Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Elsőbbség meg nem adása következménye.

Bendegúz01 # e-mail 2018.09.25. 10:09

alfateam

Az alap. :)
Bocs hogy szó szerint nem írtam ide a fellebbezést.
kb fél oldal.

alfateam # e-mail 2018.09.24. 14:36

:))) de ennek nyoma-sincs a fellebbezésben...

Bendegúz01 # e-mail 2018.09.24. 13:11

Nem villogott :)

alfateam # e-mail 2018.09.24. 12:11

Akkor mégiscsak villogott az irányjelződ...

Bendegúz01 # e-mail 2018.09.24. 07:25

alfateam

azért mert

1. az eljáró tisztet mind a kér kihallgatáson megkérdeztük hogy kb. mi a max. büntetési tétel amit kaphatok.
Kijelentette hogy egy Írásban egy szóbeli "figyelmeztetés" hogy legközelebb körültekintőbben közlekedjek és mindent tegyek meg hogy legközelebb ne legyen ilyen.Ügyvédem is hallotta és így nem is forszíroztuk az ügyet.
2. Az hogy aránytalan szerintünk a kettő súlyossága miatt.

alfateam # e-mail 2018.09.23. 19:20

Mi ellen fellebeztél ?

Bendegúz01 # e-mail 2018.09.23. 18:02

Üdvözlet mindenkinek!

Ott tart az ügy hogy a rendőrség lezárta az ügyet és határozatot hozott.
Én kaptam egy 20eft-os bírságot + 3 büntető pontot közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése címen. Kresz 29§. (2)Irányjelző megtévesztő használata miatt. Természetesen nem fogadtam el hisz nem ment. A végzés ellen fellebbeztem így bíróságra kerül az ügy.
A másik vétkes autós 60eft és 5 büntető pontot kapott.De ő 225eft ot kaphatott volna de ennyit kapott.
Ő sem fogadta el felebezett.
A határozatban van egy állítólagos szemtanú aki látta hogy megy az irányjelző. Igaz az első még tanúi meghallgatáson 2 tanú volt, a másodikon már csak egy de nem az aki az első körbe volt, ez egy harmadik, senkivel nem szembesítettek azóta sem.
Így bíróság dönt.
charli.
A hölgy akinek nem adtál elsőbbséget az nem kapott semmit?
Egy kérdésem lenne aki kicsit jogtudó.
Én kaphatok ennél súlyosabb ítéletet?

gerbera317 # e-mail 2018.02.10. 09:06

Kell. De nem tudod. A 210 már kívűl esik az észlelhetőség határán. A rendőr lehet, hogy ezt nem tudja, meg te sem, de a bíróság tudja.

Atis77 # e-mail 2018.02.10. 07:51

Ha 210 el jön akkor is meg kell adni az elsőbbséget. Itt a sarkon is ez volt a rendőr válasza egy decemberi balesetnél.

gerbera317 # e-mail 2018.02.09. 10:32

Nem kell ezt túlragozni. Tartsd az álláspontodat, valamint azt, hogy nem irányjeleztél (= az ellenfél tanúi hazudnak).

Bendegúz01 # e-mail 2018.02.09. 08:19

charli

Sajnáló hogy így jártál. Nem mondom jó sokba került.

drbjozsef

Nem száguldoztam mert alapból nem szokásom. (már kinőttem :) )
És ezt nem a magyarázkodásért mondom.
Kereszteződés előtt kb 50m pedig egy enyhe balos kanyar is van emelkedővel. Ráadásul ha beszerettem volna oda kanyarodni ahova a hölgy hivatkozik akkor kb 45km/h val nem ment volna sehogy sem, max 5km/h al mert szűk a kereszteződés, két autó ép hogy csak elfér egymás mellett.

Várom a hatóság levelét hogy mennem kell szembesítésre vagy eldöntik nélküle.
Köszönöm a segítségeket.

drbjozsef #   2018.02.09. 07:58

Na azért nem minden esetben. Mondjuk ha Bendegúz ötvenes táblánál 210-zel megy, akkor nincs esélye a kikanyarodónak felmérni a szükséges távolságot, és megtéveszti.

De itt egyébként szerintem is neki áll a zászló (talán még akkor is inkább, ha elfogadja a bíróság a tanúkat az indexelésről).

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Atis77 # e-mail 2018.02.09. 06:57

Nem tudom mit kell ragozni. Védett úton mentél táblája is volt ő a hibás és kész. Ha tolatva vészvillogóval mész akkor is!

Szomorú örökös #   2018.02.09. 02:38

Bendegúz01

Egy hölgy volt egy luxus autóval csak kötelezőre nem futotta :( Így meglehet spórolni az árát.

Egy darabig meg lehet spórolni, aztán egyszer csak kivonják a forgalomból - ezek szerint ez az autó már túl volt ezeken a körökön - és az első rendőri ellenőrzéskor kibukik, majd jön a jogsi bevonása is nagyon gyorsan utána, ha ez gyakran megismétlődik. Bár ha elég pénze van és kellően korruptak a rendőrök, akkor jó ideig megúszhatja sajna. Én arról nem hallgatnék a rendőrségen, hogy megfenyegetett a helyszínen. Az ilyen patkány újgazdagok megérdemlik, hogy meghurcolják őket. Mindenkit csak nem tudnak lefizetni. :-(

