Venezia: Érthető, hogy a lányod terhessége miatt zavarba jöttél, esetleg pánikba is estél. Biztosan magad sem gondoltad komolyan, amikor jogi felvilágosítást kértél, hogy kivihető lenne egy leány abortuszra kényszerítése. Nem, az ilyesmi nem megy, senkit sem lehet belökdösni a mütőbe.
Hidd el, hogy egy 17 éves elég jól tudja, mit akar. Ha egy évvel később esik teherbe, akkor már senkinek sem jutna eszébe, hogy fiatalkorúságra hivatkozva megkérdőjelezze a döntését.
Az persze más kérdés, hogy mennyire érett egy 17 éves (vagy egy 18, 20, 25...), mennyire tanult már meg felelősséget vállalni. Szerintem nagyon is a lányod érettségét mutatja, hogy a terhessége, a gyereke mellett dönt. Bizonyára sok segítségre lesz szüksége. Segíts hát neki, örülj az unokádnak már most. Bizonyára remek kiskölök lesz.
Néhány éve az utcánkban volt egy eset: a terhes leány épp 17 éves volt, a családja hónapokon át cirkuszolt vele. A szülés után három héttel érettségizett. Most főiskolás, és van egy remek óvodás kislánya, akit az egész család imád. A szintén fiatal apuka is jelentkezett, most már vasárnaponta ő is büszkén sétáltatja a lányát.
Csak nyugi, felejtsétek el a mostani nehéz napokat. Hidd el, hogy semmit, de semmit nem lehet azon kívül tenni, hogy szereted a lányodat és elfogadod az ő döntését, valamint igyekszel megvédeni azoktól, akik rá akarják beszélni a terhességmegszakításra. Tudod, azt sem szabad elfelejteni, hogy az abortusz veszélyes dolog, előfordulhat, hogy soha többé nem tudna szülni.
FIATALKORÚ GYERMEKEM ANYA LESZ! MIT TEGYEK?
- 1
- 2
pappa
2007.06.20. 18:15
sziksza
#
2007.06.20. 19:11
én csak annyit fűznék hozzá, hogy igen is lehet, hogy a lányod élete így sokkal jobb irányba fordul majd. én is fiatalon szültem, ráadásul még egyedül is maradtam a picivel. két éves, most készülök a főiskolára, új nyelv tanulásába kezdek, és van egy jó munkalehetőségem is. mindezek mellett imádom a gyermekemet, és szerencsére időm is van rá. a nagymamája rengeteget segít, imádják egymást. szerintem hagyd, hogy a lányod eldöntse, hogy mit szeretne kezdeni a jövőjével!
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság