végrendelet

ObudaFan # 2008.02.02. 10:10

Tényleg nem okoskodni és vitatkozni akarok, de érdekesnek találtam a kategorikus kijelentést, tudom, hogy körültekintően válaszolsz, kíváncsi lennék, ez tényleg ilyen „halálbiztos”?

Nem halálbztos. És annak kell bizonyítania, aki az érvénytelenségre hivatkozik. Tehát attól függ a siker, hogy a szakértő a perben kimondja-e, hogy az örökhagyó cselekvőképtelen állapotban volt a végrendelet megtételekor. Ez akkor nem kell, ha cselekvőképességet kizáró gondnokság alá volt helyezve az örökhagyó.

Beregi # 2008.02.02. 17:37

Jaj, kedves Monalisa1, a háttér, amit én írtam, az természetesen, nem is jogi, hanem társadalmi probléma.
Egyszerűen megragadott a gondolat (főleg a múlt, na, és a „hajlamaim” miatt :)). Imádok írni – mint Te is –, de gyakorolnom kell a szűkszavúságot (és a visszafogottságot). Nem tudok még olyan jól lényegre törni 1 mondatokban, na, de majd a tapasztalat.
Viszont, „szőrözésben” igazán jó vagyok :)!!

ÓbudaFannak köszönöm a figyelmet, igazából tényleg csak a szavakon „lovagoltam”, de a válasz nekem azt jelentette, hogy igen, mert az adott diagnózis megléte=cselekvőképtelenség.

Még egyszer köszönöm!

monalisa1 # 2008.02.02. 17:46

Alkalmasint "szűkszavúságban" kbs verhetlen...