Kovács Béla Sándor!
Ha szerinted miattam volt rémálma, akkor összetévesztett valakivel!
Kovács Béla Sándor!
Ha szerinted miattam volt rémálma, akkor összetévesztett valakivel!
kisember! Itt olyanokról van szó akik úgymond gyereket nemzenek, a többiből nem veszik ki a részük.
Elárulok neked egy nagy "titkot". Ha gyerek van, azt nem az egyik fél akarta, hanem ketten akarták. Szerinted a nők megerőszakolják a férfiakat, hogy utána gyerektartást csikarhassanak ki???
Abszurd gondolataid vannak!
A gyerek annak bizonyítéka, hogy 2 azaz két ember akarta!
A gyerek annak a bizonyítéka, hogy 2, azaz két ember akarta a szexet. De legalább az egyik.
vzoli:
Ez is jó :D
(Megéri feljönnöm topicot olvasni, komolyan többet röhögök mint egy kabarén)
Ne forgassátok már zzzz-t... A jelek szerint esélytelen megértenie (átgondolnia) miről irtatok.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Úgy néz ki zzzzz személyében Magdolna1 visszatért hozzánk. Kisértetiesen hasonlóak a hozzászólásai.....
De ez még mindig jogi fórum, ahol akiknek problémái vannak, nem a "gyereknek mi a jó és anyának mi a jó" meg az "itélek biró nélkül és majd én eldöntöm, mit tehet az apa és mit nem, majd én megtiltom neki a láthatást, ha nem fizet" és hasonló tanácsokra kiváncsiak, hanem arra, jogilag milyen lépéseket tudnak tenni. Még mindig ezért van ez a fórum, nem a megtévesztések és "nekem bejött" tanácsoknak. Ezekkel senki nem állhat biróság elé, hogy "de nekem ezt mondták", hanem talán azzal, ha a családjogban is leirt dolgokkal tisztában van.
Remélem a továbbiakban megkimél minket a Magdolna1-hez hasonló hozzászólásoktól.
Ha esetleg valaki aktuálisan nem olvasta amit nekem írt Magdolna1 (törölt felhasználó):
"Ha ObudaFan jogász, akkor én vagyok a Váci Püspök!"
11.24. 18:42.
Ezt a T. Főszetkesztő Úr már nem hagyhatta szó nélkül, vagyis Magdolna1-et mint felhasználót törölték.
Magdolna1 azt követően választotta a "zzzzz" nick nevet magának, és nyomja továbbra is a szöveget...
Monalisa!
Egyszerü, ha továbbra is csak félrevezeti a népet és folytatja ott, ahol abbahagyta az agressziv kirohanásait, ismételten lehet kérni, hogy tegyenek valamit. És ahányszor visszajön, mint a bumeráng, annyiszor egy levél a főszerkesztőnek. De igazából én úgy gondolom, hogy ha már ennyien a tudtára adták, hogy hülyeségeket beszél, értelmes ember magától abbahagyja és keres a saját szintjének megfelelő fórumot. Jó lenne, ha nem pont egy itt boldogitaná az embereket. Van elég bajuk nélküle is!!!!!
Akkor még egyszer:
17. számú Irányelv
a gyermek elhelyezésével kapcsolatos szempontokról
A gyermeknek az egyik szülőnél történt elhelyezése nem érinti a másik szülőnek azt a jogát és kötelességét, hogy a gyermeket rendszeresen látogassa, szeretetét kinyilvánítsa, a gyermekével való meghitt viszonyt fenntartsa. A gyermek érdekét súlyosan sértő módon jár el az a szülő, aki a gyermeket a másik szülővel való érintkezéstől indokolatlanul elzárja, és ellene hangolja. A gyermek érzésvilágára ez károsan és kiszámíthatatlanul hat, s az is bekövetkezhet, hogy a gyermek szembefordul mindkét szülőjével.
A szülőnek az említett mélyen elítélendő magatartása károsan befolyásolja a gyermek fejlődését, és alapot ad arra a következtetésre, hogy ez a szülő nem alkalmas a gyermek nevelésére. Végső soron az ilyen szülői magatartás a gyermek elhelyezésének a megváltoztatására is vezet.
Kedves pumpoka!
Írádosoddal egyetértek. Legjobb lenne ha "zzzzz" egy időre csak olvasója maradna a fórumnak - tanulni a mások estéből sokat lehet.
Annak ellenére, hogy ObudaFan-tól sok hasznos tanácsot kapott az előzőekben Magdolna1 nick névre, mégis kételkedett a jogászi mivoltában...
ObudaFan-tól valahogy távoli az érzelmi kinyilatkozás, mert bár tudja hogy ki "izélgette", mégis írja továbbra is zzzzz-nek a segítő hozzászólásait.
Valahogy lepörög róla a dolog...
Jónéhány évvel ezelőtt a svédeknek volt egy világhírű teniszezőjük, őneki is kötélből voltak az idegei.
Tétova kérdésem lenne:
Jogi oldalról nézve, azzal, hogy a lányomnak az alábbi adatokkal levelet írtam, követtem-e el hibát? Beleköthet-e egy ügyvéd, akihez a feleségem az eset után azonnal elrohant? Esetleg, valami kicsavart ötletük nyomán, számíthatok-e újabb támadásra? Személyiségi, kiskorú veszélyeztetési, birtokháborítási, "nemtommégmilyen"?
Bocs’, hogy megint litániát írok, de szeretném, kérni, ha valakinek van valami jó ötlete, mit lépjek, kell-e lépnem, esetleg „megelőzés” céljából.
(Figyelembe véve, hogy a feleségem fog lépéseket tenni (hogy milyeneket?), és elegem van abból, hogy folyton követem az eseményeket, állandóan magyarázkodnom és bizonyítanom kell.)
A 16. éves lányomnak 4 leckében levezettem, hogy az elköltözésem óta eltelt 2,5 évben mennyi pénzt kaptak tőlem, mennyi rezsi számlát fizetett ki helyettük a nagymama, mennyiből és hogyan él más, átlagos család.
Pontosan leírtam a tőlem, előre, pluszként kapott másfél millió Ft útját ( bankfiók, dátum, összeg, lekötés, kamat, ebből mára mennyi van meg nekik).
Nyílván, esetleg abba lehet belekötni, honnan ismerem a pénz útját.
A szülői házamra épített közös lakásunkból el kellett költöznöm, de a birtokvédelmi eljárásra való hivatkozás után, a feleségem hozzám vágta a lecserélt zár kulcsát. Tehát, minden kutakodás nélkül láthattam a lekötésekre vonatkozó bizonylatokat. (Láttam persze, és még egy fecnit, amin ez szerepelt: „távol tartás? iratokban kutat” (bizonyítékként beadtam egy levelét), ill. az első verekedése utáni dühében azzal a fenyegetéssel adott kulcsot, hogy látlelettel fogja elintézni, soha többé ne mehessek haza).
A történet:
A feleségemnek eddig 3 igazi „dühöngő-korszaka” volt, az első 27 hónapja, amikor közöltem vele, hogy az eddigi felállás: parancsnok/rabszolga, befejeződött, ha kell, akár válunk.
A második 1 évvel ezelőtt, amikor a számára kedvező, I. fokú döntés ellen fellebbezést nyújtottam be.
A harmadik 1 hónapja kezdődött, amikor a II. fokú döntés számomra valamivel kedvezőbb lett.
Az 1. után 3-4 hónapig őrjöngött, zsarolás, rágalmazás, kerék kiszúrás, verés, egyebek, a 2. után egy nagy verést kaptam (feljelentést tettem), ill. a lányoknak megtiltotta, hogy bármilyen kérdésre válaszoljanak a velem töltött időben (arra is nem emlékszem a válasz, hogy mit reggeliztél).
Mostanra a nagyobbik gyereket „szervezte be”, mint segítséget a szemét apjuk ellen.
