kis segítséget kérnék..SOS


autojogasz (törölt felhasználó) # 2005.12.16. 22:10

Szívesen, nincs mit!

blacky # 2005.12.15. 09:37

Igazán nagyon szépen köszönöm ,legalább már tisztába vagyok vele hogy mit és hogyan próbáljak rendezni!
KÖSZÖNÖM!!

autojogasz (törölt felhasználó) # 2005.12.14. 22:45

A lízing kifutásakor a vásárlási jog - maradványértéken - a tiéd. Ha nem élsz vele, visszaadhatod az autót a lízingcégnek, ami=öngól. Van egy kiskapu, nevezetesen ha megegyezel a lízingcíéggel, hogy a Te vevődnek adja el az autót. Ezt egyébként simán megtehetné, kérdés, hogy egy pénzintézet tud-e ennyire rugalmas lenni.

Ha neked kell megvenned, utána továbbadhatod, de az illetéket és a járulékos költségeket - kivéve, ha 50.10-es főtevékenységgel rendelkező egyéni vállalkozó vagy gt vagy - mind a kétszer ki kell fizetni.

A forgalomból ideiglenesen ki lehet vonatni a járművet, ez 6 hónap után magától megszűnik. A forgalomból kivonás a tulajdonjog átruházást nem korlátozza, és az átiratási kötelezettség alól sem mentesít.

blacky # 2005.12.14. 14:00

van egy teherautóm, aminek a leasing-je jövô hónapban lejár,tehát üzembentartróként szereplek a forgalmiba,viszont én szeretném eladni a kocsit ,és mivel a fuvarfeladatok megszìntek ideiglenesen kivonatnám a forgalomból.Amíg nincs visszahelyezve a forgalomba is át kell-e iratnom? Ha eladom, akkpor a bank útán rögtön lehet-e tulajdonos a vevô, vagy árt kell írni az én nevemre és csak aztán az övére??nem igazán látok át ezen sajna légyszi aki tud segítsen..elôre is köszönöm szépen!!