Van egy másodfokon jóváhagyott gyámhatósági határozat.Láthatás ügyében.
És benne, hogy a határozat ellen keresettel lehet élni törvénysértésre hivatkozva a Fővárosi Bíróság felé.
gyorsan túrtam kicsit, majd biztos, ami biztos kértem a bíróságtól a másodfokú határozat végrehajtásának szüneteltetését.
De január elején lesz a láthatás, aminek ugye kérem a bírósági vizsgálat idejére a felfüggesztést.
Felhívtam a bíróságot, a fellebbezés iktatás alatt. És ők nem tudják megmondani, hogy valójában élő -e egyáltalán a határozat.
2 ügyvéd szerint nem élő (akik az ismerőseim), egy szerint élő (szerinte a bíróság fel fogja függeszteni ideiglenesen). A másodfokú gyámhat szerint nem tudják (mi az hogy nem tudják, ők hozták), az első fokon az ügyintéző szerintnem él. De fél óra múlva visszahívott, hogy talán mégis.
Szerintem élő.Bár nem utal erre semmi.
próbáltam állásfoglalásra keresni, illetve kérni. Egy helyen kaptam választ: végrehajtható lehet (kb ennyit),amíg nem szüneteltetik, de nem értik, hogy miért nincs egyértelműen megfogalmazva...
Ráadásul az apai rendkívüli jelen esetben egybeesik a nagyszülői rendszeressel. Tehát nem lehet egybeeső, mivel neki csak rendszerese van. És mégis a gyermekjóléti pótoltatni akar.
Nem normális a magyar jog...meg már lassan én sem.