Már írtam, hogy a jogerős ítélet a gytdíjat csökkentette (100-ról 80e-re/2 gyerek), a feleségem még aznap, miután a gyerek a középiskolából hazaért, megbeszélte vele, hogy milyen „szörnyű igazságtalanság” történt, majd ugyanúgy, mint az 1. után, elkezdte a gyerekkel való zsaroltatást. A gyerek már aznap telefonált, hogy fizessem ki a sí tábora előlegét. Amikor a pénzt átadtam, közölte, hogy a 2. felét is nekem kell befizetnem, és mivel mostantól nem lesz pénzük és nem tudnak megélni, további 10e/hó zsebpénzt kér.
Elmagyaráztam, hogy havi 200 a nettóm, ebből albérletet fizetek, eddig havi 100, mostantól havi 80e. gyt.díjat, bármennyire szeretnék, nem vagyok képes ezen, és a nyaraláson, mozizásokon, ajándékokon felül extra pénzeket fizetni.
Az anyjának írtam egy levelet, amelyben a „szülői játszmák” c. könyvből idéztem a mienkkel tökéletesen egyező játszma leírását, ill. a PAS szindrómára is felhívtam a figyelmét, megkértem, ne kényszerítsen hivatalos lépésekre.
Ezek után a gyerek visszaadta a pénzt, közölte, úgysem mehet miattam táborba, a tőlem kapott másfél milliót is fel kellett élniük, mert nem fizettem semmit. Próbáltam megbeszélni, nem volt hajlandó, mert „ez nem a te hétvégéd apu”, ezzel otthagyott.
Az „én hétvégémre” megírtam a gyereknek a „leckéket”, pontosan feltüntetve a dátumokat, összegeket.
Mindent tudok az agymosott gyerekről, ismerem a PAS szindrómát, mégis iszonyúan felbosszantott az anyja szavait és gesztusait utánzó, majdnem felnőtt lányom azzal, hogy nem volt hajlandó sem meghallgatni, sem olvasni. Ugyanakkor rázendített az anyja vádjaira: olvasta a bírósági papírokat, tudja, hogy telehazudtam, a fizetésem nem is 200 ezer, hanem több, mert különben nem tudtam volna havi 152 és 189 ezreket fizetni, mert ő tudja, hogy csak a fizetése feléig lehet valakit erre kötelezni. És hiába írom ide, hogy ennyit fizettem, ő tudja, hogy hazudok. És ahhoz sincs semmi közöm, hogy egymilliójuk még megvan, mert az most nagyon gyorsan el fog fogyni, mivel ők most vagy 20 évig(!) törleszthetik az adósságukat miattam. (Az adósság: a 100 és 80e Ft közötti túlfizetést havi 20e Ft-tal beszámítják a gytdíjba a köv. 23 hónapban.)
Megkérdeztem, mit szeretne, pénzt vagy apát? Válasz: pénzből élünk.
Elkeseredésemben üvöltöttem egy sort (soha ezelőtt), ő bőgött, majd elengedtem.
Az én hétvégéimen a kisebbik gyerek lent van velem egész nap, a nagymamánál játszunk, tanulunk, tv-zünk, stb. A nagyobbik ritkán jön le, mert „tanulnia” kell.
Közben azonban, látom, ahogyan ellóg, vagy az anyjával mennek el valahová. Soha nem tettem szóvá., elvégre 15 és fél éves.
Ezen a hétvégémen, az anyja délután 5-kor elvitte a lányt egy Bp. környéki faluba forgatásra, ahol statisztáskodott. Másnap (az üvöltözős vasárnap) csak ebédelni jött le hozzám, mert éjjel fél egyig forgattak, nem bírt fölkelni. Amikor 10 percet sem akart beszélgetésre szánni, számon kértem a forgatással töltött időt. Azt kaptam, kénytelen dolgozni, ha nem adok pénzt, 4000 Ft-ot keresett, és ez kell a zsebpénzéhez.
Egyébként, az anyjuk a bíróságon előbb letagadta, a bizonyítékok hatására végül elismerte, hogy modellkedteti a lányokat. A gytdíjba nem számították be, mert azt állította, hiába vannak napi 12e-ről szóló szerződései, „feketén” kapják a pénzt, és kevesebbet. A modellügynökség pedig a bíróság 2. felszólítására sem válaszolt. A kisebbik lányról (12éves) beadványokban, jkv-ekben, az anya előadása, hogy pszichológusi kezelés alatt áll, tanulási nehézségekkel küzd, porckorongsérve van. (Persze, nem igaz) A modellszerződések kötbérrel terhelve egész napos munkákról szólnak, eddig csak neki, a kisebbnek volt munkája.
