Tisztelt Fórum!
A gondom az, hogy a sógórnőmtől vásároltam 2 évvel ezelőtt egy 25 éves Volswagen Jetta tipusú gépkocsit, adás-vételi szerződéssel. A gépkocsira az én nevemre kötöttem utána kötelező biztosítást. Az átíratást nem csináltam meg, ez tudom, hogy hiba, de nem is ez a problémám. A gond az, hogy a sógórnőmnek volt egy tartozása kb 60.000 Ft, amit nem tudott kifizetni. Ezért 2005. szeptemberében végrehajtást kért a kölcsönt adó. Ekkor a végrehajtó lefoglalta és a forgalomból kivonatta az én álltalam használt gépkocsit, mivel még az ő nevén volt, bár Õ jelezte, hogy Õ ezt már eladta.
Mindennek ellenére a végrehajtó láttatlanban felbecsülte az autót, /ami 100-120 ezer Ft körüli piaci értékkel rendelkezik/ 600.000 Ft-ra. Erről a dologról én nem kaptam senkitől hivatalos értesítést, csak az önkormányzattól kapott levélből értesültem, amelyet 2006. február 1- én kaptam meg. Ebben az állt, hogy jelenjek meg az átíratással kapcsolatban. Hiába vittem magammal a 2003-ban készült adás-vételi szerződést ezt nem fogadták el. Így derült ki számomra a fent említett ügy.
A biztosítótól azt a választ kaptam, hogy mindennek ellenére a biztosítást is fizetnem kell.
Tényleg fizetnem kell a biztosítást?
Forgalomba visszhelyezteni csak akkor lehet, ha a sógónőm rendezi a tartozását.
Mit tudok Én ez ellen tenni?
Kérdésem az lenne, hogy mennyire volt jogos a végrehajtó részéről az eljárás?