Válás, vagyonmegosztás

Emma # 2023.07.13. 05:59

Természetesen ez lenne a legegyszerűbb, de a szóban forgó két ingatlan egymásmellett van, sőt ... az évek alatt a kettő, majdnem egy...Ha ebbe beköltözne a távozó fél akkor állandó zaklatásnak lenne kitéve, elkerülhetetlen lenne a találkozás, majd a viták... Egyenlőre aki birtokol mindent, nem hajlandó semmilyen értelmes tisztességes párbeszédre. Azt hajtogatja, hogy ezt ketten megtudják oldani, de igazándiból szóhoz sem jut a másik fél, a témához nem tartozó vélt sérlemek sorolásába kezd, ugyan az megy amiben eddig éltek, parancsolgat, sérteget, ... az ügyvéd szó csak éppen meg lett említve, tombolt... Ezért gondoltam, hogy valamivel ki kellene mozdítani ebből a helyzetből, ezért gondoltam arra, hogy ha a kizárólagosan a távozó fél tulajdonában lévő ingatlan eladása , meghirdetése elindulna, talán, ha más nem, de a vagyon féltése miatt a fejéhez kapna( ahogyan drbjozsef is írta), mert ennek az ingatlannak az eladásával elég sok veszíteni valója lesz. Ez nélküle is megtehető. Ebből a kapcsolatból a távozó fél még így is, nagyvonalú és a saját rovására lenne hajlandó megegyezésre. Csak sajnos nem hajlandó senkit bevonni a jelenleg birtokló fél, ... meghallgatni.Valahogy rá kellene kényszeríteni az egyezkedésre, de úgy, hogy ne olyan legyen az egyezség, hogy ma ezt mondom és gondolom, holnap meg mást, (mindenféleképpen ügyvédi segítséggel, írásba foglalva) ... mert sajnos ez is benne van, ilyen ember. Persze az írásba foglalt dolgok is megszeghetőek, tudom.... na de mégis, talán kézzel foghatóbb, és következményekkel járhat a megszegése.