Szóval, mi volna a teendőm? Van ám láthatás, csak jól felkészített, hazudozó, ellenségeskedő gyerekkel, zsugorodott gyomorral. Hogyan lehetne ezt megállítani. Megbeszélni esélytelen, régebben voltunk családterapeutánál, a feleségem csak annyit hallott meg, amennyi az ő érdekeinek megfelelt, a pszichológus esélytelennek látta. Ez után, pl. a pedagógus mama egy Woodoo varázslóhoz fordult. Nem vicc. A nagyobbikat esélytelen és értelmetlen lenne „elperelni”, a kisebbikkel nagyon jó a viszonyunk, de ő is rosszul járna a herce-hurca alatti őrjöngéssel, ráadásul nagyon ragaszkodik a nővéréhez.
(Nos, mi is az értelme, hogy a T. bíróság T. ítéletének megfelelően, az utolsó fillérig kifizettem, a végül megváltoztatott ítélettel meghatározott, visszamenőleges, nagy összegeket, a levonáson kívül, külön utalva a pénzt, mert a fizetésem 50%-ába nem fért, és azt gondoltam, akkor is kötelező, megvárom a II. fokú igazságot. Ha nem fizetek, a lányom nem vágja a fejemhez, ha ennyit tudtál adni, akkor biztosan több van.) Köszönöm a türelmet!
Te is tudod, hogy ez nem jogi kérdés.
Bóden:
(Nem csak jogi oldalról)
Átmentem ezen, amin most te. Tökéletesen átlátod a helyzetet, nagyon nem is lehet mit hozzátenni. Talán csak annyit mondanék, hogy te is beleesel a játszma csapdába. ne bizonygasd a gyermekeidnek, hogy igazad van az anyjukkal szemben (noha nyilvánvalóan így van), mert azzal csak magad ellen fordítod őket. Egyszerűen ezeket a dolgokat ereszd el a füled mellett.
Maximum annyit lehet mondani, hogy "ha nem tudtok anyukátokkal megélni, hozzám bármikor jöhettek, majd megoldjuk valahogy."
Ha a gyereked azt mondja hogy "utál", mondd rá: "én viszont szeretlek".
Próbálj minél több időt a gyermekeiddel együtt tölteni. (A nagyobbik gyermeked ha kevesli a pénzt, jegyezd meg, hogy te meg kevesled az időt amit együtt töltötök, de nem tudsz mit csinálni.)
A lényeg, hogy ne húzd fel magad semmin, mert azzal csak igazolod a beléjük programozott képet, hogy szar alak vagy.
Jogi értelemben nem követtél el hibát. Sőt. Én a helyedben feladnám postán a nagylányom címére, azzal, hogy ha most nem is olvassa el, tegye el későbbre, hátha kiváncsi lesz az érem másik oldalára is.
és felesleges megoldása
A nagyja nem is. Azonban, kapok a fejemre, mert a gyerek kezébe adott levélben az anyja bankszámlájának helyét és az összeg pontos útját leírtam, vagy sem? Elhajtják a ...-ba a mamát, ha ezzel akar "távol tartatni, vagy sem?
Üvöltöttem a gyerekkel és leültettem olvasni a levelemet. Kínoztam a kedves valamilyen gyerekszakértő szerint, vagy nem?
Mondom én, hogy nem, de "mit lehessen tudni", jobb félni, mint...
Köszi!
Mármint, Kedves KBS!, a nagyja nem jogi kérdés.
Vélhetően elhajtják, de ettől függetlenül kár ilyet csinálnod.
Kedves _WASP_!
Két évig szó nélkül bírtam, most sem hangzott el sem jelző, sem azt nem bizonygattam, én lennék a jobb szülő.
