Nemrég vásároltam egy használt gépjárművet, laikusként a helyi márkaszervízre bíztam a teljes átvizsgálást, melynek során megállapították, hogy az olajcsere, 1-2 tömítés, ill egy kerékcsapágybeállításon kívül semmi probléma sincs vele.
Kicsit megnyugodtam.
Ám a meglepetés akkor ért, mikor egy autó-restaurátor ismerős ránézett, és annyit mondott, törött volt.Nagyon.
Hosszabb vizslatás után több szerelő szájából elhangzott, hogy renbe lett úgy-ahogy hozva, de a gyűrődőzóna, meg egyéb dolgokból azt mondták valószínűleg totálkáros volt, vagy gazdasági-totálkáros.
- Namost, nemrég, hogy egy kis javítgatásnak vetettem alá kiderült hogy az autó "Összelapátolva" van, az összes lehetséges módon, tehát nehezen látható helyeken
- Csavar helyett gyorskötegelő
- A benzingőzt "elszívni" hivatott aktív szénszűrőhöz tartozó csövek a helyükön, de bekötve nincsenek
- A műanyag elemek (pl.: Első lámpa alsó tartófülei, lökhárítók) házilagos ragasztás/heggesztés jeleit mutatják
- A kárpit alatti elemek színe piros-zöld-kék(bal-jobb ill. a csomagtér ajtaja. Az autó színe fekete)
Kérdésem ha egy gépjármű totálkáros volt, akkor az újra forgalomba helyezhető-e, illetve megtudható-e, hogy milyen szinten volt a gépjármű összetörve?
Ha esetleg balesetet szenvednék vele, akkor ugye a gépjármű szerkezeti elemeinek gyengülése miatt, nem nyújt megfelelő szilárdságot, így egy sokkal kisebb ütközés során is felléphet totálkár.
Ha hasonló helyzetbe kerülök akkor mi lenne a teendő,
tehát lehet-e egy autó 2x totálkáros?
Mert ezt a tényt, mindenki elfelejtette közölni.
Mert ha jók az értesüléseim, akkor adásvételkor minden adatot, sérülést közölni kell a járművel kapcsolatban, amit a szerződés aláírásával a vevő tudomásul is vesz.
De ugyanekkor az eladó vállalja az aláírásával, hogy rejtett/nem közölt hiba nincs.
Ez rejtett hibának minősül-e?
eladó - kereskedő - Márkaszervíz