Beadvány, kérelem, fellebezés?

Özvegy # 2007.08.24. 07:04

Tisztelt Fórumozók!
Egy másik topikban már vázoltam a helyzetet, idemásolom a vonatkozó részt:
”A fiam több, mint egy éve örökölt egy kis nyaralót a nagymamától. A hagyatéki eljárásban az ingatlant szerintünk indokolatlanul sokra értékelte az önkormányzat. Az adó és értékbizonyítványban szereplő helyiségek nem felelnek meg sem a valóságnak, sem a használatba vételi engedélynek. A ház állaga 2002. óta folyamatosan romlik, mivel senki sem költött rá, az adó és értékbizonyítványban mindenhol "jó állapotúnak" van feltűntetve. Az is lehet, hogy rossz házat értékelt fel az önkormányzat, mert a valamikor a 90-es években egy vicces kedvű polgármester átszámozta az utcában a házakat. Ezt a hagyatéki tárgyaláson jeleztük, a jegyzőkönyvben benne van. Tavaly 2 alkalommal próbáltak értesíteni helyszíni szemléről a Földhivataltól, de mindkét alkalommal pár nappal a szemle előtt és rossz címre, magába a nyaralóba címezték, ezért nem kaptuk meg időben, csak a szemle időpontja után, holott a hagyatéki végzésben a levelezési cím fel van tűntetve.”
Most az Adóhivatal kivette az illetéket figyelmen kívül hagyva az általunk jelzett kérdéseket.
Az adó és értékbizonyítványban szereplő összeget továbbra sem tartjuk helyesnek, és szeretnénk méltányosságból az illeték elengedését kérni. (A fiam nappalin tanul, és a nyaralóban lakik 2004 októbere óta, 30 eFt árvasági ellátást kap. Felvett diákhitele 1 milló Ft felett van eddig.)
Konkrét kérdéseim a következők:

1. Egy levélben vitathatjuk az összeget és kérhetjük a méltányosságot?
  2. Ebben az esetben mi legyen a címe? Beadvány, kérelem? Azt hiszem ezen a fórumon olvastam, hogy ha hiba volt az eljárásban, nem fellebezni kell, mert az pénzbe kerül.
  3. Amikor a méltányosságot kérjük, a tanulmányi ösztöndíj jövedelemnek számít? Nyáron nem is kapja, és az összege nagyon változó, nem tudjuk ősztől mennyi lesz.
  4. Beírjuk-e, hogy másik ingatlanrész is van a nevén, amiben én lakom?

Várom válaszotokat, mert az idő szorít.
Előre is köszönettel.