Mindössze leírtam, az átlagcsalád hogyan, mennyiből él, kamaszészhez igazítva, példával (KSH adatokból), és táblázatot kapott dátumokkal, összegekkel, a csak tőlem kapott pénzről és a kifizetett számlákról.
Semmi mást, és soha többé nem próbálom meg tisztázni magam a gyerekeim előtt.
Nem hiszem, hogy bölcsen cselekszik az, aki elvált szülők párharcába bevonja a gyereket; lett légyen szülőként bármelyik (támadó vagy támadott) oldalon.
Az sem, aki az adok-kapok/adtam-kaptam könyvelés forint-tételeinek ismertetésére koncentrálva recitál a gyerekének ahelyett, hogy a kapcsolat-normalizálásnak a kevésbé pénzszagú megoldásain gondolkodna; lett légyen az a gyerek bármennyire agymosott, félrenevelt, anyagias.
És az sem, aki egy internetes fórumon ismeretlen, anonim személyektől kér megerősítést egy családi konfliktusában képviselt magatartásával, álláspontjával kapcsolatban ahelyett, hogy az erre tényleges rálátással bíró barátok, rokonok, ismerősök segítségét kérné.
Köszi, vzoli!
Ugyan nem megerősítést kértem, (15+)két év szörnyen nehéz önfegyelem után a meggyőződésem ellenére léptem valamit. Minthogy az egyetlen és folyamatos vád ellenem, hogy nincs pénz, ezt akartam tisztázni. Mert ezek számok, és egyszerűnek tűnt. Persze, hogy nem számokról van szó. Bánom.
A család: elképzelhetetlenül és bigottan vallásos családba születtem. Az édesapám haláláig szót sem mertem szólni, a feleségem minden kérésének engedelmeskedtem inkább, minthogy az apám, akinek tiltása ellenére nősültem 22 évesen, azt mondja, én előre megmondtam, stb.
Persze, ez is hibás viselkedés volt. Nem vitás.
Az édesanyám szörnyen sajnál, az atya is, aki összeadott, meg a bátyám is, akiktől csak ennyit lehet hallani: aki az oltár előtt azt mondta, holtodiglan, az tartsa is be. Akár mi is van, tűrni kell, mert Te választottad, és most már Isten akarata.
Nem akarok tőlük tanácsot kérni. Úgy gondolom, ezt a fórumot nagyrészt azonos sorsú, de különböző hasznos tapasztalatokkal rendelkező emberek olvassák, és éppen nem a megerősítés érdekel. A barátaimat pedig a feleségem bombázza, nem akarom őket kellemetlen helyzetbe hozni, inkább az ismeretlen ismerősök. De igazad is van, korlátozni fogom magam.
(Elég nehéz úgy kérdezni, hogy a történet ismeretlen maradjon)
Kedves pumpóka!
Ne haragudj, hogy ilyen soká válaszolok, bár
nem derült ki ugyan írásodból, hogy azt személyszerint nekem címezted e vagy csak úgy írtad (rólam).
Valóban én vagyok Magdolna1, ezt sosem próbáltam leplezni.
Nem tudhatod, ezért felvilágosítalak, hogy nem önkéntes törlésről van szó.
Feltételezésem szerint, valaki úgy próbált pontot tenni egy "vita" végére, hogy megfelelő észérvek helyett töröltette a felhasználó nevemet. Más magyarázatot nem találtam, mert szalonképes szavakat használok stb.
Azért léptem vissza más néven, mert meggyőződésem, akármi ürüggyel is, de nem volt tisztességes részéről.
Ami a nézőpontodat illeti, én is törvénytisztelő ember vagyok, ami mellet azt vallom: Nem mi szolgáljuk a törvényt, a törvény van az ember érdekében.
A hivatalos ügyek igen hosszadalmasak. Egy ember, aki gyereket vállal, képes kell hogy legyen életbevágóan fontos kérdésekben is dönteni, minden helyzetben, mert a gyerek egy másik ember, nem játék, és nem azért van, hogy két ember így kösse össze az életét.
Remélem érted mire gondolok.
Veled ellentétben, én nem azért szültem gyerekeket, hogy magam mellé kössek egy társat!
vzoli! wasp!
