Lehet - e közös megegyezés? SÜRGŐS!

monalisa1 # 2008.01.10. 20:07

Ha már egy éve külön élnének - nem tudom, nem olvasom ezért vissza a fél topicot -, akkor vélem a bíróság előtt már kellő bizonyíték, hogy a házasság véglegesen és helyrehozhatatlanul megromlott. És ehhez nem kell alkalmasint kigyót-békát egymásra és a sárdobogálás, nem, hanem hogy bár maradt az emberi barátság, tisztelet, de a szeretet/érzelem mint olyan már nincs. És ehhez még egy esetleges harmadik sem kell mint belekavarás az othoni dolgokba. Egyszerűen annyi, hogy a továbbaikban nem tudnak és nem is akarnak együtt élni. Ezt így egy közösen jelenték ki a bíróság előtt.

No az szép, hogy a nő titkolni akarná a válást a szülei előtt... Egyrészt előbb-utóbb úgyis kitudódik, másrészt mindenki a saját tetteiért- cselekedeteiért felelős, "anyicitól" már nem kikérni a véleményt...

Papucs az a férj (= elnézést a keresetlen szóért) ha egy ilyen mondvacsínált ürügy okán hagyná magát az őt reálisan megillető házastársi vagyoni értékekből megröviditeni.

Egymaga mondja el az anyóséknak hogy válni készülnek, mert ha ott van a neje abból csak nagy vita kerekedik...

Az anyósék utóbb úgyis elbeszélgetnek majd a kedves lányukkal stb.

ObudaFan # 2008.01.10. 20:13

Ezt így egy közösen jelenték ki a bíróság előtt.

Ez így önmagában kevés lesz, ha nem tudnak a járulékos kérdésekben megállapodni.

monalisa1 # 2008.01.10. 20:23

Jaj hát én ezt már "beelőlegeztem" náluk.

nyusz66 # 2008.01.10. 20:39
  1. Sajnos nem élnek régen külön, mert, mint már említettem, szerették volna fenntartani a látszatot. Tehát a férj szépen továbbra is hetente többször otthon aludt, igaz, fenn az emeleten a gyerekekkel.
  2. Megyegyeztek minden kérdésben, ügyvéd előtt, szárazbélyegző, meg minden. Csak később, a második tárgyalásra már nem jött el a feleség. Most meg vagy meggondolja magát, és mégis elmegy a 3-ikra, vagy nem...
ObudaFan # 2008.01.10. 20:47

Vagy nem, és akkor kell 1-2 tanút vinni. Szomszédok, stb.

nyusz66 # 2008.01.11. 04:42

Akkor mégiscsak nekünk kell mennünk a párommal,hogy elmondjuk, mióta és mikről panaszkodott, mivel a szomszédok - pont amiatt, hogy fenntartották a látszatot, hazajárt, meg minden - éppen a férj állításait cáfolnák, hiszen nekik nem tűnhetett fel semmi változás. (Arról nem is beszélve, hogy már rég nem működött a házasságuk, amikor az új helyre költöztek, addig a feleség szüleinél laktak.)

ObudaFan # 2008.01.11. 16:19

Igen jobb híján ti. Ezzel együtt az már elég bírófüggő, hogy elfogadja-e egy bontóperben ezt a közvetett bizonyítást.