Előre is köszönöm.
Haszonélvezeti jog megvásárlása
Igen, természetesen. Megrágom, és válaszolok.
Tegnap e-mailben mindent leírtam részletesen.Ott kapok választ?
köszönöm
Úgy érted, a leendő eltartottnak van kiskorú vagy cselekvőpképtelen leszármazója? Szerintem nem számít egyik sem - erre hivatkozással nem lehet a tulajdonnal való rendelkezés jogát korlátozni.
De ha már meghalt az az apa, és örököltek utána, akkor hogyan kötne eltartási szerződést? Esetleg két apja van az illetőnek?
A következőt szeretném még kérdezni:
Valahol előzőleg azt olvastam,hogy ha kiskorú van,és az apa tartási szerződést kíván kötni,akkor nem hagyhatják ki a gyámhatóságot./ha jól értelmeztem/
És mi van ,abban az esetben,ha a gyermek,nem kiskorú,hanem nagy,de teljes cselekvőképten gondokság alatt áll?
Nagyon köszönöm a válasz.
Ja, hogy nem is özvegyi haszonélvezet. Akkor azt csak megegyezéssel lehet megváltani. Így már valóban számít a cselekvőképtelenség, hiszen a tulajdonos nevében a gondnok tesz - illetve adott esetben éppenséggel nem tesz - jognyilatkozatot.
kb 10 éve elváltak,de a volt férj nevére úgy került bizonyos hányad,hogy a haszonélvezet a volt nejé
igen
Nem kell ebbe belekeverni az örökös cselekvőképtelenségét.
Az özvegy bent lakik abban a házban?
A következőkben szeretnék segítséget kérni:
Ha egy gondnokság alatt álló cselekvőképtelen személy örököl az édesapjától,bizonyos részt a házból/,amin a volt feleség haszonélvezete van/,akkor ha a gyámhivatal engedélyezi,de a gondnok nem egyezik bele, kötelezhetik-e arra,hogy a haszonélvezeti jogot megváltsa,ha nem akarja.
És hány % a megváltás?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02