Tény: apuka elhagyta 3 gyermekes családját egy kétgyermekes nőért. Nő köztudottan rettentő számító, rafinált, és a férfiakat maximálisan kihasználja.
Feltevés: apuka nagy boldogan hitelre vesz egy autót (számítógépet, teszőlegesen helyettesíthető), amit nő nagy ügyesen a nevére irat. Aztán apuka lapátra kerül nőnél. Kilátástalanságában és elkeseredettségében külföldre távozik ismeretlen helyre. Addigi életét teljes mértékben hátrahagyja gyerekestül, hitelestül.
Kérdés: miután Bank nem tudja adóson (apukán) behajtani a hitelt, anyuka számíthat-e a behajtásra? Ilyenkor a bank a gyerekeket nevezi meg adósként? Ha ők kiskorúak, akkor anyukára száll? Ha igen, valami módon nőtől ez behajtható?
Bocs, ha van már ilyen téma, de most nincs igazán idegem keresgélni...
hitel öröklése
Válasz: Gyermekek nem felelősek a tartozásért, feleség igen.
Nem feleség voltam, csak élettárs. És ha én közben a bíróságon elindítok egy keresetet, ahol megállapítják a különélést? Akkor is felelős leszek az apa jövőbeni ostobaságaiért? És ha véletlenül valóban megtörténik a dolog, lesz-e lehetőségem arra, hogy a nőre terheljek mindent?
És ha bizonyítani tudom, hogy nem éltünk már együtt, mikor a hitelt felvette?
Ha élettárs volt, akkor nem felelős. Nem kell bíróságtól kérnie, hogy megállapítsa a különélést.Nem is fogja megállapítani, mert hogyanis tehetné? Nyugodjon meg a volt élettársa így nem tud Önnek fizetési terhet okozni. Gondolom a "nőre" a kezét szeretné "ráterhelni", de javaslom ne tegye,mert az már jogi dolog.
Köszönöm az infót és a tanácsot is. Nem adom meg magamnak a lehetőséget, hogy ilyen helyzetbe hozhassanak :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02