Tisztelt Hozzáértők!
Segítségüket szeretném kérni, hogy az alábbi ingatlannal mit tudnék kezdeni. Édesapámmal és nagymamámmal igencsak megromlott a kapcsolatunk, és én legszívesebben "kiszállnék" a nevemre került ingatlanomból. Most megyek férjhez, van egy pici fiam, még a szocpolt sem tudom felvenni az ingatlan miatt. Arról ne is álmodozzak, hogy én oda valamikor is költözhetek, sőt, pénzt akarnak tőlem kicsikarni. Megpróbálom a legprecízebben leírni a jogviszonyokat, ahogy a tulajdoni lap szemléjén szerepel. A szerződéseket eldugták előlem, akkor még fiatalkorú voltam (1991-ben 15 éves).
1/2 tulajdoni hányadomat ajándékozással kaptam 1991-ben, édesapámnak ezen haszonálvezete van.
1/2 tulajdoni hányadomat tartással negymamám felé kaptam 1991-ben, plusz édesapámnak haszonélvezete van.
Az egészen 1987-től (nagyapám halála óta) nagymamámnak özvegyi joga van.
Édesapám kb. 2000-ben kicserélte rajta a tetőt (más alakzatot kapott a tető), félig kész a tetőtérbeépítés, de semmmiféle engedély, vagy részemről beleegyezés, még tervrajz sincsen róla.
Én nemhogy eltartani nem tudom nagymamámat, hanem mi küzdünk megélhetési gondokkal.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit kezdjek az ingatlannal, mert ők abszolút elhatározták, hogy engem sarokba szorítanak, ahol csak lehet! Amennyiben ezt megteszik, ha jól tudom, eladhatom a tulajdonrészemet. (bár kósza pénzért) Másrészt a párommal szeretnénk közösen ingatlant vásárolni.
Elnézést kérek az ügy bonyolultsága miatt!
Válaszukat előre is köszönöm!