Kedves ügyvéd úr/hölgy,
a következő kérdésem lenne-ha a bíróság úgy dönt,hogy Angliában tartózkodó szudáni áp.volt férjem közös nálam elhelyezett 3 évet betöltött gyermekünket külföldre is viheti láthatás gyanánt,akkor ezt megteheti a beleegyezésem nélkül is?
Mit tesz a Gyámhivatal,ha nem egyezem bele pl.útlevél kiállításába,ezzel akadályozva a külföldre- vitelt?
Megbírságolhatnak,kényszeríthetnek,v a beleegyezésem nélkül is kiviheti?
holott pl ha Szudánba viszi, onnan senki nem hozza vissza...sőt,azt hallottam,h emiatt még hosszabb távon alkalmatlan szülőnek is nyilváníthatnak és a gyermeket nála helyezhetik el?
Így így is, úgy is elérheti a szóban kifejezett célját,h a gyermek vele éljen kizárólagosan és én akár ne is láthassam?
sajnos úgy tűnik a törvény nem véd meg ettől.
arról nem is beszélve,hogy amíg itt nem feltételezhetünk rosszhiszeműséget,addig a szudáni jog szerint a gyermek szudáni áp is,bár ezt a magyar jog nem ismeri tudtommal el,hiszen magyar áp a gyermek.Ugyanakkor a szudáni útlevelébe elég,ha beleragasztja a gyermek fényképét,meg egy lefátyolozott nőét, és elnézést,de a szudáni nagykövetségek bármit beleírnak az útlevelébe pénzért,erről már van tapasztalatom,így akár állíthatja,hogy XY a gyermek anyja és a reptéren se állítják meg,ha elég gyors???
tehát engem,mint megbírságolható,állandó lakcímmel rendelkező személyt a magyar hatóságok "üldözhetnek",amiért a gyermekem szeretném megvédeni attól,hogy örökre elvegyék tőlem.-ugyanakkor,ha baj történne, a magyar,v akár EUs hatóságok csak annyit tudnának mondani,h "sorryka",oda már nincs hatáskörünk...
Úgy tűnik azért egyre több ilyen eset van és ezeket egyszerűen nem fedi le a törvény normálisan.
Nekem a bírónő szó szerint azt mondta a váláskor,h "maga emiatt a gyerek miatt egész életében aggódhat,sem a bíróság,sem a rendőrség nem fogja tudni megvédeni"-a saját állampolgárait!ugyanakkor a külföldi áp.jogai nehogy csorbát szenvedjenek,mégha egyértelmű is a szándéka,amíg ezt nem adja írásba, a kutyát nem érdekli.
egy elkeseredett anya