Nem, de te járultál hozzá, hogy bejelentkezzen. Emellett az, hogy oda van bejelentve, még nem jelent számára semmilyen jogosultságot, hogy ott is lakjon, és csak őt lehet felelősségre vonni azért, mert nem jelenti be az új lakóhelyét.
Nem akar kijelentkezni, mit csináljak?
Bementem az okmányirodába, közölték, hogy kérjek tulajdonlapot, (4e Ft) fizessem be az eljárás díjját (2300ft) majd kilincseljem körbe a szomszédokat, gyűjtsek aláírást, hogy valóban nem lakik itt. Még én bizonygassam, ja, és megkérdezik őt is, hogy valóban nem lakik-e itt. Szóval nem olyan egyszerű.
Az önkormányzatnál létezik olyan hogy lakcim fiktiválás, nem ez a pontos neve. A lényege hogy kitöltesz egy lapot amit ők adnak, mellyel kéred hogy fiktiválják a lakcimét, utanánéznek a dolognak és rövid időn belül nem lesz ott a lakcíme. Magyarul mondva ha nem mutat be időközben uj lakcimet akkor hajléktalan szerünek minösül. Az egy másik dolog hogy a lakcim kártya nála van, és bármikor be tudja mutatni, de tegyük fel egy igazoltatás során ha utánanéznek nem fogja alátámasztani semmi hogy ő tényleg ott lakik. És ha más nem nektek meg lesz a tudat hogy már semmi köze a lakáshoz.
Sziasztok!
A következő a problémám.
Élettársamtól több mint 2 éve külön élünk. Előtte az édesanyám lakaásában laktunk, és oda állandóra be is voltunk jelentkezve, vagyis én még most is itt élek.
De élettársam már nem, mégsem akar kijelentkezni, többször is kértük, de nem hajlandó. Mi a teendő, hogyan tudnánk innen kijelenteni?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02