hitel öröklése

p_andrea # 2008.01.13. 17:50

Köszönöm az infót és a tanácsot is. Nem adom meg magamnak a lehetőséget, hogy ilyen helyzetbe hozhassanak :)

Dr.Attika # 2008.01.13. 17:48

Ha élettárs volt, akkor nem felelős. Nem kell bíróságtól kérnie, hogy megállapítsa a különélést.Nem is fogja megállapítani, mert hogyanis tehetné? Nyugodjon meg a volt élettársa így nem tud Önnek fizetési terhet okozni. Gondolom a "nőre" a kezét szeretné "ráterhelni", de javaslom ne tegye,mert az már jogi dolog.

p_andrea # 2008.01.13. 17:35

És ha bizonyítani tudom, hogy nem éltünk már együtt, mikor a hitelt felvette?

p_andrea # 2008.01.13. 17:32

Nem feleség voltam, csak élettárs. És ha én közben a bíróságon elindítok egy keresetet, ahol megállapítják a különélést? Akkor is felelős leszek az apa jövőbeni ostobaságaiért? És ha véletlenül valóban megtörténik a dolog, lesz-e lehetőségem arra, hogy a nőre terheljek mindent?

Dr.Attika # 2008.01.13. 17:28

Válasz: Gyermekek nem felelősek a tartozásért, feleség igen.

p_andrea # 2008.01.13. 17:12

Tény: apuka elhagyta 3 gyermekes családját egy kétgyermekes nőért. Nő köztudottan rettentő számító, rafinált, és a férfiakat maximálisan kihasználja.
Feltevés: apuka nagy boldogan hitelre vesz egy autót (számítógépet, teszőlegesen helyettesíthető), amit nő nagy ügyesen a nevére irat. Aztán apuka lapátra kerül nőnél. Kilátástalanságában és elkeseredettségében külföldre távozik ismeretlen helyre. Addigi életét teljes mértékben hátrahagyja gyerekestül, hitelestül.
Kérdés: miután Bank nem tudja adóson (apukán) behajtani a hitelt, anyuka számíthat-e a behajtásra? Ilyenkor a bank a gyerekeket nevezi meg adósként? Ha ők kiskorúak, akkor anyukára száll? Ha igen, valami módon nőtől ez behajtható?
Bocs, ha van már ilyen téma, de most nincs igazán idegem keresgélni...