Dehogynem létezik.
válás - a férj kérdései
Köszi!
Bélyegben? Azt hittem az már nem létezik.
Három példányban, ajánlva vagy tértivevénnyel. (Tkp sima levélként is, de akkor, ha elkeveredik, olyan, mintha nem is lett volna. Mondjuk, ajánlva meg tértivevénnyel is.)
Kell a házassági anykönyvi kivonat és a házastársak közös gyermekeinek születési anyakönyvi kivonata is.
Az illetéket nem csekken, hanem a keresetlevélen bélyegben kell leróni.
Gyakorlati kérdéseim is lennének: a válás iránti keresetet be lehet nyújtani postai úton is, ha jól tudom. Hány példányban? Ajánlva? Tértivevénnyel? A csekket honnan lehet beszerezni? A feladóvevényt gondolom csatolni kell. Az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot is?
Sajnos, sehol sem találtam ezekre választ.
Köszönöm, de ez elég általános válasz a konkrét kérdéseimre, amitől nem lettem okosabb.
Vizsgálni kell mindkét fél jövedelmét, vizsgálni kell azt is, hogy nem lehetne-e több valamelyik fél jövedelme, ha úgy járna el, ahogy elvárható, de azt is, hogy a gyermekek szükségletei mit indokolnak.
Köszönöm a választ!
Azért kérdeztem, hogy vizsgálja-e a bíróság mindkét fél jövedelmét, mert mi van akkor, ha mindenben megegyeznek, de a feleség munkanélküli. Igényt tarthat-e ebből eredően több gyerektartásra, vagy bármilyen nevű összegre a férjétől? Mert ha ők ketten megállapodtak abban, hogy a feleség marad a közös ingatlanban (ami egy nagy ház) gyerkestül, de nem tudja fenntartani, akkor a bíróság mit mond erre? Hivatkozhat-e arra, hogy a szülei anyagilag támogatják őt? Vagy ha ez közös döntésük, akkor a férje tartsa el? Vagy a bíróság kötelezi őket, hogy megállapodásuk ellenére adják el a házat? Tudom, hogy a munkanélküliség átmeneti állapot, viszont munkalehetőség sem túl sok van.
Elnézést, ha bonyolultan fogalmaztam, de remélem értehő a kérdésem.
fagyöngy
1.Nincs.
2. Aki a visszatérés szándéka nélkül, önként elhagyja a közös lakóhelyül szolgáló ingatlant, az később nem tarthat igényt a lakáshasználat megváltására.
3. Ha egyezség van, akkor nem kizárt, hogy elfogadja a bíróság. A testvérek szétválasztását azért általában nem tartják a gyermekek érdekében álló megoldásnak.
4. Úgy érted, a jövedelmét? Igen, de mindenekelőtt a gyermek szükségleteit.
5. Ahogy bármilyen más tény: a felek egyezően adják elő; egyik fél állítását a másik nem vitatja; okirat, tanú. (Na, jó: szakértő valóban nem nagyon jön szóba. :))
Üdvözlet Mindenkinek!
A következő kérdésekre nem találtam megfelelő válaszokat a topicokban:
- Van-e jelentősége annak, ha a férj a felperes?
- Milyen következményekkel járhat, ha a férj a válóper megindítása előtt elköltözik a közös ingatlanból (visszatérés szándékával vagy anélkül)? Hátránya származik-e ebből?
- Mennyi esélye van a férjnek, hogy egyik gyermekét ő nevelhesse? Elég-e a feleség beleegyezése?
- Mi alapján állapítják meg a gyerektartást? Vizsgálják-e mindkét fél keresetét?
- Hogyan állapítható meg, hogy pontosan mikor szűnt meg a gazdasági vagyonközösség?
Hirtelen ennyi, de lehet, hogy lesz még.
Előre is köszönöm a válaszokat!
fagyöngy
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02