Mi előzheti meg sorban a gyt. tartozás vh. - át?

ObudaFan # 2008.01.22. 20:35

Nem, hanem a végrehajtó székhelye szerint illetékes helyi bíróságon.

nyusz66 # 2008.01.22. 19:39

Rendben, és köszönöm. A kifogást a végrehajtóhoz kell benyújtani?

ObudaFan # 2008.01.22. 17:56

Rövid úton érdeklődj, de ha nem jutsz előbbre, akkor nyútsd be a kifogást, mert kicsúszol a határidőből.

nyusz66 # 2008.01.22. 15:53

Akkor most csak érdeklődnöm kell, vagy végrehajtási kifogást benyújtani?

nyusz66 # 2008.01.22. 04:41

Nem-nem, sehol. Minden egyéb hely tök üres!

Az számít, hogy ez nem a legeleje az ügynek? Tehát nem ez az első levél, amit kapok tőle, többször jártam is benn nála, meg írtam is neki, mivel ez az ügy már jó pár éve húzódik.

ObudaFan # 2008.01.21. 21:28

Az aláírás alatt, a lap alján, esetleg a hátoldalon.

nyusz66 # 2008.01.21. 20:19

Nos nem derül ki:

Cím
Címzett

Címzett vh. kérőnek XY adós elleni végrehajtási ügyében. A vh.-t a ZHN bíróság 12345 számú határozatával rendelte el.

A fenti végrehajtási ügyben tájékoztatom a vh.-t kérőt, hogy az adós munkabérét 50%-ig terjedő, sorrendben egyébt más tartozása terheli (?????) így további levonás foganatosítása nem lehetséges. A levonás a munkavállaló munkabérének legfeljebb 50%-ig terjedhet. Amennyiben a megelőző tartozások kifizetésre kerülnek, az ön követelése kerül 50%-ig levonásra a követelés erejéig

Tisztelettel:

dátum aláírás --------------------------------------
  • Ennyi van. Semmi fellebbezési határidő, vagy ilyesmi. Akkor most erre formailag bármilyen formában reagálhatok? Lehet csupán megkérdezem, hogy árulják már el, mi előzi meg a gyt. végrehajtását? Vagy kimondottan szerepelnie kell benne a VÉGREHAJTÁSI KIFOGÁS kifejezésnek? (Nem akarok túl agresszívnek tűnni a végrehajtó szemében, csak amennyire muszáj.)
ObudaFan # 2008.01.21. 19:12

15 nap. Ennek ki kell derülnie, ha elolvasod azt a levelet figyelmesen.

nyusz66 # 2008.01.21. 19:00

Ez nem sokat segített...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.21. 17:27

Rosszul érted.

nyusz66 # 2008.01.21. 16:55

Még egy olyat is találtam "A követelés érvényesítésével és behajtásával felmerült, a bíróság (hatóság) által megállapított költséget és a követelés egyéb járulékait a követeléssel azonos sorrendben kell kielégíteni." - Ezt én úgy értem, hogy a vh. költsége NEM előzi meg a gyt.-t, hanem vele egy sorban áll

Meg ezt: "Ha a befolyt összeg nem fedezi az azonos sorrendben felsorolt valamennyi követelést, e követeléseket arányosan kell kielégíteni." - Ezt pedig úgy értem, hogy, ha pl. 5000 Ft-ot tud letiltani, és neki pl. a költség 10%-a járna, akkor minden hónapban 500 jár neki, nekem pedig 4500.

Jól értelmezem?

A végrehajtási kifogásra hány nap a beadási határidő?

ObudaFan # 2008.01.21. 16:31

Kérdezz rá, annál is inkább, mert nem sok időd van vh. kifogást tenni, márpedig itt lehet, hogy arra lesz szükség.

nyusz66 # 2008.01.21. 16:19

Vagy pl. előfordulhat, hogy a munkáltató a személyi alapbéréből von, és az meg (pótlékok, túlóra, stb. nélkül) nem biztos, hogy 90 ezernél több. Honnan tudhatom, hogy korrektül, a "mindenkori összes jövedelme" alapján számolnak, ahogyan az a végzésben van?

nyusz66 # 2008.01.21. 16:16

Nincs másik gyerektartás, csak nálam vannak gyerekei (3)
37,5%-ot kapok, mert korábban nála is volt 1 gyerek, aki azóta felnőtt. (Én meg nem emeltettem fel, mert minek, amikor még így is van egy halom tartozása.)
Van folyamatos letiltás: ez a fizetése 37,5%, de minimum havi 45 ezer forint. Ezt rendesen fizetik.
Havonta kb. min. nettó 100 ezret keres a normál munkájával (mert a maszekolást senki nem éri utol...) Ebből utalják a 45 ezret. A maradék 5-öt meg - a végrehajtó szerint - azért nem tudják a 350 ezer forint körüli hátralék fejében elkezdeni levonni, mert valami megelőzött a sorban.
Na most akkor marad a kérdés:

• csak a 350 ezrem végrehajtási költsége állhat előttem a sorban?
  • az kb. mennyi lehet? (hogy kalkulálni tudjak, mégis mikorra fogy el)
  • Kb. 1 egész éve dolgozik a munkahelyén folyamatosan. Kb. azóta lehet(ett volna) vonni az 5 ezreket a tartozása (illetve előbb a vh. költségek) fejében. A végrehajtó tudta, hogy ott dolgozik, mivel megmondtam nekik, és ők hívták fel a munkáltatót. Eszerint viszont elvileg 60 ezer forintot vonhattak (volna) le. Ha nem tették, csak most eszmélnek, mert rájukszóltam, hogy ugyanmár, akkor nekem most szépen várakoznom kell, míg ők hozzájutnak a pénzükhöz, amit már rég megkaphattak volna?
  • Honnan tudhatom, hogy az ő végrehajtási díjukat vonják-e végre, vagy a munkáltató (vagy a végrehajtó) hülye, és pl. adótartozást, vagy közüzemi tartozást vonnak a tartásdíjhátraléka helyett? Mert ezt nem írták rá a papírra. Ha rákérdezek, ki kell adják nekem az infót?
Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.21. 15:12

Másik gyermektartás szóba jöhetne, de akkor meg arányosítani kellene.
Viszont maga a végrehajtási költség a gyerektartást is megelőzi.
Hány százalékot kellene kapnod egyébként?

nyusz66 # 2008.01.21. 12:28

A végrehajtóttól kaptam egy értesítést, hogy az exemtől azért nem tudják a munkbéréből a - több, mint 300 ezres - gyt. tartozást még részletekben sem vonni, mert "az adós munkabérét 50%-ig terjedő, sorrendben egyéb más tartozás terheli."

Érdeklődöm, hogy mifélék lehetnek, amik sorrendben megelőzik a gyt. végrehajtását? Eddig ugyanis úgy tudtam, hogy ez van elöl a sorban...