Meglesz 2 éven belül a 180 nap, ha jól számolom, így jár a GYED. A többiről a helyi önkormányzatnál kellene érdeklődni, mert lehetsz még jogosult másra is.
Pályakezdő kismama
Tisztelt szakértők!
20 éves vagyok, és kismama. Problémám a következő:
2005.12.19-2006.06.25-ig volt munkaviszonyom, amire minimálbért kaptam. Sajnos ez alapján nem voltam jogosult munkanélküli segélyre.
2006.10.31. napjától pályakezdő munkanélküliként regisztráltattam magam, de munkát nem tudtak biztosítani a számomra és én sem találtam.
Később munkaügyis tanfolyamra jelentkeztem, ami 2007.04.19-2007.11.29-ig tartott,havonta keresetpótló juttatást adtak (minimálbért). Időközben terhes lettem. A tanfolyamnak vége, munkát nem tudnak adni, és terhesen az elhelyezkedésre sem látok túl sok esélyt (Kisbabánkat 2008. májusára várjuk).
Kérdéseim:
- milyen lehetőségeim vannak a fent leírtak alapján?
- Eddig a biztosítva voltam(tb.), ezekután mit és hol kell intéznem, hogy továbbra se legyen gond a kórházban, orvosnál?
- hogyan lenne megoldható, hogy GYED-et kapjak, ne csak GYES-t, ill. mekkora összeget kaphatok majd?
- Párom br. 55.000Ft-tal van bejelentve(4órába). Az édeskevés mindenre. Lehet valamilyen támogatást kérni ez esetben, mivel nekem semmilyen jövedelmem sincs?
Válaszokat és reakciókat előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02