Tudna-e valaki információt adni arra vonatkozóan, hogy az ítélethozatal utáni határidők hogyan alakulnak, ill. milyen módon lehet elérni, hogy a meghozott ítélet – a végrehajtáshoz - időben eljusson az érintettekhez.
Nov.6-án zárult a II. fokú tárgyalás, ítélet a havi 100 e Ft-os gyt-at 80e-re módosította, azonban 460e Ft túlfizetés keletkezett.
A túlfizetés beszámítása dec-től havi 20e Ft-tal kezdődne. A bíró még semmit (nincs jkv., írásbeli ítélet) nem adott le/ki, a munkáltatónak azonban hó végéig kellene az írásbeli utasítás.
Személyesen érdeklődtem, azt a választ kaptam, amíg a bíró nem adja le, nincs mit keresnem, különben is, először még az I.fok-hoz kerül, onnan várhatjuk.
Lehet valahogyan sürgetni, személyesen megkapni?
Nyílván az sem mindegy, karácsony előtt 60, v. 100.e Ft-ot fizetek, de okom van a feleségem viselkedésétől tartani. Minden lehetőséget megragad, hogy a lányaimat és az ismerősöket félretájékoztassa a megfelelő rokonszenv-ellenszenv kialakításához. Már az ítélethozatal napján(!) azzal fogadta a gyerekeket, hogy semmire nem lesz pénzük, mert az apjuk csak 60 ezret fizet majd, ez sajnos nem elég a megélhetésre, majd egyikükkel azonnal felhívatott, hogy kérjen 15e Ft-ot táborra, havi 10e Ft zsebpénz kiegészítést, ill. ígérjem meg, hogy a tábor másik felét is fizetem. (Albérletbe menekültem, a nettóm 200e, az albérlet mellett, a lakásunk rezsijét azóta is az édesanyámmal együtt fizetjük a feleségem helyett, minden hétvégén mi etetjük a lányokat, a feleségem pedagógus.)
Az ítélet szerint 80-at fizetek, eddig 100-at kaptak, a lányok most mégis haragszanak, mert 60-ról tudnak. Ha a munkáltató a decemberi túlfizetést januárban fogja levonni, a feleségem a januári 20 e Ft-os átutalással fogja bizonygatni boldog, boldogtalannak, milyen szemét vagyok. (Ez a szokása) A gyerekek minden hétvégén találkoznak velem, de családi dologról nem lehet velük beszélni, kőbe vésett szentírás az anyjuk minden szava. Nincs értelme mást bizonygatni, ki kell kerülnöm minden támadási lehetőséget. (Pszichológus szerint a gyerekekkel ne próbáljak ellenkező dolgokat elhitetni, mint a másik szülő, ha nagyobbak lesznek, majd látják a különbséget.)
Köszönöm a segítséget!