charli # e-mail 2018.02.09. 00:20

Nem vagyok jogász és nem is értek hozzá és csak saját tapasztalatomból írok . Egy benzinkút mellet stop táblás útról fordultam volna balra amerről még elég mesze jött egy jobbra indexelő autó azt gondoltam hogy a kútra fog befordulni , még elengedtem jobbról jövő két autót és elindultam , csak hát nekem balról jövő autónak valószínűleg az utolsó jobb kanyar óta világot az irányjelzője és esze ágában sem volt tankolni azt jó meg küldtem .
Kiszállt egy nő azt mikor meg látta az autóját sírva fakadt , hogy két napja lett frissen festve az autó én meg tekingettem jobbra balra előre hátra azt látom azt a táblát. Gondoltam mindjárt ebből jó nem jövök ki .
Úgy is volt és hájiba magyarázkodtam , hogy jobb index (amit már elől össze is törtem ) meg benzin kút , meg hogy azt gondoltam ...
Rendőr már a helyszínen lehűtött , hogy nem gondolkodni kell , hanem betartani a szabályokat .
Végeredmény : Szabálysértési eljárás , elsőbbség nem adásért .
60 e , meg 3 hónap B kategória "letétbe helyezés" (kamat mentesen ) meg úgy emlékszek talán 8 ponttal meg is megajándékoztak ,szerencsére mire jött a hideg már letelt az eltiltás , azt addig meg motoroztam .

Bendegúz01 # e-mail 2018.02.08. 20:16

Szomorú örökös

Nem az akikre gondolsz .
Egy hölgy volt egy luxus autóval csak kötelezőre nem futotta :( Így meglehet spórolni az árát.

Szomorú örökös #   2018.02.08. 17:30

Bendegúz01

Ha jól sejtem, ezek brazilok voltak angol rendszámú autóval és most próbálják kimosni magukat, ugye? :-)

Azért annyira nem irigyellek, mert lecsukni nem fogják őket, de te jobb, ha felkészülsz egy kicsit, hogy ne essen utána bajod, főleg hogy elmondásod alapján már a helyszínen megfenyegettek. :-O

gerbera317 # e-mail 2018.02.08. 16:03

Ne bonyolódj bele.
Úgy van. Te csak haladtál a védett útvonalon, a bekanyarodás szándéka és annak jelzése(!) nélkül, ez meg egyszercsak kihajtott eléd. Az ellenfél tanúi pedig hazudnak. Ez a te verziód, egy betűvel sem több.
Ne keverd bele, hogy annak az autónak mi volt a kehéje, meg az abban ülők anyjának mi a foglalkozása.

Vadsuhanc #   2018.02.08. 15:52

Bendegúz01

Én is azt javaslom, hogy kitartóan mond azt, hogy nem volt irányjelzés. Ne bonyolódj bele.

Mellesleg tökmindegy, hogy volt-e vagy sem. Az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 28.§. (2) bekezdésének b., pontja alapján másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van.....

A védett útra kanyarodást csak akkor kezdhette volna meg a másik gépjármú, ha meggyőződik arról, hogy Te a kanyarodást megkezdted és a kereszteződésben nem kívánsz továbbhaladni. Persze vannak más álláspontok is az enyém ez. Hivatkozásom alapja pedig ugyanezen törvényhely (3) bekezdése, amely azt mondja, hogy az útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének-

Bendegúz01 # e-mail 2018.02.08. 15:09

Köszönöm a tanácsokat.
Én ott a helyszínen is ugyanazt mondtam helyszínelőnek a jegyzőkönyvbe amit a meghallgatáson csak ismételni tudtam. Igaz próbáltak meggyőzni ,hogy nem lehet hogy mégis szándékosan tettem ki csak meggondoltam magamat.
De nem!!

Nem az én autóm volt kivonva a forgalomból és nem az én autómon nem volt kötelező biztosítás.

Megmondom őszintén nem azzal voltam elfoglalva hogy valaki látta e az esetet és tanú akart lenni vagy nem, hanem a telefonáltam hogy baleset történt és kérek egy rendőrt a helyszínre. És csak utána derült ki hogy személyi sérülés nem történt a másik féllel sem.

gerbera317 # e-mail 2018.02.08. 14:57

Bendegúz! Egyszerűen csak ragaszkodj a saját verziódhoz, és ne hagyd, hogy zavarba hozzon a másik fél tanúinak a vallomása. Ha felmerül annak a gyanúja, hogy azok hamisan vallanak, a vallatónak megvan a technikája arra, hogyan keveredjenek egymással ellentmondásba, és onnantól a te verziód lesz hihető.

bermuda háromszög # e-mail 2018.02.08. 14:51

Az az eset is előfordulhat, hogy a kereszteződés után (közvetlen) szándékozol megállni, és azt is jelezned kell.
Azt is a kereszteződés előtt kezded jelezni és akkor is elsőbbséget kell kapnod.

bermuda háromszög # e-mail 2018.02.08. 14:48

Ha kinn is volt az irányjelződ, de olyan gyorsan mentél, hogy nem tudtál volna befordulni, akkor a másik félnek feltételezni kell, hogy az bizony nem a valódi szándékot jelzi. És mivel neki is kötelessége elkerülni a balesetet, addig nem indulhat el míg meg nem győződik, hogy te tényleg be fogsz (tudni) fordulni és tényleg nem kell elsőbbséget adnia.

Vadsuhanc #   2018.02.08. 13:43

Talán azt is elárulnád kedves Bendegúz, hogy a helyszínen már a másik fél hivatkozott arra, hogy az irányjelződ a jobbra haladási szándékodat jelezte vagy csak a későbbiekben adta elő?

A Te gépjárműved volt kivonva a forgalomból?

drbjozsef #   2018.02.08. 13:07

Az irányjelzés (ha lett volna) se jelentett volna semmit. Ha elfogadják, hogy volt, akkor legalábbis megosztott büntetés lesz ebből. Mindenki hibázott (ha volt index).

http://autozz.blog.hu/…jelzes_miatt?…

http://www.origo.hu/…indexet.html

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.