2007.12.02. 17.04 orakor írt tévedésetekre válaszolok.
A gyerek, egészséges emberek esetében nem annak a bizonyítéka, hogy két ember akarta a szexet! Nektek nem mondta az anyukátok, hogy a gyereket nem a gólya hozza??
Normális emberek betervezik a gyereket, gyerek akkor születik, ha két ember gyereket akar!
monalisa1!
Sajna most nem érek rá, neked válaszolni, talán a hétvégén vagy a jövő héten.
Neked nem könnyű válaszolni épkézláb mondatokban, mert nem vagyok gyógypedagógus szakember, és a butasághoz nincs túl sok türelmem.
Addig is minden jót!
zzzzz # 2007.12.05. 15:32
Mondtam, hogy nem érti :)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Magdolna1, alias zzzzz,
már majdnem hozzáfogtam, hogy írjak neked ismét (...), de aztán mégsem., szerintem úgysem érted- értenéd a szót...
Azért annyit mégis, hogy a két hetes itteni munkálkodásod lényege - tudod, gyakorta a mellékmondatokban van a lényeg - a következő: "... én nem azért szültem, hogy magam mellé kössek egy társat!" 12.05. 15:25.
No lám, csak kibújt a szög a zsákból!
Ha neked nem TÁRS- és nem APA kellett (...), hanem csupán egy szerencsétlen (alkoholista) palira volt szükséged, aki "az önfelálldozó közreműködésed" által biológiai apja lett a srácoknak, hát a szegénységi bizonyítványt saját magadról te állítottad ki.
Kár hogy nem a gólya hozza a gyereket (...) mert akkor t.díjat stb. nem lenne kitől követelni.
Miért nem egymagad tartod el a gyerekeidet?!
Ha már nem kell társ...
(A másik topicban remélem elolvastad Vzoli hozzád írt levelét.)
Magdolna'!
Tényleg nem azért szültél? Akkor minek szenvedsz a gytartáson meg a láthatáson? Magadnak szültél.... velem ellentétben... én a volt férjemnek és magamnak szültem a két gyereket annak idején. És nem azért, hogy magamhoz kössem, már bocsánat, de nálunk nem én voltam, aki miatt tönkrement a házasság. És most sem saját egyéni döntésből fogok szülni, hogy magamhoz kössem a páromat, hanem azért, mert mindketten akartunk egy közös gyereket, és úgy látszik, veled ellentétben, nem érdekek miatt, meg egymáshoz láncolás miatt. Ezek után a mondatok után megkérdőjelezem, hogy egyáltalán megfelel-e a valóságnak, hogy vannak gyerekeid meg amiket leirtál, hogy mennyit pereskedtél. Mert ha ez igy lenne, egyébként tisztában kéne lenned vele, hogy senkit nem lehet egy gyerekkel, sem több gyerekkel leláncolni, mert ha annak a pasinak mehetnékje lesz, akkor sem tudsz semmit tenni, elmegy, gyerek ide vagy oda. Mellesleg, bár nem hiszem, hogy közöd lenne hozzá, nem én voltam, aki kézzel-lábbal kapaszkodott a másikba amikor már tönkrement a házasságunk. Nem én akartam együtt maradni a gyerekek miatt. Innentől tényleg no comment hozzád.
Egyébként hogy tisztában légy vele, én töröltettelek.
Mert marhára untam, hogy itt már nem arról van szó, amiről lenni kéne, hanem csak a mocskolódás és kérdőjelezés megy a részedről!!!!!!
Csak a korrektség végett irom le, én vállalom amit csinálok és irok....
monalisa1!
Ismét te személyeskedsz Alaptalan kitalációiddal!
Vagy nem tudsz olvasni, vagy iszonyatos rosszindulat írat veled!
Én azt írtam maximum "nem azért..."
Szót sem ejtettem arról, miért!! Te bezzeg tudod, azt hiszed?? Tévedtél! Feleslegesnek találom, hogy neked észérveket írjak ide. Eléggé nevetségessé teszed magad (értelmi szinvonalad tükrözi) egy ilyen fórumon, másik fórumozó jogásszá nyílvánításával, mégha úgyis van!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |