Nincs mit.
4gyerek - költözés
ObudaFan, köszönöm
- Az egészről azért írjatok valamit. De a legjobb az lenne, ha nem is ti írnátok.
- Vagy utald át, vagy átvételi elismervények ellenében add át.
Oké köszönöm, így fogok tenni. És akkor úgy utaljam át neki a pénzt? Mert gondolom nem lenne szerencsés ha csak a kezébe adnám.
Abban egyeztek meg, amiben akartok, de ha 2-2 gyermek marad mindenkinél, akkor ne gyermektartás címén fizess neki, hanem lakáshasználat megváltásaként.
A külön költözést Ő akarja. Már le is foglalozta az albérletet. Gyanítom "élni" akar. Mondtam neki, minek két felé fizetni, maradjunk így ahogy vagyunk külön külön szobában, de menni akar.
Azért én maradok itt mert attól tartok nem fizetné a számlákat és elúszna a lakás. Persze támogatom ahogy csak tudom.
Ha jogilag nem váltok el, végül is bárhogy megegyezhettek. Már bocsi hogy megkérdezem, de miért természetes az számodra, hogy Te maradjál a lakásotokban? Ha a nejed megy az albérletbe 2 gyerekkel, azért azt tudd, hogy ezzel attól a két gyerektől is elveszed az otthonukat. Mert az albérlet csak egy albérlet, ami még csak nem is biztos hogy hosszútávú.
Talán annak kéne elköltözni és fizetni az albérletet és a gyt-t aki jobban akarja a külön költözést. Így a gyerekeknek legalább az otthonuk megmaradna és nem kényszerülnének elválni egymástól sem.
Értem, megfogadjuk a tanácsodat.
Arra vonatkozóan bele lehet valakinek kötni, hogy ilyen megoldásban lennénk benne: 2 gyermek nálam marad, Ő elköltözik a bérlakásból,2 gyermekkel
minden hónapban 15e-t átutalok neki valamint ami a 4 gyermek után jár pénzt illetve anyaságit sem kell módosítania a TB-nél.Hanem mind megmarad neki.
Szerintetek?
Ha nem váltok el, akkor erről nem kell semmit írni, de azért kényelmetlen, ha nem írtok semmit róla. Legcélszerűbb ilyenkor is bírói egyezségbe foglalni a kialakult helyzetet, mert különben előfordulhat, hogy egy sor kérdésben annak a szülőnek is el kell járnia, akinél egyébként nem helyeztétek el az adott gyermeket.
Ettől függetlenül, ha tegyük fel nem válunk el papíron és mi megtudunk egyezni úgy hogy elosztjuk a tesvéreket és az egyik fél elköltözik?
Erröl kell papírt irni valamint belénkköthet valaki?
Ha nerm tudtok megegyezni, akkor nem valószínű, hogy megosztva helyezi el a bíróság a testvéreket. Legfeljebb akkor, ha a pszicholóügus szakértő kifejezetten kimondja, hogy nincs köztük szoros kötődés.
No azért annyira nem kellene talán lelustázni. Ha 18 éves korától gyermeket nevel, ráadásul 4-et, akkor biztosan nem unatkozott az elmúlt időben......pláne nem, ha ikrek is vannak...
A gyerekek pedig szerintem nem első sorban pénzkérdés, vagy amolyan "osszuk ketté" dolog. Elválasztani egymástól a négy gyermeket nagyon-nagyon komoly indokkal lehet. Szerintem az lenne az elsődleges, hgy ők együtt maradjanak........ vagy itt- vagy ott.........
Akkor is "vesztesen" jövünk ki, ha 2-2 gyermek marad nála és nálam is?
Mert ez felvetődött csak meggondolta magát 2 hét után.
Ha én mégis ezt szeretném és jogi útra kellene mennem akkor a bíróság beleegyezne ebbe a felállásba?
Mik azok a szempontok ami alapján az anyának vagy az apának itélik a gyermeket?
Én Őt nem tartom jó anyának, életében nem dolgozott mert 18 évesen már terhes lett, jelenleg főállású anya amire még 6 évig jogosult. Tudom, hogy a gyerekek is a pénz miatt kellenek neki. Amikor felvetettem neki anno, hogy menjen el 2 gyerekkel albérletbe és nem ugyanúgy fölveheti a gyerekek után a pénzt, egyből igent mondott, csak valakivel késöbb beszélt és akkor változtatott a dolgon.
Véleményetek?
Ebből valóban vesztesen fogsz kijönni. De ugyanannyira a nejed és a gyermekeid is. Ismeretlenül is sajánlom ha úgy ítéltétek meg, hogy csak a különélés lehet megoldás a problémáitokra. Lehet passzímista vagyok, de én nem látok jó megoldást. Jó ötlet a vidéki ház gondolata, de azt úgy kell megválasztanotok, hogy a ház könnyen eladható legyen majd. Ehhez hozzá kell számítani azt a tényt, hogy vidéken olcsóbban az ingatlanok. Ez főleg akkor meghatározó, ha a távolabbi tervekben az szerepelne, hogy vissza a városba. Kihagyhatatlan a két költözés költségkihatása, valamint a munkábajárás költségei is, hiszen gondolom közben is kell dolgoznotok. Ezeket összegezve, nem biztos hogy előbbre lesztek.
Megoldás lehetne még két kisebb önkormányzati bérlakásra való csere. Neked jólehet ez megoldásnak tűnhet, de eltudod képzelni a négy gyereket és az édesanyjukat egy egyszobás lakásban? Bár ezt a lehetőséget hitelfelvétellel lehetne bővíteni, amennyiben akinél maradnak a gyerekek a szigorú hiteligénylési feltételeknek még meg tud felelni.
Nem, nem gondoltam, hogy Ő elmegy 4 gyerekkel albérletbe.....
Talán megoldásnak tünt, hogy 2-2 gyermek marad nála és nálam.
De ez a családi házas dolog jó ötletnek tűnik, ennke utánajárok.
Vagy esetleg ezt a lakást amiben lakunk, elcserélni egy kisebbre meg némii különbözetre és a másik abból beleinvesztál egy lakásba.
Hidd el Monalisa, én sem akarom, hogy a feleségem rosszul járjon, nem akarom kisemmizni.
Nem, nem gondoltam, hogy Ő elmegy 4 gyerekkel albérletbe.....
Talán megoldásnak tünt, hogy 2-2 gyermek marad nála és nálam.
De ez a családi házas dolog jó ötletnek tűnik, ennke utánajárok.
Vagy esetleg ezt a lakást amiben lakunk, elcserélni egy kisebbre meg némii különbözetre és a másik abból beleinvesztál egy lakásba.
Hidd el Monalisa, én sem akarom, hogy a feleségem rosszul járjon, nem akarom kisemmizni.
Ha ti maradnátok a bérlakásban, még 100 év múlva is ti laknátok ott... Ezzel szemben egy idősb házaspár 5-10-15 év múlva kihal a lakásból, mely megüresedve visszaszál az önkormányzatra.
Nem tudom jogilag keresztül vihető-e, de sok idős, nagy családi házzal rendelkező, vidéken élő idős ember szívesen költözne városi lakásba. Tehát egy csereszerződés, amennyiben az önkormányzat hozzájárul... Aztán azt a nagy házat már el lehet adni/cserélni két kisebbre...
Miért, te azt tényleg úgy gondoltad, hogy királyian egymagad marad(hat)sz a majd' három szobás lakásban...
Elvált nő - majd az lesz - 4 gyerekkel sehol sem talál albérletet, több okból sem.
Ezzel szemben ha a Sorsod a későbbeikben jobbra fordul - és miért is ne -, téged egy nő még befogadhat magához...
Aham, szóval mindenképpen én fogom a rövidebbet húzni.
Mint kihült párkapcsolat, kettőtök számára - és a gyerekekre is tekintettel - a te albérletbe költözésed lenne a megoldás. (A gyerekek nem hibásak a házasság megromlásában, tehát az ők kimozdítása a megszokott otthonukból nem reális.) A fizetésed 50%-a t.díjra, aztán neked az albérlet+rezsiköltség, ami marad...
Vélem végtelen időkig a jelenlegi félszobában nem maradhatsz - ezt bizonyára érzed/érted te is.
Bérlakás esetén un. lakáshasználat megváltásáról mint "összegszerűség" lényegében nem is lehet beszélni.
Ismeretlenül is együttérzek veled, de legyél férfi.
A többit lásd fentebb.
Az élet még alakulhat számodra kedvezően, de a 4 gyermek édesanyja van nehezebb helyzetben. És a gond/felelősség is az övé.
Értem, köszönöm.
Fogalmam sincs mi lenne az a megoldás ami mindkettőnknek viszonylag jó lenne.
Talán 2 gyerek nála, kető nálam. Ez is szóba jött, de késöbb elvetettük. Bizonytalan vagyok, és ebben a hónapban el szeretnénk már végre dönteni.
Aki elmegy, az lemond a lakáshasználat megváltásáról, ez így van. Végső soron a bíróság azt fogja kötelezni a lakás elhagyására, akinél nem helyezi el a gyermekeket, ez a fél jogosult lesz a lakáshasználat megváltására, ugyanakkor persze a gyermektartást meg fizetheti. A legcélszerűbb lenne megállapodni, és akkor úgy tudjátok rendezni ezeket a kérdéseket, ahogy mindkettőtöknek viszonylag jó.
Sziasztok Tisztelt fórumozók!
A tanácsotokat szeretném kérni.
A történet a következő: 4gyerekünk van a feleségemmel, a legnagyobb 11 éves, a legkisebb 2, az ikrek pedig 8.
Házasságunk megromlott végérvényesen.
Önkormányzati 2,5szobás bérlakásban lakunk de már egy ideje külön szobában, házaséletünk nincs.
Van-e valami megoldás arra, hogy ki menjen el a lakásból. Ha én (férj) nem megyek el akkor elköltözik a feleségem 4 gyerekkel albérletbe. Elválni nem akarunk (egyenlőre) csak szétköltözni.
Ha pedig elmegyek én akkor attól félek azzal a lépésemmel lemondok a lakásról.
Kinek milyen jogai vannak?
Nekem munkahelyem van, a feleségem pedig főállású anya.
Minden ötletet szivesen fogadok. Létezik ebben a helyzetben valami megoldás?
Légyszived adjatok tanácsot, előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02