Sziasztok,
Elég - hogy úgy mondjam - sajátos helyzetbe kerültem. Házas vagyok, van egy közös gyermekünk, aki nemrég töltötte be a 3 évet, valamint első házasságomból egy 11 éves lányom. A házasságunk megromlott, el fogunk válni. Külföldre szeretnék költözni a gyerekekkel, de a férjem valószínűleg meg fogja akadályozni. Nekem nagyon jó lehetőségeim vannak munka terén mind itthon, mind kint, ellentétben vele. Anyagilag nem függök tőle, van egy házam (az én nevemen), autóm, háromszor annyi fizetésem, mint neki. Neki van az első házasságából egy lánya, akivel nem foglalkozik, kb 3 éve látta, gyerektartást nem fizet utána. Ezen kívül egy csomó zűrös ügye...
Annak ellenére, hogy házassági szerződést kötöttünk, szeretném kifizetni az ő részét, nem hagynám, hogy üres kézzel elmenjen. Cserébe azt kérem, adja a hozzájárulását ahhoz, hogy a gyerekeket (illetve a közös gyermeket) is kivigyem magammal. Úgy tűnik, külső nyomásra most azon gondolkodik, ebbe nem fog beleegyezni. Van valami lehetőségem? Ideiglenes gyámság esetleg? Mit tudok tenni? Azzal tisztában vagyok, hogy ilyen múlttal a háta mögött a bíróság nem ítélné neki a gyereket, de még mindig tud azzal mahinálni, hogy nem egyezik bele a gyerek kiköltözésébe (tegnap még megbeszéltük, hogy havonta egyszer hazajönnek a gyerekek hozzá).
Mit tud ő tenni, hogy megakadályozza a tervemet és milyen lehetőségeim vannak?
Köszönöm a válaszokat.