van egy teherautóm, aminek a leasing-je jövô hónapban lejár,tehát üzembentartróként szereplek a forgalmiba,viszont én szeretném eladni a kocsit ,és mivel a fuvarfeladatok megszìntek ideiglenesen kivonatnám a forgalomból.Amíg nincs visszahelyezve a forgalomba is át kell-e iratnom? Ha eladom, akkpor a bank útán rögtön lehet-e tulajdonos a vevô, vagy árt kell írni az én nevemre és csak aztán az övére??nem igazán látok át ezen sajna légyszi aki tud segítsen..elôre is köszönöm szépen!!
kis segítséget kérnék..SOS
A lízing kifutásakor a vásárlási jog - maradványértéken - a tiéd. Ha nem élsz vele, visszaadhatod az autót a lízingcégnek, ami=öngól. Van egy kiskapu, nevezetesen ha megegyezel a lízingcíéggel, hogy a Te vevődnek adja el az autót. Ezt egyébként simán megtehetné, kérdés, hogy egy pénzintézet tud-e ennyire rugalmas lenni.
Ha neked kell megvenned, utána továbbadhatod, de az illetéket és a járulékos költségeket - kivéve, ha 50.10-es főtevékenységgel rendelkező egyéni vállalkozó vagy gt vagy - mind a kétszer ki kell fizetni.
A forgalomból ideiglenesen ki lehet vonatni a járművet, ez 6 hónap után magától megszűnik. A forgalomból kivonás a tulajdonjog átruházást nem korlátozza, és az átiratási kötelezettség alól sem mentesít.
Igazán nagyon szépen köszönöm ,legalább már tisztába vagyok vele hogy mit és hogyan próbáljak rendezni!
KÖSZÖNÖM!!
Szívesen, nincs mit!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02