Kapcsolattartás - Országgyűlési biztos

KIRA ES MONI # 2008.01.20. 10:36

Sziasztok igaz a gyámügy nem foglalkozik semmivel! Én is a 3 éves kislányom miatt járok a gyámügyre! A kedves édesapja elvitte őnykényessen a mamától csak ,mert ő úgy gondolta ezt meg teheti: Azóta bíróság és gyámügy egyszerre!!!!!! A bíróság a tartásdíjat próbálja meg állapítani, és átkérte a gyámügytől a láthatást is úgyhogy idegörlő!!!! HA valaki hasonló cipőbe jár kérem írjon!!

ObudaFan # 2008.01.20. 10:08

Nincs mit.

Kriszti70 # 2008.01.19. 16:23

Köszönöm a gyors válaszodat.

:-)

Még várok javaslatokat

ObudaFan # 2008.01.19. 09:34

Azt mondták teljesen felesleges ügyvédet hivatni ilyen helyre, mert úgyse szólalhatnak meg.

Ez marhaság.

Ö azt kérte hogy nem akar az Apjával menni a láthatások alkalmával csak havi egyszer,

Hogy csak havi egyszer legyen kapcsolattartás, az esélytelen.

A gyámhatóságot vizsgálhatja az országgyűlési biztos, a bíróságot nem. A bíróság késedelmével kapcsolatban elsősorban az adott bíróság elnökéhez kell fordulni.

Kriszti70 # 2008.01.19. 00:10

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, a napokban berendeltek minket a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatalában
Sajnos az egyik kerületi gyámhivatal nagyon elfogult volt és nem volt pártatlan ezért kértem másik gyámügyre az ügyemet.
Sajnos itt is azt tapasztaltam, hogy nem segítőkészek a Gyámhivatalban itt egy vezető fő tanácsossal beszéltünk 3 órán keresztül, a 15 éves lányomat kérésére sem hallgatták meg Ö azt kérte hogy nem akar az Apjával menni a láthatások alkalmával csak havi egyszer, akkor is a helyi gyermek jóléti szolgálatnál legyenek kettesben az apjával.
A Gyerek nem szereti az apja élettársát folyton piszkálja, meleg ételt nem kap, dohányoznak a Gyerekkel egy légtérben, nem foglalkozik az apa a Gyerekével, ha vele van, hanem az élettárs 2 gyerekével van egésznap.
A beszélgetés során jegyzőkönyvbe vették, hogy a gyerek akar menni az Apjával, de a részletek nem érdekelték Őket.
Bármilyen jogszabályra hivatkoztunk, nem fogadták el.
Az én ügyvédem nem tudott eljönni a volt férjem ügyvédje eljött, sőt bejött a tárgyaló helységbe a hivatalnok először azt mondta neki, hogy meg sem szólalhat, később mégis belekerültek a megjegyzései a jegyzőkönyvbe, hiába tiltakoztunk ellene.
Azt mondták teljesen felesleges ügyvédet hivatni ilyen helyre, mert úgyse szólalhatnak meg.
Szerintük a jogászok és ügyvédek csak a pénzt nézik semmi mást.
Arra gondoltam, hogy felveszem az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosával a kapcsolatot és elmondom a panaszomat, jól teszem?

Időpontot már egyeztetem velük a panaszom, az lenne, hogy már egy éve nem történik semmi az ügyemben a Bíróság, nem dönt a kapcsolattartás újra szabályozása ügyében, a gyámügy elfogult.
Hová lehet még fordulni?
Ha nem segítenek, az előbb említet hivatalnál akkor arra gondoltam, hogy külföldi jogvédő szervezetekhez fordulok és a médiához.
A beszélgetésről a Gyámügynél hang felvételt készítetem, remélem figyelembe, veszik majd mert ha valaki meghallgatja annak tökéletesen lejön hogy nem pártatlanok.
Visszahallgatva teljesen ellentmondásos volt amit mondtak.
A közel 3 órás felvétel alatt a Gyereket 2 szer kérdezték (meghallgatáson voltunk elméletileg) meg akkor is beléfojtották a szót.
Arra a kérésünkre hogy másik Gyámügyet kérünk nem azt ahová tartozunk azt mondták hogy nem adják oda másik Gyámügynek a ügyet és nem foglalkoznak vele hogy mit kérünk mert úgyis az van amit Ők mondanak.
Megköszönöm, ha valaki segít valamilyen tanáccsal.

Sziasztok: Kriszti