autonak semmi problémájaés rejtett hibája nem volt az autot alapossan átnézték és ki is probálták és ma felhivtak hogy feljelentenek mer az auto füstöl és csattog nos az autonnak semmi ijen baja nem volt mer én dolgozni jártam vele friss müszakit rakattam rá és uj gáz tartályt ami egy halom pénzemben került az autot fiatalok vitték el mikor beleültem velük proba uton akor sem valamijol kezelték az autot és alig birtak megfordulni az autoval nos ha ök utkközben elrontoták nekem ahoz közöm nincs mivel az autonak baja nem volt és az adás vételi szerzödésemben is az van irma kiprobált és átekintet állapotban vették meg. mostijenkor mi alesz , nekem valami gondom lesz ebböl? köszönöm elöre is.mihály
Rejtő Jenő is megmondta. Nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani.Minden szerződés mellé sem lehet jogászt állítani. Tessék időben beszerezni a jogi tanácsot, konkrét jogi szakértőtől. Nem pedig a vevők érkezése előtt fél órával.
Kérem válaszoljon valaki...
Hamarossan megérkeznek a vevők és szeretném felkészülten várni őket...
Köszönöm
Nekem, az eladonak járt le a személyi igazolványom, most néztem... és gondoltam jogasitvánnyal helyettesíteni...
A vevő aláírta az adásvételit, személy igazolvány számával, mindennel, de ő nem jön, hanem szülei...
A lentebb írt dolgok, a vezérlés, stb... feltüntetve az adásvételin... le vagyok védve valamennyire?
Köszönöm!!!
"Lejárt személyi igazolványt helyettesítheti egy forgalmi engedély?"
He?
Hol marad a logika?!!!
A SZEMÉLYT azonosító igazolvány kell.
Csak a forgalmi alapján vajon miként azonosítod a személyt?!!!
Hmmm?
Azonosításra... a lejárt írat is jó.
(hisz nem rendőr vagy te)
Jogosítvány.
Útlevél.
Személyi igazolvány.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02