Közös megeggyezés gyermekek megoszásáról

Dr.Attika # 2007.11.20. 01:18

Én sem javaslom a testvérek szétválasztását.Azt sem javaslom, hogy a láthatással kapcsolatban kérje a jog "beavatkozását".Milyen szülő-gyermek kapcsolat az, amelyik a bírósági ítélet szerinti időpontban biztosítja a személyes kapcsolatot.

atman # 2007.11.19. 22:30

Köszönöm! A kérdésemre meg is kaptam a választ, igy én is válaszolnék az önökben felmerült kérdésekre. Az ügyvéd úr nem kér juttatást a szolgáltatásért. Valószínúleg tartom, hogy mégsem ezért nem segített az "okmány" megfogalmazásában, hanem azért mert embertként nem ért egyet a testvérpárok szétválasztásában. Mindazonáltal ezt időközben jómagam is beláttam, igy módosulni fog az ügyvéd úr feladata. Amihez úgy gondolom ódaadóbb segítséget fog felajánlani. Mégeszrer köszönöm, hogy segitettek a kérdésem megválaszolásában.

ObudaFan # 2007.11.12. 18:20

Én tudom, hogy ezt mondtad. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.12. 17:40

Mondjuk ha ezt mi mindjuk meg, akkor nem tudom, miért kapja a kolléga úr a pénzét, de legyen.

Én is ezt mondtam - csak úgy látszik, túlságosan is virágnyelven. :)

ObudaFan # 2007.11.12. 17:38

Mondjuk ha ezt mi mindjuk meg, akkor nem tudom, miért kapja a kolléga úr a pénzét, de legyen.

Elhelyezés szempontjából elég, hogy melyik szülőnél van elhelyezve.

Kapcsolattartás szempontjából a folyamatos (pl. minden 2. hétvége) és az időszakos (kétnapos ünnepek egyik napja, iskolai szünetek egy része) kapcsolattartás idejét, az elmaradt kapcsolattartások pótlásának rendjét, azt, hogy elviheti-e, vagy csak a felügyeleted mellett tarthat-e kapcsolatot.

Tartásdíj szempontjából a rendszeres jövedelem %-os mértékét és minimumösszeget is célszerű megjelölni, valamint ha a tartásdíj mértéke valamilyen vagyonjuttatásra tekintettel lett alacsonyabban megállapítva, ezt a vagyonjuttatást.

atman # 2007.11.12. 14:46

Bocsánat, de feltüntettem, hogy nem vagyok jogász és szerencsére nem sok jogi ügyem volt eddig. Alkotói szabadság van, hm... Az odáig rendben van, én viszont úgyérzem nem a kérdésemre kaptam válasz. Nem azzal van bajom, hogy nemtudok mefogalmazni egy ilyen jellegű iratot, hanem azzal hogy nem tudom mi szerepeljen benne. Értem ezalatt: felügyeleti jog, láthatás, tartásdíj... Milyen jogi fogalmakat kell tisztázni az iratban? Biztos hogy érthetően kérdeztem csak az nem biztos hogy jogász szempontból helyesen. Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.12. 09:45

Bocsánat, de az ügyvédi ellenjegyzést tágan szokás értelmezni. Magyarán: nem annyit jelent, hogy a kolléga rányomja az általatok írt papírra a szárazbélyegzőt, hanem "alattomban" (by: Zsögöd Benő) beleértjük az iratszerkesztést is.
"Formaszöveg" valóban nincs a legtöbb ügyletre - elvégre formaszabadság van, vagy mi...

atman # 2007.11.12. 09:17

Sziasztok!

Mindezidáig, azt gondoltam, hogy van formaszöveg mindenre, igy arra is, ha ügyvéddel ellenjegyzett okiratot akarunk a volt élettársammal, melyben közös megeggyezésünk szerepel a gyerekek megosztásával és felügyeleti jogával kapcsolatban. Közölte velem az ügyvéd úr, hogy ilyen szöveg nincs, azt irjuk az okiratba amit mi akarunk. Nade ezaz, én nem vagyok jogász igy fogalmam sincs hogy milyen dolgok kell, hogy szerepeljenek benne. Némi támpontra szükségem lenne. A lényeg hogy már hónapok óta úgy élünk, hogy a 4 éves fiam az anyjával, mig az 5 éves lányom velem él és ezt szeretnén ügyvédi okiratba foglalni. Milyen pontokra kell kitérni ebben az iratban?