Új pert indítani teljesen felesleges, az esetleges szembenálló követeléseket kitűnően lehet viszontkeresetben érvényesíteni. Természetesen a közös szülői felügyeletet bármelyik szülő kérelmére megszünteti a bíróság, és formális határozattal el is helyezi a gyermeket, megállapítja a kapcsolattartás rendjét és a gyermektartás mértékét is. Természetesen a bírói gyakorlat szerint egyezség híján nemhogy heti 6 napot, de csak a kéthetenkénti hétvégét szokták a kapcsolattartásra biztosítani, azt viszont egy 3 éves gyermek esetén már úgy, hogy el is viheti a gyermeket a másik szülő. azt kell még itt figyelembe venni, hogy volt-e konkrét megállapodás a helyzet ilyen rendezéséről, mert ha volt, akkor azt 2 éven belül csak a kiskorú gyermek érdekében, vagy a körülmények lényeges változása esetén lehet megváltoztatni.
Családjogászt keresek Budapesten!
Kedves kali! Mindenképp szükségem lenne családjogászra, így elfogadom,ha priviben adsz elérhetőséget.
Lehet hülyén fogalmaztam, de annyira felzaklatott az ex.
Mindig arra törekedtem, legyen békesség. Erre most ő perelt be, hogy a gyereket nála helyezzék el. Én már semmilyen szinten nem akarok vele megállapodni, mert ez így nem állapot. Tehát most én vagyok az alperes, ezért kérdeztem, mire számíthatok. A gyerekemnek a legjobbat akartam mindig, de amit az apja művel, felháborító. Nem bírnám ki, ha ez még 15 évig így lesz, pláne, hogy jelenlegi életünket is zaklatja a viselkedésével.
Ugy gondolom lehet pert indítani az apa ellen, akár veszélyeztetés miatt is. Ha az ovoda is tudja igazolni hogy nem mindig jár a gyerek, és te meg azzal hogy azokban az időszakokban nem amikor nála van.
A tartásdíjat hat hónapra visszamenőleg lehet kérni.
Én uj pert indítanék, és kérném a szülői felügyeleti jog egyedüli gyakorlását. És a láthatás korlátozását is, ha ez a helyzet.
Ne így állj a dolgokhoz hogy ha harc hát legyen harc... Magadat is és a gyerekedet is tönkreteszed ezzel. Kerekedj felül a sértettségen. Ne süllyedj a volt férjed szintjére. Hát ki ő hogy foglalkozz vele. Élj a törvényadta lehetőségeiddel, a bíróság és az ügyvéd segítségével majd amit hoznak döntést azt tartsd be és ennyi.
Tudom hogy baromi nehéz megcsinálni, nekem se volt könnyű válásom hidd el, de beláttam hogy a gyerek mindennél fontosabb, és az ő érdekeit kell néznem. Ha érdekel, ügyvédet privibe küldök neked.
Röviden: Elváltam, a gyermek nálam van elhelyezve közös szülői felügyelet joggal. Közös megegyezéssel történt a dolog, amit mai napig bánok. A volt férjem beperelni kívánt, hogy a közös gyermekünket nála helyezzék el, mivel a válás után elköltöztem, ez neki meg nem tetszik. (újraházasodtam, jelenleg terhes terhes vagyok). Tudni ismeretes, hogy olyan láthatása van amúgy, aminek csak örülnie kéne -10 nap 1 hónapból a kapcsolattartás, és a gyermekünk 3 éves!!!- gyerektartást sem fizet, ami 20 ezer Ft/ hó lenne. Még neki áll feljebb. Én, mint alperes, mire számíthatok? A közös szülői felügyeleti jogot meg lehetne szüntetni és kissé korlátozni a kapcsolattartást, pl 6 napra? (oviba sem viszi, mikor nála van, arra hivatkozva, hogy nem kötelező)Be lehet hajtani a gyerektartást? Én nem akartam pereskedni, de ha harc, hát legyen harc! Véleményeket várok, érdemes -e.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02