Nem tervezett apaság

the big cat # 2007.07.11. 14:43

Viszont ha az lesz, akkro meg ne az anyja viselkedése legyen a mérce a gyerekhez való viszonyulásban, ha a jövőre nézve adhatok egy tanácsot...

lipinka # 2007.07.11. 08:56

Nagyon köszönöm a válaszodat, most már csak reménykedhetünk, hogy nem a mi kakasunk tojása és akkor felesleges volt a kérdezgetésem, de egy életre tanulságos.

the big cat # 2007.07.11. 08:50

A szülés költségeiből kérhet részvállalalást. Nem az egészet persze.
És nem, a te jövedelmed a tartásnál nem jön figyelembe.

lipinka # 2007.07.11. 08:37

Köszönöm most már világos a kép előttem. Még kettő, remélem naív kérdés. Mivel az élettársamról van szó, a gyerektartási összeg megállapításakor az Én egyéni vállalkozásomból származó jövedelmemre az anya peres uton sem tarthat igényt !? Továbbá fenyeget minket szülési költségek megtérítésével is, létezik ilyen?

the big cat # 2007.07.11. 08:04

Persze a gyámhatóság, és akkor majd megmondod, hogy minden további nélkül hajlandó az apasági vizsgálatra, nem kell per. De most úgysem tud semmit csinálni, ha nem írjátok alá most, nem tudja semmivel kikényszeríteni, nem tud eljárást idítani, amikor meg tudna, akkor már önként is hajlandó lesz menni.

lipinka # 2007.07.11. 07:20

Biztos az Én hibám, de nem értem...ha az igen költséges apasági pert szeretnénk elkerülni akkor milyen lehetőségünk van ( így , hogy az anya csak most aláírva az apaságit hajlandó tárgyalni )? Azt olvastam, hogy a szülés után a gyámhatóság veszi fel a bemondott apával a kapcsolatot, ez sem jó info?

the big cat # 2007.07.10. 17:18

nem, hogy lehetne már egyezkedni. És egyébként is nema gyámhivatal dolga, hanem a polgári bíróságé, de apasági pert indítani csak a gyerek élveszületése után lehet. Tehát persze lehet "háború", de az a hadüzeneten kívül egynelőre semmit nem jelent, perelni majd csak akkro lehet, amikro már önként is ráállna a vizsgálatra.

lipinka # 2007.07.10. 16:55

Az anya úgy áll a témához, hogy vagy most aláírja vagy "háború". Ezért vagyok arra kíváncsi, hogy a szülés és a perre vitel között lehet e a gyámhivatallal egyezkedni ? Vagy írja most alá az apaságit és ha a teszt alapján mégsem Õ az apa akkor Õ ..?

the big cat # 2007.07.10. 16:34

Nem kell feltétlenül perelni. Egyezzzetek meg az anyával, hogy a gyermek megszületése után haladéktalanul apasági vizsgálatot fogtok csinálni, és ha pozitív, az apa teljes hatályú elismerő nyilatkozatot tesz.

lipinka # 2007.07.10. 15:04

Élettársamnak egy alkalmi kapcsolatából az anya állítása szerint gyermeke születik a közeljövőben. Párom az apasági nyilatkozatot még nem írta alá, mert szerinte többen is szerepelhetnek lehetséges apaként, de Õ sem kizárt. Jó ötlet e ha megvárja, hogy megtörténjen a szülés és a gyámhatóság hivatalosan megkeresse ( ha az anya Õt nevezi meg egyáltalán hivatalosan ) ezután kérje, hogy anonim apasági vizsgálattal derüljön ki, hogy Õ e az apa. Ha igen, természetesen vállaljuk az anyagi következményeket.Így elkerülhető a vesztes számára igen költséges apasági per?